Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:14 07.11.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Сладко руло с шоколадова заливка.  
Автор bobiO8 ()
Публикувано06.01.14 15:39



Сладко руло с шоколадова заливка.



Продукти: 3 яйца, 90тр. брашно, 90 гр. захар.
Крем: 125гр. масло, 90 гр.захар, 100мл прясно мляко 13гр. нишесте, 5гр. какао на прах 1с.л. коняк.
Заливка: 60тр. черен шоколад,25мл. сметана, 15мл. краве масло.

Крем – В подходящ съд загрейте 75мл. от млякото със захарта. Добавете разтвореното в останалата част от млякото нишесте. Бъркайте докато се сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се охлади.
Пред това време, разбийте трите яйца със захарта. Докато се получат мехури и се сгъсти, добавете пресятото брашно. Разстелете лист хартия за печене. В правоъгълник с размери 35см. на 25см. нанесете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180градуса, не повече от 15мин. Извадете, оставете леко да се охлади до стайна температура, обърнете върху друг лист хартия и махнете този, върху който е изпечен блата.
Разбиваме добре размекнатото масло. Добавяме постепенно млечния крем, какао и коняка.Намазваме изпеченият блат, като слагаме повече крем от близката страна.Навиваме плътно и оставяме в хладилника да стегне крема – 24часа.
Изваждаме и правим заливка – загряваме на водна баня сметана, прибавяме натрошеният на парченца шоколад, когато се разтопи, слагаме и маслото. Бъркаме до еднородна смес и заливаме рулото.
Заливката на рулото от снимката беше 100мл. кондензирано мляко с 200гр. млечен шоколад и 20гр. краве масло

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: bobiO8]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано08.01.14 20:54



Изглежда адски добре...





Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: MoPcKu]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано10.01.14 15:07



И ммммного вкусно



Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: bobiO8]  
Автор zukary (number cruncher)
Публикувано11.01.14 23:19



Как точно направи шоколадовата заливка да е така равномерна и да не се е стекла острани? Дай стъпка по стъпка упътвания като за начинаещи, моля. Рулото изглежда супер и мисля да го направя, но не съм голяма специалистка и нямам идея как да стане номера със заливката.



Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: zukary]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано11.01.14 23:46



Нищо трудно. Рулото след като престоя 24часа в хладилник го поставих на решетка с крачета. Под нея заслано с фолио. Изстиналата заливка /хладка, да не е гореща/ се излива бавно, внимателно от средата по дължина към краищата. Приглажда се с шпатула отстрани. Трябва да Ви остане малко заливка да разстелете по дъното на съда с ширината на рулото. Това е. Използвах някакъв немски шоколад на малки парчета, който даде невероятният блясък и мекота на заливката.



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: bobiO8]  
Автор zukary (number cruncher)
Публикувано12.01.14 04:32



Благодаря много за подробното описание. Ще пиша какво ми се е получило.



Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: bobiO8]  
Автор CVETETO31O1 (=1 jena)
Публикувано18.02.14 20:59



Ново чудесно предложение !


Един уточняващ въпрос - закриваш ли с пластик-фолио крема, за да не хваща коричка ? Нишестето бързо стяга. Изглежда много, много вкусно!
М-м-м-мляс!
Привет!



Тема Re: Сладко руло с шоколадова заливка.нови [re: CVETETO31O1]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано19.02.14 08:50



Здравей! Не, не закривам крема с нищо. Нишестето бързо се охлажда и веднага го слагам при разбитото масло и кондензирано мляко.
Поздрави!

Да станеш човек е изкуство.



*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.