|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Квооооо??????????
[re: XlNG]
|
|
Автор |
Monica123 (старо куче) |
Публикувано | 12.07.13 20:32 |
|
Хехехех:)))))))))))))))
Егати смешката.Ами ти им кажи , че Цяла европа, не само ние ги ядем.
Което е точно така!
| |
|
"То хубаво казвате, какво сте сготвили, но я да се отлепим от земята и кажете ... КАКВО ВИ СЕ ЯДЕ. Пак е размяна на идеи....
Ами на мен така-първо задушени броколи в чесънов сос, на база овче/козе сирене, с много зехтин. Съпроводено с някоя тъъъънка ракия/качествена водкаТова толкоз ми се харесва че се научих да си го правя сам. Броколите и соса, не ракията
После-5 см' дебел телешки антреко, желателно състарен. Ама на два пъти (отрязан на пол'вина, напреко)-затворен от вън, кървящ от вътре. Съпроводен с някое тежко, върло, таниново вино.
Между първата и втората пол'винка на антреко'то - нещо "интересно", и възбуждащо апетитаПържени тиквички с чесън и кисело мляко наример. Или мариновани пиперки с нещо интересно на/около тях. Или дори свестно кьопо'олу, с не малко чесън, и няколко капки балзамико.
След втората пол'винка антреко' - сирене натюр, с червен пипер и зехтин. Съпроводено с някое по корпулентно (плътно, с body?) вино.
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
Тема
|
Re: Квооооо??????????
[re: Monica123]
|
|
Автор |
XlNG (късмет) |
Публикувано | 13.07.13 04:09 |
|
Явно им обърках аз на тях клишетата за Европа и толкоз. Нали знаеш, англичаните ходят винаги с чадър, немците - с кожени гащи, французите - с таке и багет под мишницата итн.
| |
Тема
|
Re: Квооооо??????????
[re: XlNG]
|
|
Автор |
MoPcKu (звяр) |
Публикувано | 13.07.13 19:50 |
|
А бе тия Китайци за какви се мислят...
| |
|
Я дай малко повече инфо за задушените броколи, моля!
| |
Тема
|
Re: Какво ми се яде ли?
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 13.07.13 20:29 |
|
Пробвай тази. Взел съм я от нета и стана много добре.
Задушени броколи
Сварява се на пара 400 г броколи, колкото да омекне съвсем леко (за да бъде хрупкаво). В купата се добавят 1 с.л. масло, 20 г настърган пармезан, сол, 2 ситно нарязани стръка копър и няколко гранулки сушен чесън. Захлупва се и се тръска, докато всички съставки се смесят и пармезана се полепи по броколите. Невероятно вкусно е!
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Какво ми се яде ли?
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
XlNG (късмет) |
Публикувано | 14.07.13 07:42 |
|
Егати и стипцавата рецепта, 20 грама пармезан! Ми то човек не може да изцапа тигана дори! Стържи и не бой се!
И в никакъв случай сушен чесън! Да не сме в Мак Доналдс! Най-добре пресен, на глави. И смело, една цяла на кило броколи!
| |
Тема
|
Re: Квооооо??????????
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
XlNG (късмет) |
Публикувано | 14.07.13 07:48 |
|
За пъпа на света, за какво. Открай време е така.
Абе аз им намерих цаката на тях. Те сирене не обичат, еле пък мухлясало. Гнус ги е. Та рокфора остава и аз както си го обичам, наблягам на сирене с диня и пъпеш на закуска.
| |
Тема
|
Задушени броколи в чеснов сос
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
MитpeШoпa (ОнзиСъщия123итн) |
Публикувано | 14.07.13 09:29 |
|
"Я дай малко повече инфо за задушените броколи, моля!"
Как се задушават броколи-Боби08 го е описала. Тя е ФАКИР, и някой ден ще опитам и нейната рецепта с пармезана.
Моята рецепта е по просташка, хъшовска: Раздробявам 2 шепи броколи на стръкчета, колкото с виличка да си боцна малка хапка (предястията освен че трябва са бъдат вкусни, трябва и да са разтеглииииииви:)) и ги 'фъргам в теннджерка с кипяща вода (с 1/2 супена лъжица сол). За не повече от 2-3 мин, обичам ги по хрупкави.
Соса е важния! Преди задушаването на броколите взимам 1/2 от кофичката (400 мл) ИСТИНСКО овче/козе кисело мляко (сезонен продукт, има го от късна пролет до късно лято). Добавям му 3-4-5 супени лъжици зехтин (Екстра Върджин, сигурно и с Помас става) в купичка. Разбърквам го с вилица, и добавян 1/2++ пакетче (8-10 гр. по веригите), по вкус, смлян чесън. Това щото ме мързи да беля и кълчам чесън. Добавям и ситно скълцан копър. На очо...ммм..1/5 стандартна връзка по пазарите.
Задушените (и раздробени) броколи се преливат в цедката, поразтърсват се да се освободят от водата, и се 'фъргат в по голяма купа/супена чиния. Над тях се поставят 3-4-5...дебели според вкуса, КАЧЕСТВЕНО краве масло, и се овъргалват докато маслото се стопи. После се добавя гореспоменатия сос, с още един въргал. После...почва кефа.
П.С. Соса останал в купичката след консумирането на броколите е СУПЕР за допълнително екзотично овкусяване на следващото блюдо:)Па било то Кобе бийф(няма го в България, както и Шеруле телешко, за което някои разтягат локуми). Но и на свестно направена телешка/свинска пържола подобен "остатъчен" сос би допринесъл, не би повредил.
Същото важи и за сока останал в чинията след консумация на свестна телешка/свинска пържола-ЧУДЕСНА заливка на сиренето (освен ако не е някое нежно сирене от сорта Бри, или нещо много по зряло-тогава се противоречи на "което поета/производителя е искал да каже";))
Съвет-не винаги искайте да ви отсервират чиниите преди следващите блюда. Праскова/кайсия, с остатък от сирената (в края на плюскане в ресторант), е по вкусна от просто праскова/кайсия. Същото важи и за остатъка от сладоледа, добавен към кафето в края на вечерята. А, и ако пушите пури с коняк/качествено уиски в края на вечерята, не пропускайте да потапяте "вашия" край на пурата в питието (не важи за пурета с пластмасов мундщук). Звучи лигаво, ама си струва.
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
Тема
|
Re: Задушени броколи в чеснов сос
[re: MитpeШoпa]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 14.07.13 20:31 |
|
Интересни идеи имаш за храната.
И едно пояснение: Боби 08 е мъж. Един прекрасен кулинар.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|