|
Тема
|
Дайте идея
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 31.01.13 21:36 |
|
Как да приготвя филе от риба треска. Само да е без скара.
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: Гинec]
|
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
Публикувано | 01.02.13 12:47 |
|
харесвам филе от тази риба. Слагам само бяло вино (хубаво, разбира се), мазнина, сол и листо дафинов лист (или девисил) и пека.
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: Гинec]
|
|
Автор |
renate (aus Bayern) |
Публикувано | 01.02.13 19:40 |
|
Здравейте Гинес,
много вкусно и много сочно става филето,ако се приготви в
плик,аз използвам Bratschlauch на *Toppits*,в него режа колелца
лимон,овкусявам филето и поливам с бяло вино и завършвам с парченца
масло.В зависимост от това колко дебело е филето,се пече до 20 мин.
Много вкусно става,ако лимоните се заменят с домат.
Много поздрави от Bayern!
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: ФишPиб]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 01.02.13 19:53 |
|
Имам бяло бино и дивисил имам. Лимон и чер пипер слагаш ли?
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: renate]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 01.02.13 19:54 |
|
Интересна идея. С какво овкусяваш?
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: Гинec]
|
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
Публикувано | 01.02.13 20:59 |
|
Лимон слагам само на пастърва като я пека във фолио.
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: ФишPиб]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 01.02.13 21:25 |
|
Аха. Майка ми пък иска лимон на всяка риба. Купила съм и лимон. Нека тя да си поръси рибата в чинията. Утре ще сготвя треската и ще докладвам.
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: Гинec]
|
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
Публикувано | 01.02.13 22:33 |
|
И аз предпочитам пресен пред печен лимон
| |
Тема
|
Re: Дайте идея
[re: Гинec]
|
|
Автор |
renate (aus Bayern) |
Публикувано | 03.02.13 16:22 |
|
Здравейте Гинес,
подправките изберете по Ваш вкус,каквото Вие обичате.
Аз овкусявам със сол,черен пипер и или девисил.
Аромата е неуписуем като се отвори плика на масата.
Рибата става много сочна и много вкусна.
Поздрави от Bayern.
| |
Тема
|
Доклад
[re: Гинec]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 03.02.13 17:30 |
|
Приготвих треската по френска рецепта:
Тавичката се намазва с омекнало краве масло. Застила се с дребно нарязян лук (в оригиналната рецепта лукът е шалот) и се поръсват сол и чер пипер. Филетата се поръсват със сол и чер пипер. Отгоре се поставят парченца краве масло. Налива се бяло вино и се пече. Поръсва се с магданоз и дивесил. Девисила го сложих от мене. В рецептата няма девисил. В чиниите всеки си ръси лимон колкото иска.
Стана много вкусно.
| |
|
|
|
|