|
Страници по тази тема: << 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | (покажи всички)
|
Хм, интересно звучи този хляб без месене. Как се приготвя?
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: Гинec]
|
|
Автор |
dama spatia (зеленоока) |
Публикувано | 21.04.13 21:39 |
|
Гинес, във фолио ли го изпече?
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: dama spatia]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 21.04.13 22:52 |
|
Задуших във вода и олио зеленчуците и подправките в тенжера на котлона, наредих шайбите риба в тава, поръсих с чер пипер и изсипах зеленчука отгоре им. Пекох във фурната без фолио или капак. Аз обичам да има и сосче затова задушавах в повечко вода. Тя извира доста при печенето.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: Гинec]
|
|
Автор |
dama spatia (зеленоока) |
Публикувано | 22.04.13 10:20 |
|
Днес сготвих зеле с ориз и пилешко филе на хапки, на фурна.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: Гинec]
|
|
Автор |
dama spatia (зеленоока) |
Публикувано | 22.04.13 10:22 |
|
Една съседка пекла риба, но сложила и картофки. Завила всичко във фолио. Каза, че след това вкуса бил много хубав. Картофите , приготвени по този начин ставали изключително вкусни. Това ми сподели тя.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: dama spatia]
|
|
Автор |
nnaarr (ентусиаст) |
Публикувано | 22.04.13 11:51 |
|
Супа топчета .
| |
|
пълно е в нета с клипове за това отдавна, но аз чак сега се престраших да го направя и е много успешен!!! Основно 4 чаши брашно, 2 и може и малко отгоре чаши хладка вода, аз сложих 1 ч.л. суха мая, 1 ч.л. захар и 11/2 ч.л. сол, всичко се обърква в дълбока купа с една лъжица, докато се усвои цялото брашно да няма бучици и се покрива със стреч фолио или както направих аз покрих и завързах хубаво купата с една по-голяма найлонова чантичка, оставя се за около 12 до 17 часа ( да точно толкова ) да си втасва вътре, после се изсипва на набрашнен плот и без да се премесва се сгъва като на пощенски плик или на рулце, колкото да се оформи като стандартен хляб и се пече на 180 градуса горен и долен реотан до зачервяване. Скоро ще гледам да пусна моите резултати и в сайтчето си, но като цяло се образува плътна хрупкава коричка, а от вътре е душица, може да видите как го правят ето тук аз си нямам такива съдове, затова пекох направо в тавата и така също става :)
Редактирано от magyclubcom на 22.04.13 13:50.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 22.04.13 14:45 |
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
MoPcKu (звяр) |
Публикувано | 23.04.13 11:57 |
|
Изтекоха лигите...
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IX
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
nnaarr (ентусиаст) |
Публикувано | 23.04.13 13:42 |
|
натурална българска мусака; кремче от нишесте и прясно мляко, салатка - краставица (същото се повтаря за вечеря ако кремчето междувременно не изчезне ).
| |
|
Страници по тази тема: << 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | (покажи всички)
|
|
|