|
Тема
|
Пълнен карфиол...снощи
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 16.10.12 22:00 |
|
Една средно голяма глава карфиол се вари цяла в подсолена вода до полуготовност. Отцежда в гевгир. За пълнежа се омесва кайма на вкус, като за кюфтета. Взима се с лъжичка от каймата и се слага между китчиците, като се подпъхва и по-надълбоко. Накрая цялата глава се омазва с майонеза и се пече в умерена фурна за около 30-40 минути.
Рецептата ми е спомен от някакъв руски сайт и макар и да изглежда пипкаво, не е. Всъщност, колко чевръсто ще действате зависи от това, колко сте гладни. Аз бях...кански
Една средно голяма глава карфиол пое половин килограм кайма. Не мазах с майонеза, защото реших, че ще стане тежко, а я омазах със зехтин и на дъното на тавата изсипах малко вода от варенето. Става вкусно, а ако се постараете е дори представително, ако решите да го ползвате при случай.
Извинявам се за нескопосаната снимка, но нямах търпение да аранжирам и бля...бля...Беше глааад Затова в тавата изгледа така:
| |
Тема
|
Събота или ...
[re: mirror_]
|
|
Автор |
Дokи (понякога GP) |
Публикувано | 17.10.12 08:44 |
|
неделя ще я опитам.Ще сложа телешка каймаи яйце,че да не се рони.Всъщност каймата я замесваш като за кюфтета или не?
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
| |
Тема
|
Re: Събота или ...
[re: Дokи]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 17.10.12 10:12 |
|
Да, като за пържени кюфтета. С яйце и хляб.
| |
Тема
|
Re: Събота или ...
[re: mirror_]
|
|
Автор |
Дokи (понякога GP) |
Публикувано | 17.10.12 10:48 |
|
Мерси.
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
| |
Тема
|
Re: Пълнен карфиол...снощи
[re: mirror_]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 18.10.12 10:44 |
|
Ооо, да! Това миналата година го правих по ето тази рецепта с леки изменения в подправките за каймата и доматеното пюре за отгоре:
Никой от домашните ми животни не го яде, затова успях съвсем спокойно да го снимам.
Аз го харесах, вкусно е.
На вид е, като мозък.
| |
|
и аз правих нещо подобно, но предварителното варене на карфиола май ми беше по-дълго, та карфиола се поразкъса, та го залях като мусака. и си стана - мусака, но с карфиол вместо картофи:)
| |
|
|
|
|