|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 04.11.12 22:44 |
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 05.11.12 11:49 |
|
Днес постно зеле.
| |
|
Много, много ти благодаря . Тази рецепта непременно трябва да я пробвам. Знам, че става страхотна манджичка.
| |
|
Фиши, сетих се да погледна в черния тефтер с рецептите. Бинго! Оказа се, че съм записала рецептата на Ники. Ето той как приготвяше винения кебап. :
Около 300-400 г. св. месо / бут-да е шарено/, 3-4 смлени домата, 1 к.ч. червено вино, даф. лист, 2-3 зърна бахар, 2-4 щ. захар, 1к.ч. червен пипер, тел. бульон, 1 ч.ч. сварен ориз, 6 с.л. олио, 1 глава лук.
Лука се нарязва наситно, месото на хапки и се се запичат за кратко под капак . Ако започне да загаря, се добавят 2-3 с.л. вода.
Отеделно се задушават доматите/ смлени/, даф. лист,червеният пипер, бахара, захарта. Смесват се с месотоПрибавя се топла вода / ама не пише колко/, олиото, виното и бульона.Ври до сваряването на месотоМоже да се прибавят 2-3 щ. универсална подправка / той много използваше подправки, затова и това, което сготвеше беше много вкусно/ и се сгъстява с 2-3 с.л. брашноПреди да се задуши месото, хубаво е да се обърка с подправка за месо или за скара/ кайма/ +1 с.л. соев сос.
Това е. Тази рецепта наистина е страхотна. Опитай следващият път да сложиш от тези подправки и ще видиш какво ще се получи.
Сега отивам да гледам Вип брадър.
| |
|
Благодаря ти за труда!
В период съм на силно ограничено използване на подправки. Може би това е вярната рецепта все пак
| |
|
И защо ограничаваш подправките????????????????
| |
|
със зеленчуци /сушени домати, грах, кисела краставичка/ и сирене.
всъщност кексчетата са две малки - едното само със сушени домати и сирене, защото това беше целта, а в другото добавих и една самотна кисела краставичка /това май съм аз/ и десетина грахчета за омекотяване на вкусаРедактирано от тpънчeтo на 06.11.12 10:46.
| |
|
домашни брускети с пастет от елда
| |
|
картофено кщфте с патладжанена майонеза отгоре????????
| |
Тема
|
Гювеч в тенджера под налягане.
[re: Sandino]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 08.11.12 19:51 |
|
Гювеч със свинско, но не печен, а в тенджерата под налягане. Първо се запържва месото и после се слага всичко необходимо с малко вода и се затваря тенджерата. За 45 минути е готов.
Редактирано от Гинec на 08.11.12 19:52.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|