|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
тpънчeтo (..) |
Публикувано | 04.11.12 00:50 |
|
как ги правиш да изглеждат толкова...ммм...привлекателни?
скоро ми донесоха и правих, но ги варих предварително и колкото и да бяха вкусни - не изглеждаха така
| |
|
варих го в тенджера под налягане, после леко запържих, добавих много лук и моркови, после 2 настъргани домата и мъъъъничко дафинов лист, после 1 ч.л. горчица с 1 ч.л. мед и малко вода и във фурната под фолио да се пече, после малко ориз с джоджен и - ще кажат дали е вкусно:) но не ми мирише много май и може и да хапна и аз. агнешко не ям, ще се пробвам на ярешкото утре
и чушки бюрек. една част във фурната за претенциозните, а 5-6 както си е редно - пържени, ей така за кеф. и да си спомня какво беше, през живота си съм яла само 3 пъти май, още един смятам, че няма толкова да ми навреди
пп. ако случайно mirror ме прочете, нека знае, че не само аз съм харесала сладкиша с майонеза, а и много мои близки, на които раздавах рецептата. уважавам!!!!
Редактирано от тpънчeтo на 04.11.12 01:17.
| |
|
пюрето от елда го грабвам веднага като идея
кажи за мусаката, плиййййййз
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: тpънчeтo]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 04.11.12 14:05 |
|
Варя ги във вода, бяло вино и подправки, после запържвам.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 04.11.12 14:07 |
|
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
ФишPиб (Емарципанена) |
Публикувано | 04.11.12 14:56 |
|
Още днес готвя
Царевичен хляб, винен кебаб с гарнитура ориз, свински, черен дроб, свински с праз на фурна, банички със спанак и варена тиква с мед и орехи.
Количествата са символични, разбира се, защото нямам намерение да го ядем до петък
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
dama spatia (зеленоока) |
Публикувано | 04.11.12 19:23 |
|
За вечеря сготвих славянски гювеч. Ще остане и за утре. Ще мисля за по-следващия ден, живот и здраве.
| |
|
Фишче, мъжът ми правеше много вкусен винен кебап. Ех, защо не си записах рецептата.... Когато го правеше, понякога гарнитурата беше ориз, понякога- картофено пюре. И в двата случая се получаваше страхотна манджа / на него много му се удаваше кулинарията/. Успях да си запиша някои от неговите рецепти, които ги прилагам. Но... този винен кебап...... не го записах. Искам да те помоля да ми напишеш рецептата, ако не те затруднява, разбира се
Редактирано от dama spatia на 04.11.12 19:29.
| |
|
С удоволствие
Задуших ситно нарязан праз (обикновено в този сезон предпочитам него), нарязах едно бон филе на шайбички, задуших и него, сложих малко червено вино, сол, прясно смлян черен пипер и червен пипер. Като се свари месото, размих една лъжица брашно с чаша вода и доварих. Оризът го приготвих 1:2 за гарнитура.
Тази рецепта днес попътува и до Лондон (дъщеря ми се чудеше какво да сготви).
Дано се доближава до рецептата на мъжа ти, светла му памет!
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част VIII
[re: Sandino]
|
|
Автор |
forti (заслужена) |
Публикувано | 04.11.12 21:12 |
|
За утре ще се обират остатъци продукти в недостатъчни количества за самостоятелна манджа - 3 картофа, голям морков, четвърт зелчица, 2 чушки, 3 пръста дом.пюре в отворения буркан, колбаси "Асорти", които котаците не ги щат заради подправките......та значи Борш и гювечета
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|