Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:38 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Торта "Апшерон".нови  
Автор bobiO8 ()
Публикувано30.09.12 21:30





Тесто:Яйца - 6 броя, захар - 400 гр.сода - 1/3ч.л., ванилия - 1.5 ч.л., брашно - 200 гр., накълцани на дребно орехи - 200 грама., смелени орехи за декорация - 100 гр.
Крем: Краве масло - 250 гр., кондензирано мляко - 2/3 банка /300мл.,
захар - 0,5 чаши, прясно мляко – 150мл., 1 с.л. брашно
Разбийте белтъците дотогава, докато те си увеличат размера двойно. Без да преставате да биете , постепенно добавете захарта и ванилията. След това един по един жълтъците.
Ако използвате сода за хляб, тя предварително угася в 1 супена лъжица оцет и добавете към масата. В яйчната маса на малки порции, добавете брашното и счуканите орехи. Старателно с дървена лъжица разбърквате до еднородна смес.Разделяте на три части. Печете в застлана с намазнена хартия за печене форма с диаметър 28см. 10 мин. на 190 градуса.Когато извадите, оставяте да изстине 10 мин. и тогава отлепяте хартията. Изпечените блатове са много нежни и лесно се чупят, докато са горещи.

Крем. Сварявате млякото, 1с.л. брашно и захарта, докато стане гъст крем.Оставяте да изстине НАПЪЛНО. Размекнатото краве масло разбивате, като постепенно добавяте кондензираното мляко и крема. Оставяте в хладилник да стегне 2-3 часа. Хубаво е да го направите преди да изпечете блатовете.
Готовите блатове /напълно изстинали/ ги слепвате с крема и украсявате със смелените орехи.
Добър апетит!

Направих повече крем 300гр. краве масло и цяла банка кондензирано мляко. Сложих по малко захар, защото кондензираното мляко беше подсладено. В крема сложих 2ч.л. коняк е 1 ч.л. ром. В тестото сложих само 1ч.ч. /250мл./ захар, около 200тр../Получи се нещо много вкусно!



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: bobiO8]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано08.10.12 22:54



Мммм...това ще го опитам. Само малко още да захлади



Един офф-въпрос във връзка с кондензирано мляко. Дали си правил някога сгушонка и дали има опасност да гръмне кутията, докато се вари? М?



Тема Re: Торта "Апшерон". [re: bobiO8]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано10.10.12 14:25



Много вкусно изглежда!!!





Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: bobiO8]  
Автор Emma83 (непознат )
Публикувано10.10.12 20:33



Благодаря за рецептата, преди много години съм я яла тази торта и от тогава не се бях сещала.



Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: MoPcKu]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано10.10.12 21:15



Наистина е много вкусна.

Особено, след като престои 24часа на студено.Колкото по-вече престоява, толкова по мека става. Е, стига да можете да издържите на изкушението.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: Emma83]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано10.10.12 21:16



За нищо! Добър апетит!



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: mirror_]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано10.10.12 21:30



Здравей!
Купувам готово от м-н "Берьозка".

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: bobiO8]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано12.10.12 10:09



След като направя, каквато и да е торта винаги гледам да има поне 12 часа преди ядене иначе не можеш да опиташ истинския и вкус.



Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: bobiO8]  
Автор Marina2211 (непознат )
Публикувано24.10.12 22:00



Тая торта е уникална яла съм веднъж у една приятелка много е вкусна :)
__________________





Тема Re: Торта "Апшерон".нови [re: bobiO8]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано12.12.13 21:34





Да станеш човек е изкуство.


Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.