|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Правя я с много малко картофи - на кубчета сурови само един ред да покрие тавата. Овкусявам ги със сол, малко червен пипер.
В тиган изпържвам една глава лук ( тук са големи) и доста кайма - поне кило.Каймата ми е предимно само телешка, но може и смесена - слага се чубрица, кимион, черен пипер- стандартно.
Каймата слагам на плътен слой върху картофите.Върху каймата - дебели шайби домати.Пече се и после полива - лъжица брашно, кисело мляко и 3 яйца
| |
|
Сьомгата ми изглежда прекалено препечена.
| |
|
Повярвай ми не е прекалено препечена.
Рецептата е много лесна и вкусна.Парчетата се поливат обилно с прясно изцеден лимонов сок+черен пипер+сол.След това се намазват с майонеза и се пекат. Много вкусно.
| |
Тема
|
рулцето, рулцето
[re: Monica123]
|
|
Автор |
Eвpo (изостанала) |
Публикувано | 26.09.12 18:04 |
|
... то ми възбуди всички сетива. Може ли рецептата, моля?
Благодарско за хубавите снимки и рецепти!
| |
Тема
|
Re: рулцето, рулцето
[re: Eвpo]
|
|
Автор |
Monica123 (пристрастен) |
Публикувано | 28.09.12 07:50 |
|
Ще споделя разбира се, с най-голямо удоволствие.
В дълбок тиган запържавам пресен лук, връзка спанак ,като изключа огъня добавям сол, натрошено сирене, много пресен копък и 3 яйца.
8-10 кори за баница, се мажат през 1 или 2 с разтопено малско и олио (смесено) и се поръсва малко трохи от сухар ( може просто да изпечеш една филия добре на тостера и да я оставиш да изсъхме) Целта на сухара е да попие от течостта на пълнежа.
Когато си мамазала половита от корите в опаковката слагаш половина от сместа и завиваш на руло.
Това разбира се се повтаря с другата чат.Двете рула се слагат едно до друго в тава.С ножа ги нарязвам леко на 45 градуда само от горе, както се цепва наденичка).Маже се с жълтък.
Става много бързо и винаги гостите го изяждат до дупка.
| |
|
Йееее! Страхотно. Лесно и вкусно. Колко време печеш? На колко градуса?
| |
Тема
|
Re: рулцето, рулцето
[re: Гинec]
|
|
Автор |
Monica123 (пристрастен) |
Публикувано | 28.09.12 21:40 |
|
Еее,какъв въпрос сега - като баница - около 30 мин.
Аз работя с Фаренхайт и ще те подведа с градусите в Целзии.
Печеш както се пече баница.Хайде, чакам да споделите!
| |
|
Благодаря. Ще пробвам като излезе спанака на пазара. Не ми се иска със замразен, че не знам какво ще стене. Не съм ползвала замразен още.
| |
|
всичко изглежда много вкусно
аз трети ден не ям и сега като разглеждам снимките ми изглеждат не много, а у ж а с н о вкусни
искам да попитам тези, които четат тук и са от софия - да сте виждали спанак някъде? трябва ми за неделя, а нямам време да обикалям. около мен, след 9 вечерта не намирам,
| |
Тема
|
Re: Малко снимки от моята кухня...
[re: тpънчeтo]
|
|
Автор |
Monica123 (пристрастен) |
Публикувано | 03.10.12 09:31 |
|
Благодаря !
Немога да повярвам, че няма пресен спанак в Бг целогодишно?
Като гледам как изглеждат новите големи хранителни вериги се вудя възможно ли е да имат тилапия и кралски скариди, а спанак да нямат?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|