|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Имаш търпение да пазиш бульон. Аз веднъж съхранявах от телешки кости 4 литра във фризера, разделени в кутийки от сладолед.
Ама предпочитам да пазя ракията, месото и подправките, които не удържат до зимата в сандъче на прозореца.
Не, не ме интересува, че знаеш!
| |
|
Хващаш се за аспартама, но говорехме за MSG.
Доколкото изобщо му е мястото в кулинарен форум - няма нужда да подхващаш същият flamewar от преди половин година (ползвай търсачката), просто за да се намираме на приказка и да се заяждаме. Колкото хора, толкова и мнения.
Като не ти харесва, просто не го консумирай.
Не, не ме интересува, че знаеш!
| |
|
Все пак става дума за седмица-две. А и бульон от дворна кокошка облагородява частично манджа с купен замразен бройлер :) Независимо дали става дума за ястие с ориз, картофи, зеле или друг зеленчук. Тъй че няма как да се задържи дълго там
| |
|
Като си помисля колко пилешки бульон остава неоползотворен, понеже често варя пилешко за старото ми песче. Ще се възползвам от идеята да опитам да замразя. Благодаря.
| |
|
ееее, то така и баба знае...трънчето, де - с бульон от домашна кокошка.
за справка - аз супа от купен бройлер не обичам и не ям, обаче си умирам за такава от домашно пиленце.
Редактирано от тpънчeтo на 30.05.12 13:09.
| |
|
какво има да опитваш - сипваш в нещо пластмасово(не стъклено, ей!! ;)) ), по-добре с капак, да не поема миризми и пъхаш в някое шкафче на фризера/камерата.
Аз имам една априлска партида 15 не-снасящи кокошки и ако и след витамините и добавките, които заредих в храната не почнат до седмица - заминават във фризера групово :))
| |
|
По-важно е дедо да знае
Лошото е, че като знам, че има подръка, не се задържа твърде дълго)
| |
|
Горкичките. Ако бях на тяхно място, щях да се понапъна здраво...
| |
|
Мисля, споменавал съм оня виц:(оригиналът е за крави, даващи огромно количество мляко):
Попитали колегите някакъв собственик на крави каква е тайната му. Оня отвърнал: Всеки понеделник правим оперативка. Събирам ги и ги питам: "Момичета, тази седмица мляко ли ще даваме или месо?"
| |
Тема
|
Re: Използване на готови кубчета и подправки
[re: Luchezara]
|
|
Автор |
Luchezara (свободна птица) |
Публикувано | 30.05.12 18:29 |
|
Радвам се, че имате мнение. И мисля, че мястото на това, с какво се храним (или какво ни пробутват за храна) е точно в кулинарен форум.
Обидите, които получих от тези, които трябва да ни пазят от обиди, са много симтоматично и красноречиво явление. Може би трябваше изрично да напиша: Не ви преча да се тровите или да увреждате мозъка си, с каквато искате химия. Просто е добре хората да са информирани.
Отделно аз като гражданин намирам за много скандално в магазините да се продава храна, която не е за ядене или уврежда населението.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|