Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:58 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Крем карамелнови  
Автор _belladonna_ ()
Публикувано07.05.12 12:13

Моля ако някой знае как да не ми залепва карамела на дъното на купичките да каже.

Тема Re: Крем карамел [re: _belladonna_]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано07.05.12 12:26

Нали на водна баня ги печеш?
Предполагам, че не трябва да карамелизираш дълго. Забелязала съм, че ако мъничко прегоря карамелената захар, рискът от залепване е по- голям.

Тема Re: Крем карамелнови [re: _belladonna_]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано07.05.12 12:31

Никога не съм имал проблеми.

Да станеш човек е изкуство.

Автор Kapинka (членка)
Публикувано13.05.12 18:55

Правя карамела в метална тенджерка и когато е готов слагам масло (колкото орехче), после изсипвам в шолите (които са в тавичката с вода) и като се втърди наливам и самия крем. Обикновено го приготвям вечерта и го ядем чак на другия ден. До тогава карамела се е отпуснал.

Автор тpънчeтo (..)
Публикувано17.05.12 17:22

аз не разбрах как така залепва карамела на дъното на купичката - той нали се втечнява след като се изпече?
а дъщеря ми не понася карамел и за нея в купичката не слагам карамелизирана захар и въпреки това крема не залепва

как успяваш да я залепиш?

Тема Re: Крем карамелнови [re: тpънчeтo]  
Автор _belladonna_ ()
Публикувано19.05.12 22:25

Не крема залепва, а част от карамелизираната захар остава твърда на дъното, затова казвам че карамела е залепен на купичката. Той дефакто не успява да се разтопи. Много бързо го изяждаме май, чак сега си дадох сметка като каза Каринка

Иначе правилно го правя, даже се гордея с това че става гладък като стъкло, но ние пък много обичаме карамела и слагам повечко... и както казах не успява да се разтопи. Другия път ще го оставя малко в хладилника.

Автор BиK (BMBD)
Публикувано23.05.12 11:43

Здравейте, кажете как се прави крем карамел само че не в купички, а в иенска тенжура или тава се тая?

Тема Re: Крем карамелнови [re: BиK]  
Автор Kapинka (членка)
Публикувано30.05.12 18:28

По абсолютно същия начин като в купички. Се тая ....

Тема Re: Крем карамелнови [re: Kapинka]  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано04.06.12 14:16

оказа се че си права

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.