|
Тема
|
Крем карамел
|
|
Автор |
_belladonna_ () |
Публикувано | 07.05.12 12:13 |
|
Моля ако някой знае как да не ми залепва карамела на дъното на купичките да каже.
| |
|
Нали на водна баня ги печеш?
Предполагам, че не трябва да карамелизираш дълго. Забелязала съм, че ако мъничко прегоря карамелената захар, рискът от залепване е по- голям.
| |
|
Никога не съм имал проблеми.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Правя карамела в метална тенджерка и когато е готов слагам масло (колкото орехче), после изсипвам в шолите (които са в тавичката с вода) и като се втърди наливам и самия крем. Обикновено го приготвям вечерта и го ядем чак на другия ден. До тогава карамела се е отпуснал.
| |
|
аз не разбрах как така залепва карамела на дъното на купичката - той нали се втечнява след като се изпече?
а дъщеря ми не понася карамел и за нея в купичката не слагам карамелизирана захар и въпреки това крема не залепва
как успяваш да я залепиш?
| |
|
Не крема залепва, а част от карамелизираната захар остава твърда на дъното, затова казвам че карамела е залепен на купичката. Той дефакто не успява да се разтопи. Много бързо го изяждаме май, чак сега си дадох сметка като каза Каринка Иначе правилно го правя, даже се гордея с това че става гладък като стъкло, но ние пък много обичаме карамела и слагам повечко... и както казах не успява да се разтопи. Другия път ще го оставя малко в хладилника.
| |
|
Здравейте, кажете как се прави крем карамел само че не в купички, а в иенска тенжура или тава се тая?
| |
Тема
|
Re: Крем карамел
[re: BиK]
|
|
Автор |
Kapинka (членка) |
Публикувано | 30.05.12 18:28 |
|
По абсолютно същия начин като в купички. Се тая ....
| |
Тема
|
Re: Крем карамел
[re: Kapинka]
|
|
Автор |
BиK (BMBD) |
Публикувано | 04.06.12 14:16 |
|
оказа се че си права