|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Сладки топки с пълнеж
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 12.04.12 09:54 |
|
Сладки топки с пълнеж.
Продукти: 100гр краве масло, 1 яйце, 125гр. пудра захар, 250гр. брашно, 1ч.л. бакпулвер, 1ванилия, 100гр. сладко от смокини / фурми/ 1ч.ч. смелени орехи, пудра захар за поръсване.
Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до побеляване, прибавя се яйцето. Разбива се до пухкава смес. Пресятото брашно се омесва с бакпулвера и ванилията, и прибавя към сместа. Замесва се меко тесто, което се оставя да постои на студено около 30мин. Сладкото от смокини са пюрира и омесва със смелените орехи. Правят се топчици около 1см. Тестото се разточва на листи с дебелина 1/2 см., изрязват се кръгчета около 4 см. Слагат се в тях топчетата от сладкото и орехите и се обвиват с тестото. Пекат се на 180 градуса 12мин. в тава застлана с хартия за печене. След изваждането им се поръсват с пудра захар. Излизат около 60 топчета. Колкото повече стоят стават по меки. Стига да издържите на изкушението да не ги изядете преди това.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Рецептата ми се струва много хубава. Затова си я преписах. Днес купих сладки,корабии и козунаци. Сутринта боядисах яйцата. Вече съм готова съм за Великден.
| |
|
Браво! Весели празници!
| |
|
Благодаря! Подобно!
| |
Тема
|
Re: Сладки топки с пълнеж
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 12.04.12 22:24 |
|
Ще направя утре по твоята рецепта, на половин доза. Следобед ще се съберем бабички да ходим на църква и с кафе, чай ще ги излапаме.
ще ми дойдат на гости да видят котарака, мене и сладките
Мамин сладък и много красив това е Боби.
| |
|
За теб и гостенките- сладки топки а ла Боби, а за котарака?
| |
|
Купих днес масло и остава само да ги направя, но може би няма да е днес, защото съм купила доста сладки. Няма да им се размине на сладките-маслото го купих точно с тази цел.
| |
|
Христос воскресе!
Аз да се оплача. Днес след обяд запретнах ръкави и направих сладките топки, но.... Спазих всичко, както е по рецепта, не ми се получиха. В смисъл-получиха се едни разляти-никакви. Докарала съм ги само на вкус. Тестото се получи едно такова ронливо. Щях да ги нося утре на гости, ама..... не върви да ги представям такива.
| |
|
Не знам при теб какво се е получило и защо са станали разляти. Ето това е втората доза,че първите ги изядоха топли, топли.
Не се получава идеална топка, тъй като тестото е маслено и леко се сплескват от долната страна при печене.
| |
Тема
|
Re: Да се оплача
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 17.04.12 16:22 |
|
Боби,
и моите топки са вече спомен! Получваш позрави и от децата ни За съжаление ми остана последното бурканче смокиново сладко (пазя го за едното дете-любител), та пълнежът го изпълних с много смляни орехи и сладко от сини сливи. Супер ароматни се получиха! Благодаря за рецептата!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|