Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:17 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Сладки топки с пълнежнови  
Автор bobiO8 ()
Публикувано12.04.12 09:54

Сладки топки с пълнеж.

Продукти: 100гр краве масло, 1 яйце, 125гр. пудра захар, 250гр. брашно, 1ч.л. бакпулвер, 1ванилия, 100гр. сладко от смокини / фурми/ 1ч.ч. смелени орехи, пудра захар за поръсване.

Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до побеляване, прибавя се яйцето. Разбива се до пухкава смес. Пресятото брашно се омесва с бакпулвера и ванилията, и прибавя към сместа. Замесва се меко тесто, което се оставя да постои на студено около 30мин. Сладкото от смокини са пюрира и омесва със смелените орехи. Правят се топчици около 1см. Тестото се разточва на листи с дебелина 1/2 см., изрязват се кръгчета около 4 см. Слагат се в тях топчетата от сладкото и орехите и се обвиват с тестото. Пекат се на 180 градуса 12мин. в тава застлана с хартия за печене. След изваждането им се поръсват с пудра захар. Излизат около 60 топчета. Колкото повече стоят стават по меки. Стига да издържите на изкушението да не ги изядете преди това.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Сладки топки с пълнежнови [re: bobiO8]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано12.04.12 16:19

Рецептата ми се струва много хубава. Затова си я преписах. Днес купих сладки,корабии и козунаци. Сутринта боядисах яйцата. Вече съм готова съм за Великден.

Тема Re: Сладки топки с пълнежнови [re: dama spatia]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано12.04.12 18:49

Браво! Весели празници!

Публикувано12.04.12 20:25

Благодаря! Подобно!

Автор papyy (стара коткарка)
Публикувано12.04.12 22:24

Ще направя утре по твоята рецепта, на половин доза. Следобед ще се съберем бабички да ходим на църква и с кафе, чай ще ги излапаме.
ще ми дойдат на гости да видят котарака, мене и сладките

Мамин сладък и много красив това е Боби.

Тема Re: Сладки топки с пълнежнови [re: papyy]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано13.04.12 09:56

За теб и гостенките- сладки топки а ла Боби, а за котарака?

Тема Re: Сладки топки с пълнежнови [re: papyy]  
Публикувано13.04.12 13:59

Купих днес масло и остава само да ги направя, но може би няма да е днес, защото съм купила доста сладки. Няма да им се размине на сладките-маслото го купих точно с тази цел.

Тема Да се оплачанови [re: bobiO8]  
Публикувано15.04.12 19:49

Христос воскресе!
Аз да се оплача. Днес след обяд запретнах ръкави и направих сладките топки, но.... Спазих всичко, както е по рецепта, не ми се получиха. В смисъл-получиха се едни разляти-никакви. Докарала съм ги само на вкус. Тестото се получи едно такова ронливо. Щях да ги нося утре на гости, ама..... не върви да ги представям такива.

Тема Re: Да се оплачанови [re: dama spatia]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано17.04.12 08:52

Не знам при теб какво се е получило и защо са станали разляти. Ето това е втората доза,че първите ги изядоха топли, топли.

Не се получава идеална топка, тъй като тестото е маслено и леко се сплескват от долната страна при печене.

Тема Re: Да се оплачанови [re: bobiO8]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано17.04.12 16:22

Боби,
и моите топки са вече спомен! Получваш позрави и от децата ни

За съжаление ми остана последното бурканче смокиново сладко (пазя го за едното дете-любител), та пълнежът го изпълних с много смляни орехи и сладко от сини сливи. Супер ароматни се получиха! Благодаря за рецептата!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.