|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Фиши]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 18.11.11 17:38 |
|
Мда, стигнала съм до 100гр.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: esti]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 18.11.11 21:20 |
|
Вярно! Аз нали съм на 40
| |
Тема
|
Оуууу, благодаря за поканата:)
[re: Фиши]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 20.11.11 20:32 |
|
Само, ако мога да я отложа за известно време, защото този период ми е свързан с много отсъствие от града, поради независещи от мен причини
До тогава - рецептата за сладкиша с кори
Продукти:
1 пакет кори
1 пакетче масло
3 ч.ч. захар
4 яйца
1 литър прясно мляко
ванилия
7 с.л. брашно
Приготвяне:
Корите се препичат и натрошават. Наръсват се с разтопеното масло.
1 ч.ч. захар се карамелизира и се добавят 2 чаши вода. След като се разтвори карамела, с получената течност се заливат корите.
От прясното мляко, 4-те жълтъка, 1 ч.ч. захар, ванилията и брашното се сварява крем. Крема се изсипва върху корите, като втори пласт.
4-те белтъка се разбиват на сняг с третата чаша захар. Нанасят се върху изстиналия крем и сладкиша се запича само отгоре.
| |
Тема
|
Ммммм...
[re: esti]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 20.11.11 20:38 |
|
Че то било лесно
Обаче онзи крем е някак по-различен от крем-ванилия. Като да има сметана вътре.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Фиши]
|
|
Автор |
Бзмпмин () |
Публикувано | 20.11.11 20:42 |
|
Днес я направих - понеже попрепекох корите, завих я за 10-тина минути с кърпа да поомекне, а след това намазах отгоре със сладко от ягоди - на външен вид изглеждаше вече супер, ... а после получих и похвали от гостите-дегустатори.
Може ли рецептата за тази крем-пита?
От време на време ме обхваща готварски ентусиазъм, ... добре, че не ме държи дълго.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Фиши]
|
|
Автор |
bobiO8 () |
Публикувано | 20.11.11 20:58 |
|
.............. същите продукти- крем-пита. Много сочен (след престой 24 часа в хладилник), ако оцелее..........
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
...............А, ако някой знае, как се прави прословутия "Наполеон", ще го споменавам, докато съм жива
Ако имаш предвид торта "Напалеон" ще ти напиша рецептата.
За пастичките /във вид на руло/ съм я затрил някъде и нямам точен спомен.
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 20.11.11 22:10 |
|
Имах предвид онези четириъгълни пасти от многолистно тесто с крем, но и за тортата също съм любопитна, защото не съм я и чувала до сега.
Благодаря предварително!
| |
|
И според мен има сметана и то с мъъъничко желатин вътре.
Но и с нормален крем-ванилия си става супер според мен.
| |
|
Торта „Наполеон”
Продукти:
тесто – 250гр. краве масло или маргарин, 250гр. сметана / кисело мляко/,3ч.ч. брашно и 1с.л. водка.
Крем – 300гр. краве масло, 2ч.ч. захар, 1л. мляко, 4с.л. брашно /с връх/, 3 пакетчета ванилия, 3 бр. яйца.
Приготвяме многолистно тесто. Размекнатото масло се разбива със сметаната, добавя се водката и пресятото брашно. Замесва се тесто, което се оставя да престои на хладно /в хладилник/ 35мин. Тестото се разделя на 7 части и всяка се разточва на тънка кора. Надупчва се с вилица и пече 15-20 мин. на 190 градуса. Едната опечена кора се натрошава на дребно, а останалите 6 се намазват с крема.
Крем - Маслото се разбива до побеляване със захарта. Яйцата също се разбиват, прибавя брашното като се продължава да се бие. Сместа се разделя с 1/2ч.ч. студено мляко. Прибавя се лъжица по лъжица към маслото, като се бърка непрекъснато. Така приготвената смес се излива на тънка струйка в останалото врящо мляко, като се бърка. Сместа се вари докато се сгъсти. Сваля се от огъня и оставя да изстине. Най отгоре се намазва лека с масло.
Мажаг се изстиналите кори, като последната след като се намаже, се посипва с натрошената. Оставя се в хладилник да престои 12 часа.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|