|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Фиши]
|
|
Автор |
mirror_ (mirror image) |
Публикувано | 18.11.11 14:59 |
|
А аз пък покрай твоята крем-пита се сетих също за едно подобно нещо. Беше голяма вкуснятина. Като се прибера, ще разгърна старите писани тефтери и ще напиша. Ама заменям рецепта за рецепта.
А, ако някой знае, как се прави прословутия "Наполеон", ще го споменавам, докато съм жива
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: mirror_]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 18.11.11 15:20 |
|
Аз съм го правила няколко пъти и да ти кажа става добре.
Разделяш един пакет бутер тесно на няколко кори (хубаво е преди това да ги разточиш, за да се изтънят малко) - според големината на съда в който ще я правиш, желателно е да е продълговата форма.
Запичаш корите една по една, докато станат приятно златисти на цвят.
Докато се охлаждат (внимавай да не се навлажнят) си приготвяш един крем ванилия - мляко, жълтъци, брашно/нишесте, захар, ванилия......знаеш.
Следва реденето кора - крем.
Най-отгоре се натрошава, каквото е останало или паднало при реденето от корите - не много де...колкото за фасон.
Ми това е.
| |
|
И се поръсва с пудра захар. За фасон.
Само два пъти съм го правила, по същия начин. То си е разновидност на крем- пита на практика. И вкусно, вкусно...
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: mirror_]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 18.11.11 15:29 |
|
Снощи търсих рецепти без яйца и мляко, че моят мъж пости в някакъв неуловим з амен е ритъм и попаднах на рецепта за "Наполеон". Купувала съм опаковани като кроасани, но мисля, че пиронът беше в едно заведение във Варна. Та, с подобни съставки, но с изпечение кори от мнохолистно тесто беше рецептата.
Поради физическото ни присъствие в един и същ град, те каня с удоволствие на крем-пита
| |
|
Да!
ПП Забравих - понеже завършвам с крем не ръся пудра захар, а само натрошени корички.
И си мисля някой път да фърля и някоя ядка, що не...Редактирано от esti на 18.11.11 15:46.
| |
|
Е, аз увенчавам натрошените корички с пудра захар- ей тъй на, да има. И понеже, за разлика от теб (ако правилно си спомням), си падам по кокоса, сега ми идва мислата дали да не направя верно един "Наполеон" с малко кокос в крема и поръсен отгоре с кокосови стърготинки, освен с пудра захар. Може и да ми се получи.
| |
|
Одобрявам!
Аз напоследък покрай онзи сладкиш с кондензираното мляко започнах да си затварям едното око за кокоса.
| |
|
Явно затваряш "правилното" око- кокосът има чудесен аромат. Е, въпрос на вкус, разбира се.
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: PipilotaV.]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 18.11.11 16:42 |
|
Ести, до къде стигна експериментът с намалянето на кокоса?:)
| |
Тема
|
Re: Млечна баница
[re: Фиши]
|
|
Автор |
esti () |
Публикувано | 18.11.11 17:35 |
|
Аз не ти ли казах?
Става и с много и с малко!
Вече не помня с колко го намалих, но...абе аз не писах ли?
Чакай да изровя темата...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|