|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема
|
Кой какво ще готви утре? Част IV
|
|
Автор |
martyr (m3lk0r) |
Публикувано | 23.10.11 23:18 |
|
Иначе днес не готвих, гаджето прави някакъв гювеч, който беше с тиквички и малко ми беше кашкав.
А аз правих люти чушки на бърза туршийка.
Трябват:
1 кг чушлета,
120 мл оцет,
6 супени лъжици морска сол,
3 буркана "Омниа",
губерка
ножичка.
Докато се прави другото се кипва 1.5 литра вода със солта. Оставя се да се охлади. Ако не ви се чака, може да я пуснете за 15 минути в MW и после да сложите солта и разбъркате. Пак всички бактерии от водата заминават.
Чушлетата - се чистят, махат се дръжките и се дупчат, после се редят в бурканите. Сипва се по 40 мл оцет в буркана (Омниа има грапава част на дъното, трябва да се напълни до края на грапавата част).
Залива се с водата, затваря се с капачката плътно и се раздрусва да се размеси добре солта, оцета и водата.
През няколко дни, над мивката внимателно се изпуска въглеродният двуокис. Готови са за около 10 дни до 2 седмици.
Не, не ме интересува, че знаеш!
| |
|
Който всъщност е винен, но поради липса на вино беше сготвен с бира.
Почти няма разлика във вкуса.
| |
|
esti, липсва още едно листенце, за да заприлича на часовник . Спомням си, че преди години правех часовник от картофено пюре- числата и стрелките - от моркови.
Провери в някой от големите магазини за винен бульон. Ние го купихме от кауфланд, точно за тази цел- за винен кебап, в случай, че нямаме вино.
| |
|
крем от тиква.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
забелязвам, че у вас тиквата е особено на почит :-))
| |
Тема
|
Re: Кой какво ще готви утре? Част IV
[re: martyr]
|
|
Автор |
Kapинka (членка) |
Публикувано | 25.10.11 15:58 |
|
баница
Много съм щастлива, че успях да сготвя нещо!
А вчера се справих с едни свински пържоли на фурната и картофена салата. Добре, че мъжа се прибра на време да помогне с тенджерата.
| |
Тема
|
[re: Kapинka]
|
|
Автор |
dama_spatia (зеленоока) |
Публикувано | 25.10.11 16:21 |
|
Кари, тази баница да не би случайно да е тиквеник?. Мъъъничко си я загоряла. Или си гледала някой филм, или си се заприказвала ,или пък друго и си я забравила
| |
Тема
|
[re: Kapинka]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 25.10.11 16:43 |
|
Браво. Започваш да влизаш във форма.
| |
Тема
|
[re: martyr]
|
|
Автор |
forti (заслужена) |
Публикувано | 25.10.11 21:29 |
|
Утре ще падне готвене и после само ядене до когато стигне
Куршум чорба (иначе казано супа топчета) и пълнени патладжани с булгур, орехи и чесън.
Пържени кюфтенца от останалата кайма и чушки-бюрек.
| |
Тема
|
[re: forti]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 25.10.11 21:44 |
|
Йеееее, Форти радвам се, че се появи отново.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
|
|
|