Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:48 29.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема Любими рецепти с шоколад  
Автор xamos ()
Публикувано30.06.11 18:02



Предлагам да споделим любимите си рецепти/сладкиши с шоколад



За пуричките ще са ни необходими:
7 фини кори за баница
700 гр. течен шоколад тип "Меренда" на стайна температура
1/2 пакетче разтопено краве масло или маргарин за намазване на корите

За сиропа
1ч.ч. захар
1ч.ч. вода

Продуктите са за 28 броя, използвам тавичка 20х30. Техниката на приготвяне е
Стават страхотно вкусни!



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор Kapинka (членка)
Публикувано30.06.11 19:06



аааааааааааааааааааааа
това не е диетично :-(
явно няма да се отслабва в тоя живот ............
изглеждат много вкусни



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано30.06.11 19:40



Моята любима рецепта - LINDT.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kaлoмaин]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано30.06.11 19:41



С мента и портокал .... мъррррррр


А иначе не обичам сладко, де...



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kaлoмaин]  
Автор xamos ()
Публикувано30.06.11 20:03



Обясни какво е това LINDT?



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: chavdar4e]  
Автор xamos ()
Публикувано30.06.11 20:04



Шоколад с мента и портокал?



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kapинka]  
Автор xamos ()
Публикувано30.06.11 20:09



Шоколадът и диетата не се връзват особено, освен ако имаш много силна воля да хапнеш само едно-две парченца.





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано30.06.11 20:15



Да, Линдт /много известна марка шоколади/ имат един /черен/ с мента, друг с портокал, усещането като хапнеш парченце от единия и едно от другия е ... мърррррррркащо

Сладко-горчиво-ароматно....




Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kapинka]  
Автор Monica123 (непознат)
Публикувано30.06.11 23:41



Нправо изглеждат като 1 000 000 калории


Но ако тази мацка която е дала рецептата прилича на снимкта дето е турила - няма проблем:)



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kaлoмaин]  
Автор Kapинka (членка)
Публикувано01.07.11 07:54



черен с люти чушки!



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано01.07.11 19:21



Между другото да спомена едно приложение на шоколада - не основно. Като се намаже с него блат за пай после паят не става клисав от плънката. Ако плънката е кремообразна, разбира се.



Обичам обикновени шоколадови десерти - там, където сякаш има само шоколад. Като мус или шоколадов сладолед. Но и обикновена филия намазана със шоколад е евтино и лесно удоволствие.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано01.07.11 20:00



Марка швейцарски шоколад!
Най-тачени в нашето семейство са бонбоните Линдор - пет шест вида /с изключение на белия шоколад

/ Просто не го обичаме - харесваме го, но не ни е от най-любимите с изключение на брат ми и зет ми.
Аз си умирам за черен шоколадов бонбон с мус от същия шоколад - тъмно сините опаковки - уау!!!



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано01.07.11 20:56



Палачинки със сметана и шоколад....





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: MoPcKu]  
Автор xamos ()
Публикувано01.07.11 23:01



Особено ако в тестото за палачинките се прибави 1 с.л. какао, че да станат шоколадови!+шоколад+разбита сметана=100%-во удоволствие



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: ket1234]  
Автор xamos ()
Публикувано01.07.11 23:04



, само в чист вид ли го консумирате в къщи? Някакво десертче?



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kaлoмaин]  
Автор xamos ()
Публикувано01.07.11 23:39



Сетих се за една страхотна рецепта за

Шоколадов крем с уиски

350 гр. шоколадова кувертура
100 гр.прясно мляко
50 гр. бутер
2 жълтък
2 с.л. уиски
2 1/2 к.л. нес кафе
2 с.л захар
150 гр.мляко+10 бишкоти савоар

В 150 гр.топло мляко мляко разтворете 2 к.л. нес кафе и 2 к.л. захар.
Разтворете 1/2 к.л. нес кафе в 2 с.л. уиски.
Разчупете шоколада на малки парченца и заедно с 100 гр. топло прясно мляко разтопете на водна баня, като бъркате непрекъснато докато се изравни сместа. Свалете от огъня и прибавете бутера, един по един жълтъците и уискито смесено с нес кафето.
Разчупете бишкотите савоар на 2-3 парчета и ги намокрете с млякото.
Разпределете бишкотите в 4 чаши за сладолед и залейте с шоколадовият крем.
Поставете в хладилник за 4-5 часа, за да се стегне крема и консумирайте!



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано02.07.11 12:34



Едва ли ще мога да ги изброя, толкова са много.
Засега ще споделя само това, което направих снощи и за пореден път се прие от домочадието с бурни овации и отделни викове ура и да живей!

Шоколадова смърт (рецептата е на Боза Космата)

Продукти:

за тестото:
225 грама черен, несладък шоколад (50% какао най-малко)
2/3 чаша масло
1 чаша захар (210 г)
4 яйца
4 супени лъжици с връх брашно
4 супени лъжици (без връх) несладко какао
1 1/2 лъжичка бакпулвер или сода
ванилия (4 прахчета)
4 супени лъжици заквасена сметана.

за глазурата: 2/3 чаша течна сметана, 200 грама шоколад, пак от същия.

стопяваш 225те грама шоколад с маслото на водна баня, като бъркаш непрекъснато и внимаваш да не го прегрееш - шоколадът е чувствителен на температура и се "пресича".
разбиваш яйцата със захарта, прибавяш брашното, какаото, бакпулвера и ванилията.
към яйчната смес много бавно (да да не се пресекат яйцата) прибавяш маслото с шоколада и след това - заквасената сметана.
печеш на 180 градуса около 40 минути (зависи от това колко ти е голяма тавата - това е индикация за десетинчова, демек 25-сантиметрова тава - в по-голяма става по-тъничък и следователно по-бързо). за ориентир, както обикновено, дървена клечка трябва да излиза суха.
след изваждане сладкишът леко спада, но това не трябва да те смущава :)
оставяш го да изстине както си е в тавата и след това го слагаш в хладилник за 30 минути. чак след това го вадиш от тавата - неизстуден не може да се извади като хората, нито пък да се среже (чупи се).
отрязваш тънката коричка отгоре и разрязваш сладкиша на две. след което го намазваш - между двата блата и отгоре - с глазурата.
тя се прави така:
настъргваш 200та грама шоколад, загряваш течната сметана и след като я махнеш от огъня, изсипваш настъргания шоколад в нея - и бъркаш, докато стане еднородна смес. с една трета намазваш между двата блата, с една трета - отгоре и с една трета - отстрани.
тва е :)





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: esti]  
Автор Luchezara ()
Публикувано02.07.11 16:01



Много ще се радвам, ако ги изброиш, защото обожавам шоколад.




'Шоколадовата смърт' изглежда страхотно, вече си я копнах в архивите. Защо всъщност носи такова име?






Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано02.07.11 16:17



Вкуснооооооооооооооооооооооооооооооооооо....!
Казва се "Шоколадова смърт" защото е вкусно до смърт, ха-ха:))

Редактирано от xamos на 02.07.11 16:20.



Тема Re:нови [re: xamos]  
Автор Luchezara ()
Публикувано02.07.11 16:52



Извинявай, какво е това 'бутер' ?






Тема Re:нови [re: Luchezara]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано02.07.11 17:35



Масло.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано02.07.11 17:37



Палачинките ги обичам със сирене. Даже съм пълнила палачинки с мишмаш.

Или хайвер.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Гинec]  
Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано03.07.11 11:40



то и с пастет и мариновани краставички също много добре става, да не говорим за сирене с лютеница...





Тема Шоколадови розинови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано04.07.11 16:50



200 гр. черен шоколад мин. 50% какао

65 мл. глюкоза.

Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя към леко затоплената глюкоза.
Омесва се нещо, като пластелин, който е хубаво да отлежи поне един ден, за да е по-добър за работа.
Може да се разточва за покрития на торти, може да се правят и всякакви фигури и украси.

Ето пример - тортата, която правих за РД на сина ми миналата година.
И покритието и розите са от този "пластелин"





Тема Re: Шоколадови розинови [re: esti]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано04.07.11 16:58



Ауууу! Каква красота. Майсторка си ти.





Тема Re: Шоколадови розинови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано04.07.11 20:40



Изглежда чудесно:))
Не е за хапване, а само за гледане!



Тема Re: Шоколадови розинови [re: Гинec]  
Автор esti ()
Публикувано05.07.11 11:58



Майсторка си ти

Щото не си показвам гафовете.





Тема Re: Шоколадови розинови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано05.07.11 11:59



Не е за хапване, а само за гледане!

Иди го обясни на домашните ми - нищо не оставят за гледане.





Тема Re: Шоколадови розинови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано05.07.11 14:05



Ако можеше да видиш при мен какво се случи по време на правенето на пуричките, щеше така да се смееш! Едното от рулата така и не успях да го напълня, беше изядено както си беше празно:)) съчетано с преки гребвания с лъжицата от кофичката с течен шоколад.



Тема Торта "Три шоколада"нови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано08.07.11 19:30



Рецептата е от

.
Ако нямате време може да се направи с всякакъв блат - бисквити, бишкоти, готов от магазина...
Моята я направих с два готови блата намазани помежду с шоколадов ганаш и без ликьор, защото все пак е за детски (17г. ?) рожден ден.
Понеже тортата не беше за нас снимката на разрез е малко полеви и неглиже, но все пак дава някаква представа.
Който реши да я направи няма да съжалява.







Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор bobiO8 (ентусиаст)
Публикувано08.07.11 20:56



любимата ми торта - Гараш



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор Kиkc ()
Публикувано08.07.11 22:12



Кексчета с течен център - стават много лесно и са много вкусни.


и шоколадовата тарта, пак от блога на Йоли.

И един супер бърз сладкиш от Мирър.


А сега си копнах и тройното шоколадово чудо от Ести.



Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: esti]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано08.07.11 22:30



Вчера е бил ден на шоколада. Но дори и да бях видяла тази торта по-рано, не бих го отбелязала с нея. За такава торта трябват температури около 0 и 10 градуса, и нещо сгряващо за гарнитура.





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано08.07.11 23:40



Торта "Гараш" е? Любимата ми торта

, навремето в сладкарницата на х-л"Рига"



Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано08.07.11 23:42



Тортата е страхотна, прочетох и указанията за рецептата, авторката им трябва да вземе награда по кулинарен репортаж





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Kиkc]  
Автор xamos ()
Публикувано08.07.11 23:43



Наградата за оригинална рецепта сус сигурност печели Мирър!
Много си харесах едни

и малини на Мони, където смятам да заместя малините с черешово сладко лично производство.
Сладкото стана невероятно, рецептата ще я докладвам по-късно, придружена със снимков матриал



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор xamos ()
Публикувано09.07.11 11:33



Сочно и ароматно сладко от череши









Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: Kaлoмaин]  
Автор esti ()
Публикувано09.07.11 13:43



За такава торта трябват температури около 0 и 10 градуса, и нещо сгряващо за гарнитура.

О, не.
Тази торта се яде след як престой в хладилник или фризер (ние вчера след фризера й видяхме сметката

) и много прилича на сладоледена по вкус, усещане и емоция.

А в споменатите от теб градуси върви торта от свинско със зеле.



Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано09.07.11 13:46



Мамашките са голяма работа, така е!



Аз на 12-ти ще правя последното за този месец шоколадово изкушение за РД на сина ми.
И след това ще ви дам малко почивка - поне месец.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор bobiO8 (ентусиаст)
Публикувано09.07.11 17:12



Да там беше единствената сладкарница в Русе,която предлагаше свястна торта "Гараш"



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: esti]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано10.07.11 15:07



Вярно. Ама хич не ми върви сега шоколада.





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано10.07.11 18:06



Ооооо, не! Кощунствено е да разваляш тези бонбони в десерт.
Просто изяждаш с наслаждение една бонбона и приключваш /освен ако не ти е слаб ангела и да изядеш още една от другия вид

и после още една от по-другия вид/



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: xamos]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано10.07.11 18:27



Тази седмица бях в маааалка отпуска и бяхме на селската ни къща.
Направих сладко от малини, от череши и сладко от вишни. За компотите да не говорим.
Уж отидох да си почина на тиферич, а се оказа, че мих, чистих, варих, и пак мих, чистих и варих, варих.......Добре, че д-р Oetker е "открил Америка" с неговиге фиксчета за сладко, та не се налагаше да варя до откат.
Но днес сутринта като подготвихме всичко за прибиране в Сф бях много доворлна от себе си. И най-странното е, че ми беше страхотно удоволствие да си бера плодовете, после да си ги почистя и така до края.

Най-голямото попадение беше едно сладко от малини и праскови - просто не ми стигнаха малините до 1 кг и сложих 3 праскови нарязани на парченца за да докарам килограм плодове.
Е стана прекрасно



Редактирано от ket1234 на 10.07.11 19:09.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: ket1234]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано10.07.11 19:08



Еееее!!! Ти отново ни смая с работоспособност. Да ви е сладко да си хапвате сладката и компотите.





Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: Гинec]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано10.07.11 19:13



Дай Боже всекиму работоспособност!
Аз това съм го правила в рамките на събота - събота, а не за един ден! Всеки ден по нещо.
Но пък си заслужаваше!


Иначе си изчетох две книжки - на тиферич, в шезлонга......с биричка!



Тема Re: Торта "Три шоколада"нови [re: esti]  
Автор Kapинka (членка)
Публикувано10.07.11 20:59



Тази рецепта я прочетох с невероятно наслаждание! Харесват ми такива описания в картинки, всичко става ясно ..... и все повече ти се иска да го направиш.
Сигурно някой ден ще я направя и аз.



Тема Re: Любими рецепти с шоколаднови [re: ket1234]  
Автор MaмaMъpмopaнa (Разкошна)
Публикувано10.07.11 21:06



Като бях малка тия дейности се правеха събота и неделя, първо ходене на "вилата" (без вила де) и обиране на каквото има, после яко зор докато се приготви набраното във вид за прибиране в мазето. И мама все дава зор, все не сме направили нещo както трябва. Едни нервни спомени имам от тия занимания. Та чaк сега ми се приисква понякога да направя и аз нещo. Така с бирата и между книжките май по-става


Да ви е сладко зимъска



Тема Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано13.07.11 13:43



Синчето вчера стана на 16, та....

1 ч. ч. брашно
половин ч. ч. кафява захар
3 яйца
3 с. л. натурално какао
1ч. ч. едро смлени ядки (аз не сложих по желание на рожденика)
1 пак. бакпулвер
половин к. л. сол (според мен е много)
1 ванилия
100 г. натурален шоколад
125 г. масло
И 2-3 с.л. заквасена сметана - заимствано от шоколадовата смърт.

Между блатовете се маже с шоколадов ганаш.
Покритието е по желание.





Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано13.07.11 14:11



Ммммммм Красота.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: Гинec]  
Автор esti ()
Публикувано13.07.11 14:14



Но не е по-красива от на мама Златото!



Ох, много бързо растат...
Поне на години.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано13.07.11 14:46



Ести, от сърце ти пожевам да сте живи и здрави! Много радости да преживеете с момъка и да запазите топлите си отношения!

П.П. Ще ви убия с Хамос заради тази шоколадова тема

Редактирано от Фиши на 13.07.11 14:47.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано13.07.11 15:32



Благодаря Фишче!


ПП ......че съм ти и под ръка.





Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано13.07.11 15:33



Да ти е жив и здрав. Той е почти мъж вече.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: Гинec]  
Автор esti ()
Публикувано13.07.11 15:37



Той е почти мъж вече.


Така е - почти....



Благодаря ти Гинес.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано13.07.11 15:40



Да ти е живо и здраво златото и все повече да "блести".


А че тортите ти са ослепителни и нездравословно- изкусителни, е ясно. Но добре, че си милостива към нас и това е последната за месеца.


Редактирано от PipilotaV. на 13.07.11 15:40.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано13.07.11 15:48



Това, че съм ти под ръка, го тълкувам като покана за вкусване

и кафепиене



Тема Re: Последно за този месецнови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано15.07.11 13:12



То от домашните гъсеници едва остава за снимане ти за вкусване ми говориш





Тема Re: Последно за този месецнови [re: PipilotaV.]  
Автор esti ()
Публикувано15.07.11 13:15



Да, чак след месец ще правя за РД на мъжа ми, но мисля да не бъде шоколадова, а плодова, защото е срамота в това лятно изобилие на плодове да не извъртя и нещо плодово.
Пък и той не е претенциозен - каквото му направя, това ще е.





Тема Re: Последно за този месецнови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано17.07.11 00:27



Пак си се представила отлично! А средният блат от кои продукти се получава?
Доколкото разбрах от изброените продукти са правият тъмните блатове, а натуралният шоколад, масло и заквасена сметана са за ганажа?






Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано17.07.11 09:11



Прилича на блат със смелени /ситно натрошени/ орехови ядки, без какао.
Нещо подобно - този е с фино смлени орехови ядки.



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано17.07.11 10:19



А средният блат от кои продукти се получава?


О, това е готов блат от магазина, който ми остана от предната торта и да не го хвърлям....



а натуралният шоколад, масло и заквасена сметана са за ганажа?


Не, ганаш се прави само от течна смета и шоколад.
Аз първо начупвам шоколада и го слагам на печката да се разтопява в малко сметана, като постепенно доливам, докато ми се получи желаната гъстота.
На слаб огън се прави всичко.
Затова не мога да дам пропорции и мерки.



Тема ППнови [re: bobiO8]  
Автор esti ()
Публикувано17.07.11 10:21



Всички продуктите, които съм дала са само за тъмните блатове.



Тема Re: ППнови [re: esti]  
Автор esti ()
Публикувано17.07.11 10:23



Ох, това не трябваше да е тук...


Обърках



Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано17.07.11 10:27



Да, имаш право, прилича на блат с орехи. Авторката обаче казва, че не е използвала орехи, в случая. Да почакаме да ни отговори....
До тогава





Редактирано от xamos на 17.07.11 10:29.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано17.07.11 11:08



Благодаря!


Мястото изглежда вълшебно.
Ето това ще върви идеално, когато си почиваме от плуването.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано17.07.11 15:08



Десерта ти ме изненада приятно! Понеже там морето е почти до кръста предлагам да не излизаме и си хапваме десерта във водата.



П.С. А пък колко пари онзи пясък докато се кача горе до скалата, не мога да ти опиша!




Редактирано от xamos на 17.07.11 15:12.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано18.07.11 13:32



Благодаря!
Водата е чудесна предполагам. Обичам да плувам по гръб, по точно да се излежавам, затварям очи и течението леко да ме носи. Веднъж в залива в Созопол така се бях отнесъл,че течението ме повлече към острова.Когато се огледах, около мен имаше лодки, а брегът беше надалеч. Доста трябваше да поплувам докато стигна обратно на плажа.


Ето моята почерпка


Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано18.07.11 13:36



Е, не, не и не:не трябваше да го показваш това толкова любимо и лесно шоколадово удоволствие.

Аз го приготвям всеки път в някакви различни модификации- ту с кокосови стърготини вътре и оваляно отвън, ту със стафиди или портокалови корички, ту с различни ядки. Всеки път е много вкусно.




Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано18.07.11 16:50



Напоследък не ти се отварят снимките, смени сайта






Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано18.07.11 17:01



На мен се отварят. Виж при теб има нещо.



Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано18.07.11 19:50



Щом не ги виждаш, значи има проблем. Аз отварям снимките нормално.
Само моите ли не виждаш или всички публикувани?

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано19.07.11 13:55



Става въпрос само за твоите. Чак днес ги видях. Пускай ги в по- малък формат.






Тема Re: Последно за този месецнови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано19.07.11 14:05



Ще видя какво мога да направя по въпроса. Трябва да сменя програмата за форматирането на снимките.



Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Последно за този месецнови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано20.07.11 00:56



"Radikal" отвяря снимките безпроблемно, всъщност от теб го научих, прави снимките с формат до 650 пиксела и са напълно задоволяващи за показване.




Тема Няма име, но има шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано27.07.11 13:09



- 1 п. масло
- 1 ч.ч. захар
- 4 яйца
- 1 к.ч. прясно мляко
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 шоколад (разтопен)

Всичко се разбива, смесва и пече.

През това време се смесват:

- 200гр. кокосови стърготини
- 1 консерва подлсадено кондензирано мляко
- 2 яйца

Кокосовата смес се прибавя се към изпечения блат и се запича само отгоре до втвърдяване.
След това си правите някаква шоколадова заливка и........хайде сещайте се, какво следва.


Снощи дори не успя да изтине....





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Kиkc ()
Публикувано27.07.11 18:36



Нечовешко е


Мозъчните ми гънки се покриха с шоколад вече...
Нищо не ми остава освен да си доям натуралния такъв.
А ти пускай още шоколадови рецепти.

пп
Мислила ли си събраното и документираното да го пуснеш на пазара?



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Kиkc]  
Автор esti ()
Публикувано28.07.11 14:31



Мислила ли си събраното и документираното да го пуснеш на пазара?


Като книга ли?
Никога не ми е хрумвало.


Този пазар не е ли пренаситен?



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Kиkc ()
Публикувано28.07.11 18:16



Този пазар няма пренасищане мисля. А ако имаш време и желание, що не?

Особено за малка, спретната книжчица с шоколадови рецепти нормално обяснени, и със снимки. Малко, обаче луксозно издание, което може да върви в подарък към някакъв шоколадов продукт или самостоятелно.
Така си представям нещата.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Kиkc]  
Автор esti ()
Публикувано29.07.11 09:07



Какви мухи ми пускаш бе Кикс ?



Може да създам своя марка шоколад и към него да върви книжлето с рецепти.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано29.07.11 09:55



Не обичали кокос, м?



Само чувството ми за самосъхранене ме спира да скоча от леглото и да се развихря в кухнята Ох, а имам всички продукти



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано29.07.11 09:56



Ести звучи добре за марка шоколад





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Kиkc ()
Публикувано29.07.11 16:53



Как какви?
Шоколадови естествено.

Виж сега, мен ме мързи страшно много, пословична съм с това дет сЪ вика.
Но в теб съзирам ентусиазъм, педантизъм, оЧо за детайлите и всичко това поднесено по един олекотен начин.
И понеже съм добричка, като ми хрумне идея, която аз не бих осъществила, тутакси я споделям.





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Kиkc]  
Автор esti ()
Публикувано30.07.11 13:48



Значи, понеже си добричка, ако направя нещо имаш от мен книШка с аФтограф.



А може и една баница да ви направя.
(ако не бъркам нещо с никовете де...)



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано30.07.11 13:49



Решено е вече!
Марката ще носи името "шоколадови мухи"





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано30.07.11 13:49



Не обичаме бе, ядем го с особено мнение.





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Kиkc ()
Публикувано30.07.11 14:44



Ши чакам тогаз...

А баницата до ВА тъкмо ще е "дръпнала" и ще готова за употреба.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано05.08.11 23:14



Направих го! И нашето е застрашено още неизтинало, но.......лакомията е овладяна!

Благодаря за рецептата! Направих го следвайки рецептата, а следващия път ще си го направя в хартийки



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано08.08.11 16:45



А така, браво!



На мен ми престои да правя торта в чест на лъвовете и по-конкретно на един от тях, но мисля този път да не е шоколадова.
Имам 2 дни да измисля нещо.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано08.08.11 17:46



Много ме "сърби" любопитството по отношение на тази рецепта и особено по вкуса на запечената кокосова смес. Само дето това краве масло и всичките предполагаеми калории на тази вкуснотия леко ме притесняват.

Трябва бързичко да поканя гости да похапнат от това шоколадово- кокосово удоволствие, а останалото да отиде за междусъседска благотворителност и дегустация.




Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: PipilotaV.]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано08.08.11 18:13



Вкусът..вкусът е фантастичен! Преди малко пак купих едно подсладено кондензирано мляко. И половин кило масло купих, но в момента има тирамису и после един кадаиф е на дневен ред, но се запасих. Великолепен е сладкишът.Кексовата част може да се комбинира с цели ядки, със сладолед, с друг крем.А ти фантазия имаш. И количеството не е чак толкова голямо, че да благотворителстваш



Нещо ти бях обещала

Редактирано от Фиши на 08.08.11 18:15.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано08.08.11 18:16



Измисли и сподели, моля





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано08.08.11 18:22



Фишче, вече го направих онова и без хептен марокански кус- кус. Много добро беше. Имам и свидетели

, на които не им липсваше мароканския привкус. Но благодаря за готовността.

А пък за този сладкиш подозирам как ще отиде едно останало кондензирано мляко от "Берьозка".Пък нека ми е гузно после.




Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: PipilotaV.]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано08.08.11 18:28



Ииииииииииииии, значи

Що не искаш
И аз ще го направя, чед в момента имам време и възможност да се отдам на домакинстване
Никакви скрупули!Удоволствието си е удоволствие! Аз го разрязах на малки квадратчета. Не обичам пълни чинии и големи порции. Сладкишът може да донесе само радост!

Редактирано от Фиши на 08.08.11 20:25.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано08.08.11 18:46



Уф, радост, радост, ама на мен ми носи и по- неприятни цифри върху дисплея на кантара, мамка му.






Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано09.08.11 00:41



Ести,

Кикс е права, представяш много примамливи предложения, които са достойни за една спретната книжка.

А това шоколадово предизвикателство, сочното, с кокосовите стърготини, дето няма име има страхотен вкус. Аз ще го кръстя"Шоко Ести".

Редактирано от xamos на 09.08.11 00:48.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано10.08.11 10:01



Аз ще го кръстя"Шоко Ести".


Хехе, така ми вика един приятел.



Да разбирам ли, че си пробвала сладкишчето?



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано10.08.11 17:39



Че мога ли да устоя да не го пробвам? Толкова убедително позира на снимката, че не беше възможно да не го пробвам.





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано16.08.11 21:35



Само да попитам, че днес пак правих сладкиша ти Иприбавих сухо кокосово мляко в тестото), но сложих 2 пакетчета по 20 гр. стърготини. Ти 200 гр. ли използваш?



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано17.08.11 10:12



Нали?


Друго си е със снимка, рецептата вече става, като документ за самоличност.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано17.08.11 10:17



Не разбрах за кое тесто ме питаш.


Ако е за основата там не слагам кокос.
А в кондензираното мляко са някъде толкова - около 200 гр., за да стане все пак нещо, като тесто и да може да се запече, а не да се разлее навсякъде. Не че няма да е вкусно и така де.

40 гр. стърготинки ми се виждат малко за цяла консерва конд. мляко.
Но ако И така става - защо не!



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор тpънчeтo (..)
Публикувано18.08.11 17:20



тая вкусна безименна снимка ми идва да си я сложа на десктопа, защото и без това май всеки ден ходя да я гледам



моля те, кажи ми що за чудо е това сладко кондензирано мляко и какво пише на кутията, та да си го търся. предполагам, че не е българско.
аз досега и готварска сметана / не заквасена/ не съм разбрала що за чудо е и не съм купувала, но това ми е друг дерт

мъката ми е тази безименна красота сега...



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: тpънчeтo]  
Автор martyrМодератор (m3lk0r)
Публикувано18.08.11 18:03



Ако Березка (Берьозка) имат клон/магазин в твоят град - иди и си купи. Руснаците са майсторите на кондензираното мляко.

Не, не ме интересува, че знаеш!


Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: тpънчeтo]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано18.08.11 19:31



Ako няма руски магазин, използвай кондензирано подсладено мляко на



Само не смятай колко струва сладкишът, а се наслаждавай



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано18.08.11 19:36



Разполагам с кутия кокосово мляко на прах (идеята на подаръка беше да готвя тайландска супа, ама още не съм се престрашила

), та от него сложих в кексовото тесто. За разливането може би не ми се е случило, защото все пак готварската хартия, 1-вия път и хартиените капсули, 2-рия, си изпълниха ролята.



Тема благодаря и на двамата!нови [re: тpънчeтo]  
Автор тpънчeтo (..)
Публикувано18.08.11 22:30



разбрах - това е млякото, с което се прави dulche de leche
магазините са разкрити, а на Фиш благодаря и за алтернативата



аз се ужасявам когато видя в рецепта за сладкиш краве масло и обикновено ги избягвам /може би заради лошия опит от годините, в които не си купувах миксер/, но смятам да се престраша

Редактирано от тpънчeтo на 18.08.11 22:36.



Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано19.08.11 01:24



Според мен рецептата за кексовото тесто не е задължителна т.е. всеки може да си направи основа според неговия си вкус и предпочитания. Това, което аз съм дала е само примерно.
Акцентът на този сладкиш е в горната част - с кокосовите стърготини и кондензираното мляко.
Спорем мен стърготините са толкова много (около 200гр) защото се цели постигане на нещо, като тесто, защото, ако е много течно, докато се изпекат яйцата, за да го стегнат, то най-вероятно или ще се разлее или ще попие в платката.
Но честно казано само си разсъждавам, защото не съм го пробвала с по-малко количество стърготини и ако става и така, то това е само още един голям плюс за този сладкиш, защото човек не винаги има 200 гр. кокос в шкафа, а само 40 гр.
И понякога толкова спешно му се прияжда точно този сладкиш и няма никакво време и мерак да излиза да пазарува липсващите му грамове и го прави само с наличните.


Ще опитам и с по-малко.



Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: тpънчeтo]  
Автор esti ()
Публикувано19.08.11 01:35



Оооо, Трънче!




разбрах - това е млякото, с което се прави dulche de leche



Точно така!
Само дето, ако не ти се стои 3 часа до печката да го правиш можеш да си купиш един доста успешен руски заместител.
Проверено е!
Ето и картинка:





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано19.08.11 11:45



Сакън, недей!

Просто не бях обърнала внимание колко грама са пакетчетата стърготини, които купувам и не бях се задълбочила. По мечопуховски приемам колкото повечет, толкова повече,че и по-вкусно



Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: тpънчeтo]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано19.08.11 11:56



Останах с убеждение, че не избягваш масло по здравословни причини и затова си позволявам да напиша следното. В началото на 90-те много се бях вдъхновила по маргарина- лесно се размазва, модерно, рекламирано. След 5 години изведнъж реших, че не може нещо като маслото, което едва ли не със сметаната са върха на млечните продукти да е вредно или неполезно. Проблемът беше, че цената бе твърде висока, а потреблението малко и често купувах гранясало(застояло) масло. После си харесах марката "Президент", а сега от няколко години купувам грозните вакумирани пакетчета на няколко местни (от руенския и карнобатски район) мандри. Така си правя масло с подправки, баниците и сладкишите.

Прекрасна е основата на сладкиша на ести и като му се наситя, тогава ще му търся някакви вариации.





Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: Фиши]  
Автор xamos ()
Публикувано20.08.11 02:08



Маргаринът е най-гадното нещо на света. Тук при нас има една фабрика, която преработва най-долното качество зехтин, избелва се и се изкупува от една от най-големите фабрики, която прави от него марков маргарин!
Пък представи си само маргарина , който не е марков от какви помии се прави.



Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: esti]  
Автор тpънчeтo (..)
Публикувано25.08.11 09:56



облиз, облиз


още не съм имала време да стигна в руските магазини, но... ЩЕ!



Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: Фиши]  
Автор тpънчeтo (..)
Публикувано25.08.11 10:01



да, така е, просто не умея да разбивам масло със захар, много ми е трудоемко:)
иначе за гранясалото масло и аз имах такива случки, затова вече дори не пробвам българските масла макар да знам, че е възможно да има и свестни. купувам си от немските и си щракам с пръсти. преди време, когато бях по-заможна, и аз купувах 'президент':)
сега съм се пристрастила към заквасената сметана като добавка към ястия, винаги имам в хладилника.
последно открих сметаната на 'елби' като най-успешна за тази цел. другите - 'на баба', 'данон', мога да ги ям и лъжичка дори, но горната е много по-добра за готвене, макар и да не става за гребване с лъжица - твърде наситено мазна е, но с нея вкуса става много по-добър.





Тема Руло с шоколад и кокоснови [re: xamos]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано25.08.11 17:48



Рядко проготвям сладки неща, но тази стара рецепта за руло, която знам от майка ми, много ми допада.

"Тестото" за рулото се приготвя от около 250г смлени обикновени бисквити, а към тях се прибавя разтопен черен шоколад или 1- 2с.л. какао, 1-2 ч.л. ром и ванилия, малко подсладено прясно мляко, за да се получи гъста смес. Всичко това се разстила върху предварително наръсена с кокосово брашно (стърготини) готварска хартия или фолио. А върху него се разстила крем от 100 г краве масло, разбито със 100 г пудра захар и към сместа се прибавят 100- 150г кокосови стърготини (хубаво е кремът да е приготвен предварително и да е оставен в хладилника известно време, за да се стегне). Накрая всичко това се навива на руло с хартията (фолиото) и се оставя в хладилника до втвърдяване.

Много е вкусно.




Редактирано от PipilotaV. на 25.08.11 17:49.



Тема Re: благодаря и на двамата!нови [re: тpънчeтo]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано26.08.11 17:07



Никак не е трудно да се разбие масло със захар. Оставяш маслото достатъчно дълго време извън хладилника, може и през цялата нощ, а на следващият ден действаш. По-лесно се разбива масло , ако захарта е пудра.



Тема Re: Руло с шоколад и кокоснови [re: PipilotaV.]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано26.08.11 17:09



По този начин приготвях преди години унгарският салам. В сместа слагах и орехи.Така е, много е вкусно .





Тема Re: Руло с шоколад и кокоснови [re: dama_spatia]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано26.08.11 17:54



Но предполагам, в какаовата смес ще е най- подходящо орехите да са смлени.






Тема Re: Руло с шоколад и кокоснови [re: PipilotaV.]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано27.08.11 13:03



Пипи, може смлени, а може и счукани, за да се усещат. Опитай и в двата варианта, за да видиш кой повече ще ти допадне.





Тема Re: Няма име, но има шоколаднови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано29.08.11 12:59



Пробвах с наполовина по-малко - със сто грама.
И стана съвсем същото, като с 200, егати!


Започват да ме обземат едни съмния, че онези 200гр, всъщност не са били точно 200.
Но дори и да е така, по оригиналната рецепта грамовете са двеста. Дори 225 !
Иди го разбери....
Вече е ясно, че ще се опита и с още по-малко.



Тема Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 00:32







При посещението ми на Празника на смокинята в Полилофо, една от почерпките бяха точно тези шоколадови бонбони, увити в станиолова хартия. Успях да науча рецептата и днес бързам да ви я споделя.

ПРОДУКТИ:
24 сухи смокини “Каламата”
8 супени лъжици захар с връх
300гр. шоколадова кувертура (или 200гр. млечен шоколад и 100гр. натурален)
1 с.л. бутер и при нужда няколко лъжици кондензирано мляко, за да се втечни кувертурата.

ПРИГОТВЯНЕ:
Смокините и захарта се слагат в тенджерка и се долива вода, колкото да се покрият с около 1-2 пръста отгоре. Тенджерката се покрива с капак и се вари продължително време на тих огън (около 50 мин), докато водата се сгъсти на сироп, а смокините омекнат и набъбнат максимално. Снемат се от огъня. Оставят да престоят една нощ заедно със сиропа и на следващият ден се прецеждат.
Орехите се запичат на фурна за 10 мин на 150С. С помоща на ножче се прави малък отвор в долния край на всяка смокиня и се напълва плътно с орехи. Притискаме отвора с пръсти и да придаваме кръгла форма на смокините. Кувертура се разтопява на водна баня заедно с кравето масло и при нужда се добавя малко кондензирано мляко за да се разреди.
Смокините се потопяват една по една в разтопения шоколад и се подреждат върху повърхност покрита с прозрачно фолио или пергаментова хартия. Украсяваме с помощта на вилица, която потопяваме в разтопен шоколад и разтичаме върху бонбоните. Оставяме да се стегнат на хладно място. На следващия ден увиваме в станиол.

Редактирано от xamos на 09.10.11 00:38.



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано09.10.11 13:03



Много се радвам, че отново се върна в клубчето.


Бонбоните са страшно съблазнителни. Колко грама очистени орехи отиват?



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано09.10.11 13:06



Ихаааа!


Това изглежда божествено!
Мисля си....дали няма да стане със сладко от смокини - така и така сухите се варят със сироп....то нещо, като сладкото сигурно се получава.
Не за друго, а защото имам сладко, та....

От сутринта си мисля за тази тема.
В момента в който реших да сложа шоколад в козуначената пита, която правих днес и се сетих за тази моя любима темичка.
Сега ще я пусна и нея.



Тема Козуначена пита с шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано09.10.11 13:17



Времето захладня и...какво да прави човек в една хладна и дъждовна неделя освен да меси?



За тестото:

-4-5 яйца
-300 мл. прясно мляко
-около 150 гр разтопено масло (аз нямах толкова, затова смесих маслото с олио до достигане на необходимото количесто, а него го определих на око, затова не гарантирам, че е точно)
- 1 ч.ч. захар
- есенция ванилия и лимон
- 1 пак. суха мая (може с всякаква)

Яйцата се разбиват със захарта.
Млякото се затопля леко и се прибавя към яйцата.
През това време маята разтворена в малко топло мляко, брашно и щипка захар вече се е надигнала - прибавя се и тя + ванилията, лимона и мазнината.
След като течните продукти се смесят започваме да прибавяме по малко и от брашното, докато получим меко и нежно тесто, което може и да е малко лепкаво.
След като втаса го премесваме с намазнени ръце и оформяме плитки, млитки и каквото там...
Печем.
И ядем.





Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано09.10.11 15:22



Това ще го направя!



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано09.10.11 15:45



Добре завърнала се в клуба, xamos

. Радвам се да те видя . Страхотна рецепта си ни постнала.Тъй като смокините са сладки, прибавя се още захар, и накрая се заливат с течен шоколад-не стават ли много сладки бонбоните? Изглеждат страшно апетитни.



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано09.10.11 15:54



xamos, бонбоните са разкошни. Те ми напомнят,че е време отново да си направя,такива с тиква.
Чудесна рецепта и изпълнение.

Пусни я като отделна тема,че тук ще се загуби.


Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: bobiO8]  
Автор Kaлoмaин (гозгунджия)
Публикувано09.10.11 17:15



Оооооох! Изглеждат прекрасно. Искам рецептата!



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано09.10.11 17:23



Ауууу, каква шоколадово- смокинова съблазън... И съм убедена, че е много силен афридизиак.






Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: Kaлoмaин]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано09.10.11 17:24



И аз, и аз.






Тема Re: Козуначена пита с шоколаднови [re: esti]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано09.10.11 17:26



Ести, щом такива козуначени разкошотии хапвате в неделните, мрачни октомврийски дни, какво ли хапвате по Великден...



Страхотно изглежда.




Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: Гинec]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 19:48



Здравей, не съм си мислила да напусна клуба, но нещо не смогвам напоследък с времето.
Аз купих очистени орехи, в опаковка от 250гр. и ми останаха около една шепа. В една смокиня влизат ядки от 2 ореха.



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 20:01



Бонбоните стават безсрамно вкусни:)))))
Аз ги правих за първи път и съм много ентусиазирана от резултата.
Бях чувала, че някои правят сладко от сухи смокини и си мислех, че няма да е нещо изключително, но се топят като локуми в устата, а на пипане са стегнати.
Щом искаш да опиташ със сладко от смокини да направиш бонбоните, опитай ги на пипане и ако са твърди и могат да се напълнят с орехи без да се раздробят, значи ще стане. Непременно трябва да ги оцедиш добре от сиропа.
Нали почна да захладява времето и почнаха да ни се хареват по-"сериозни" десерти






Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: dama_spatia]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 20:10



Смокините се варя, за да станат по-сочни, понеже се оцеждат от сиропа, не са прекалено сладки. Направи ги за гости, който опита има да пита за как се правят :))))



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: PipilotaV.]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 20:13



Освен, че засищат, предизвикват и неприлични мисли, ха-ха!



Тема Re: Козуначена пита с шоколаднови [re: esti]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 20:16



Ести, за шоколада не казваш. Вътре ли го слагаш, като навиваш милинките? За течен щоколад ли става въпрос или за кувертура?



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: bobiO8]  
Автор xamos ()
Публикувано09.10.11 20:18



Боби, ама много интересни са тези бонбони от тиква

! Как се правят?



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано10.10.11 09:04



Със сигурност няма да се раздробят смокините, достатъчно стегнати са, но си мисля дали да не ги обеззахаря малко.
Или ще бъде достатъчно просто хубаво да се отцедят от сиропа?
Ще помисля, докато дойде време да ги направя.





Тема Re: Козуначена пита с шоколаднови [re: PipilotaV.]  
Автор esti ()
Публикувано10.10.11 09:06



И по Великден е същото, но правено с повече старание.
Сега това е малко джаста-праста, набързо.


Иначе по Великден е със специално брашно, мноооооого месене и т.н.



Тема Re: Козуначена пита с шоколаднови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано10.10.11 09:09



Ужас! В темата за шоколада забравих точно него да спомена.



Става с всякакъв шоколад, но предпочитам да не е с течен. Макар че, ако няма друг в момента...
Разплесквам малко тестото, слагам шоколад, загръщам, усуквам и плета фитилите.
Това е.



Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор bobiO8 ()
Публикувано10.10.11 12:53



Благодаря!

Ще напиша при първа възможност рецептата отделно.

Да станеш човек е изкуство.

Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: xamos]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано10.10.11 18:58



Да и направя за гости, ама не знам дали ще ги докарам на вид като твоите, защото изглеждат много съблазнително. А пък...... може и да не дочакам гостите





Тема Re: Шоколадови бонбони с орехи и смокининови [re: bobiO8]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано10.10.11 19:01



А ние ще следим с интерес





Тема Re: Козуначена пита с шоколаднови [re: esti]  
Автор dama_spatia (зеленоока)
Публикувано10.10.11 19:03



Браво, ести, изглежда страхотно . Още един скрит талант в клуба





Тема И пак "три шоколада"нови [re: xamos]  
Автор esti ()
Публикувано13.04.12 14:09



Тази шоколадова тема не трябва да потъва, затова ще си позволя да я надигна подобаващо не с един, а с три шоколада.







Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: esti]  
Автор PipilotaV. ( 0-)
Публикувано13.04.12 16:28



Неееее, тази тема определено не трябва да потъва!!!



Браво, Ести. Тортата ти изглежда разкошно. И изобщо не се съмнявам, че вкусът й хармонира с безупречния й елегантен вид.




Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: esti]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано13.04.12 21:45



Съгласна, че тази тема не трябва да потъва. Даже, ако може да се закове най-отгоре, ще е по-добре.
Тази разкошна торта твое производство ли е? Изглежда страхотно! Каква е рецептата?



Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: PipilotaV.]  
Автор esti ()
Публикувано14.04.12 12:23



Благодаря Пипи, само елагантен човек, като теб може да оцени друга елегантност.





Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: dama spatia]  
Автор esti ()
Публикувано14.04.12 12:26



Рецептата е от

.
Вече два пъти я правя (някъде нагоре по темата също я има) и става раз-кош-на!
Разбира се, направила съм някои дребни промени по рецептата, за да я доближа максимално до семейните предпочитания.



Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: esti]  
Автор dama spatia (зеленоока)
Публикувано14.04.12 14:26



Тъкмо преписах продуктите за блата и като започнах да преписвам продуктите за муса, категорично се отказах, като видях, че се използва желатин. Отбягвам да правя неща, в които има желатин.



Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: esti]  
Автор Фиши (Емарципанена)
Публикувано14.04.12 15:53



Есто, браво, кака! И скопосна , и тертиплийка, и естетка си! Ето от къде идело Ести:))))

Щастливи празници!



Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: dama spatia]  
Автор Cтpeйнджъp (змийче усойче)
Публикувано14.04.12 20:39



Ами ползвай агар ;)



Тема Re: И пак "три шоколада"нови [re: Фиши]  
Автор esti ()
Публикувано16.04.12 14:49



Ето от къде идело Ести

Би могло

, но не е от там.

Благодаря за комплиментите, како!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.