| 
	
 | 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
           
             
               
               
                 
                   | 
                   Тема
                    | 
                     Хляб 
 | 
 
 |  
| Автор | 
peterky2OO2 (непознат
) |  
| Публикувано | 20.03.11 11:55 |  
             |  
           | 
            
           
  Не знам как и от какво го правят ,но е отвратителен.Пробвах от домашна хлебопекарна и съм очарован-ЩЕ СИ КУПЯ!!!!!!!!!!
 Искрено ще се радвам на всички съвети ,препоръки и рецепти които ми испратите на e-mail: peterky2002@yahoo.com или споделите тук със всички!
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
   Има вече готови смеси за хлебопекарни, възползвай се, като добавяш някакъв процент други брашна или съставки, за да нагодиш хляба точно по вкуса си. Можеш да добявяш и всякакъв вид ядки и/или трици.
 Но, бъди готов един хляб от хлебопекарната да ти струва между 3 и 4-5 лв.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Всяка машинка си има собствена вместимост, а оттам  хляба се различава.
 Например, моята събира 2,5-3 чаши брашно. Изоплзвам 2 чаши пълнозърнесто брашно и 1 ръжено.
 Но  ще трябва да пробваш няколко рецепти и да си избереш по твой вкус.
 Единственото, което трябва да се спазва е количеството течности и мая.
 
 Моята рецепта е 400 мл течности, в които влиза мазнината, разтворената мая, вода или мляко.
 3 чаши брашно
 1 лъжичка захар, която слагам при втасването на маята.
 3 лъжички сол
 
 
 Понякога го правя като питка и слагам и яйца, кисе3ло мляко, сирене, ядки.
 
 Успех!
 А, става и за бъркане на тесто за козунак. 
 Аз лично не съм пробвала, но казват, че ставало идеално.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Единственото и най-важно условие е хлебопекарната да е с две бъркалки . Ако бъркалката е една , неможе достатъчно добре да обира брашното и да обърква тестото . Моята хлебопекарна е на мулинекс 5000 и ми прави перфектен хляб , козунак и кекс .
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  "Собствената вместимост" ни най-малко не е основание, при една и съща рецепта, хлябът да става различен.
 Наистина, различните хлебопекарни имат различни обеми (от 600 г. до 2 кг. хляб), но рецептите нямат нищо общо с вместимостта.
 начинът на печене при всички е еднакъв, но някои имат различни програми и различно степенуване на промеждутъчните процеси във времето. 
 Оттам идват и разликите, които, обаче, са отчетени в рецептите към всяка една машина за хляб.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Имах предвид, че моята рецепта зя друга вместимост ще трябва да се изчислява отново.
 
 Иначе рецепти - бол.
 Всеки трябва да си намери подходящата за неговият вкус!
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Права си относно двете бъркалки.
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Сапи, този път не си прав, друже. Имам хлебопекарна с една бъркалка от две години и половина и това е най-тероризирания и не спиращ да работи уред у дома. Това първо. Второ относно цената и готовите смеси....
 Няколко съвета от мен. Готовите смеси не струват. Използването на жива вместо суха мая дава по-добри резултати на порядък. Брашното... Става с ВСЯКО брашно. Ако човека има търпение и желание може просто да отскочи до най-близкото село и да си вземе един чувал 25 кила черно брашно. ( естествено може и бяло, но искам да обърна внимание на черното защото в магазините е безумно скъпо) Без пари е, хората си изхранват с него животните. Чини кън 15 лева чувала. Това черно брашно смесено 1:1 с което и да е бяло брашно дава разкошен типов/черен или както го наречете хляб. Ако се ползва само то резултата е доста... сбит, но много много вкусен. . Еле па препечен и натъркан с чесънче и... със сельодка и водчица.... Уф... пак се размечтах....
  Try not. Do or do not. There is no try.
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Нищо лично , но не си ползвал машинка с две бъркалки , за това говориш така .
  
           
  
             |   |  
           
             | 
               
                |  
           | 
            
           
  Ами щом е доволен от тази с една бъркалка, що трябва да я сменя?
  
           
  
             |   |  
  |   
 
 
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |