|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: la_gata_negra]
|
|
Автор |
ket1234 (много добър чов) |
Публикувано | 09.03.11 23:07 |
|
Джинът е от магазина за алкохол, но там се изискват други продукти като лимон, тоник и лед, а джинджифилът /джинджър/ от секцията за плодове и зеленчуци в големите вериги.
Редактирано от ket1234 на 09.03.11 23:15.
| |
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 09.03.11 23:52 |
|
Никога, ти не си мъж
| |
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 10.03.11 00:37 |
|
Грешиш...
| |
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 10.03.11 15:42 |
|
Като се порових в паметта си, не мога да си спомня да съм спал с тебе конкретно, за да имаш някакви реални впечатления...
Но това е сигурно защото започвам да остарявам и склерозата започва да ме напада...
Ц-ц-ц, лошо е да се остарява...
| |
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 10.03.11 18:23 |
|
Как беше... Трябва да си пием гинко билобата, за да не забравяме къде сме сложили виаграта
Сапи, Сапи, носиш ти, нали знаеш, затова си позволявам леко да изпростея понякога Сто въздушни целувки имаш от мен!!!!
| |
Тема
|
Re: Пилешко бонфиле с мед и соев сос, как?
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 10.03.11 20:32 |
|
Вярно е, че нося...
| |
|
Филенца с мед и соев сос си е голяма класика. Сладкосоленият вкус ми много любим, а в интернет има редица рецепти. Пилешкото месо е много подходящо за това, в предвид, че поема вксусове и не е инертно.
Това което аз правя е следното:
Мариновам предния ден филетата нарязани на тънки ивици в соев сос, чесън на филийки, малко настърган джинджифил и (чили), пипер. Загряваш силно тиган и отцедените филенца запържваш в средно количество мазнина докато побелеят. Заливаш с марината и прибавяш мед (светъл, аз слагам 2 супени лъжици на половин кило, месо). Бъркаш докато сосът се сгъсти и стане хубавичко кафеникав (2-3 минути). Объркваш със сусам по желание.
В друг вариант, можеш да привабиш и горчица към меда (2/1) и става не трепач, ами ......
ПС: (светъл соев сос задължително, не се прецаквай с тъмен. Този Пърл Ривър който продават е гнус и реално е пресолен "светъл" концентрат, да не говорим, че загаря много гнусно)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|