Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:11 08.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Инжектират, гадовете!...нови  
Автор _maycal (refab)
Публикувано08.02.11 12:20



Каза го министърът на земеделието: особено пилешките разфасовки ги инжектирали чрез устройства с микро игли, с някакви разтвори, които били близки до физиологичните и целели да увеличат обема..... Не се разбра добре - и поради недостатъчно добрите качества на журналистите, взимащи интервюто, дали тези разтвори имат и консервиращ ефект!?...Министърът промърмори, че разтворите не били вредни "при еднократна консумация" ли каза!? - не се разбра добре!... Значи напълно резонно като се купи пилешко бяло месо, то става наполовина след готвене - просто е уголемено изкуствено, фалшифицирано е!





Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: _maycal]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано08.02.11 14:19



И малко по-точно- не толкова ОБЕМА, а ТЕГЛОТО, защото от това печелят незаконно...
Бялото месо, в сравнение с другите части на пилето, възможно най-малко се свива и най-трудно може да се инжектира, така че, другите части от пилето са доста по-уязвими...
Бутчетата, например, могат да бъдат "обременени" с течност, която после се превръща в яка буца лед, до 40% от теглото си!




Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: Sapiens]  
Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано08.02.11 15:07



Като стана дума, не купувайте от едно замразено агнешко в Метро - на Чифлик или нещо такова се казваше - като се размрази, започват да излизат едни замразени желета изпод кожата.

(П.С. то поне е ачик ачик цялото прободено с игли)

Редактирано от Cин Mapмoт на 08.02.11 15:08.



Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: Sapiens]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.02.11 15:23



Това се прави с инжектиране или с тумблирпане.

Ето една реклама за солев разтвор за тумблиране.
Дава прпедстава зая какво става дума.

Ригодели


Комбиниран микс за приготвяне на солови разтвори за обработка на птиче месо, който осигурява по-високи рандемани след термична обработка, подобряване на вкуса и стабилизиране естествения цвят на месото.

Приложение:
Мускулите на бутчетата и гърдичките на цели пилета, половинки пилета или разфасовки от гърди или бутчета се обработват със солов разтвор, съдържащ РИГОДЕЛИ, което осигурява по-високи рандемани след термичната обработка, подобряване на вкуса и стабилизиране на естествения цвят на месото.


Рецептура за солов разтвор за 100 кг месо:

• Вода/ лед 20-25 kg
• Микс “Ригодели ” 1,0-1,5 kg
• Готварска сол 1,5 kg


Приготвяне на соловия разтвор:
В ледено студената вода чрез добро разбъркване се разтваря първо "РИГОДЕЛИ", след което се добавя солта и се разбърква интензивно до пълното й разтваряне. Соловият разтвор да се приготвя малко преди началото на инжектирането. Остатък от неизползван солов разтвор се съхранява в хладилник не повече от 12 часа след приготвянето му.


Инжектиране на соловия разтвор:
Соловият разтвор се инжектира в мускулите на бутчетата и гърдичките с помощта на ръчен шприц, като иглата се вкарва на възможно повече места и процедурата се повтаря още веднаж след кратък престой. Може да се използва и автоматичен многоиглен шприц. Количеството на инжектирания солов разтвор не трябва да е повече от 20% спрямо теглого на месото без кости.


Осоляване чрез тумблиране:
При разфасовки от птиче месо, без кожа, се препоръчва осоляване чрез тумблиране. Соловият разтвор се добавя към месото в тумблера (1 част разтвор на 5 части месо). Тумблира се на студено и ниски обороти (6 - 8 об./мин.). Продължителността на обработката зависи от вида на месната суровина и особеностите на тумблера. Препоръчителната обработка включва: 15 min тумблиране + 15 min почивка + 15 min тумблиране. След тумблиране месото престоява 10-14 часа на студено.


ВНИМАНИЕ! Максимален резултат се постига, когато инжектирането и тумблирането се провеждат при ниски температури между 0°С И +4°С. Използвайте само добре охладени суровини и ледено студен солов разтвор. Тумблерът трябва да работи в помещение с охлаждане.





Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: AGLER]  
Автор Бeзkoмпpoмиcнa® ()
Публикувано08.02.11 18:10



А охладените пилета инжектират ли ги и тях?

Правило ми е силно впечатление, че пилетата на грил като се пекат - изглеждат огромни, ... а като си го занесеш такова едно в къщи - намаляло двойно, ... с размери на гълъбче.



Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: Бeзkoмпpoмиcнa®]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано08.02.11 18:20



Че, те, охладените, не се различават по абсолютно нищо от другите, преди да ги замразят, мисля...




Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: AGLER]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано08.02.11 18:27



Хм, по всичко личи, че това е отдавна отработена рутинна операция, а не апокрифни нелегални действия на производителите...
И, най-вероятно, това се знае и от правителство, и от министерства.




Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: Sapiens]  
Автор Бeзkoмпpoмиcнa® ()
Публикувано08.02.11 18:36



Хм, ... сега ще извадя едно замразено пиле, което съм купила охладено, и ще го размразя в МВП, да видим какво ще излезе, ... защото от замразени бутчета - винаги е оставала малко вода, като ги размразя. По-късно ще напиша дали и колко вода се е отделила след размразяването.





Тема Re: Инжектират, гадовете!...нови [re: Бeзkoмпpoмиcнa®]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано08.02.11 18:57



Със сигурност ще отдели много по-малко вода, отколкото ако размразиш "фабрично" дълбокозамразено и, съответно, добре инжектирано...




Тема Re: Инжектират, гадовете!... [re: Бeзkoмпpoмиcнa®]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.02.11 19:53



Инжектират основно месото за коблеси - шунки, филета, бекони.
Инжектират пшилешкото обезкостено месо - пържоли от бутчета и гърди и в повечето случаи го пробутват с подправки. По често инжектираното е охладено, не замръзено, при замръзеното просто си се замръзява вода в опаковката.

Това обаче не означава, че всичкото месо е такова.
Аз го различавам още като го видя в опаковката - стои малко лигаво и отпуснато ако не е прекалено охладено, има и противен вкус според мен.

Както си забелязала от рекламата за солите - увеличават теглото с до 30%!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.