Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:12 14.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Салата с рулца от рацинови  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано19.01.11 07:52

Интересуват ме ваши вариации и слага ли се кукуруз в салатата, могат ли да се добавят и кисели краставици или се оставят само нарязаните рула с майонеза и лимон?

Въпросът ми е как да стане нещо ПО-ХУБАВО без да се претрупва като руската. Или дори да се претрупа дали ще стане по-хубаво?

Тема Re: Салата с рулца от рацинови [re: BиK]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано19.01.11 08:39

Аз правя салатата с настъргани на едро ренде моркови, кисели краставички и царевица и става много добра.

Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано20.01.11 22:54

Хм, принципно, това, за което се опитваш да говориш, е просто една илюзия...
Самото понятие "рулца от раци" е груб фалшификат , ако до не го не стои определението "сурими", което вече му дава легитимност на фалшификат...
По-нататък, за добавките, това е напълно въпрос на личен вкус и зависи доколко вкусът на риба може да бъде съчетаем с вкуса на даден вид зеленчук, кореноплод или зърнено растение.

Тема Re: Салата с рулца от раци [re: Sapiens]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано20.01.11 23:55

Ей пак опозиция!
Всички много добре знаем, че така наречените рОлца от раци са от остатъците на риба треска.
Те не са фалшификат, просто са така наречения субпродукт.
Раците са достатъчно скъп продукт за да го дообработват. Те просто отиват КАТО раци /цели/ в магазините и ресторантите и е абсолютно безумно някой да ги обработва и да прави рОлца от тях.
Просто приеми, че на хората им харесва и ги остави да си ги приготвят така, както на тях им харесва.
Още повече, че са идеялен вариант да бърза импровизация като ги имаш във фризера
Аз лично вече купувам скариди /вярно пообработени/ и замествам ролцата с тях.
Готин си и те харесвам, но недей да си вечно толкова краен
Усмихни се бе човеко! Забрави тези крайни изказвания!
Все някой недоразбрал, все някой недочел, все някой е ......не умен според теб.
Бъди позитивен! На нападката отговаряй с усмивка, на глупотията - пак.
Но уважавай мнениеята на другите. И те са Човек като Асан

Тема Re: Салата с рулца от рацинови [re: ket1234]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано21.01.11 00:07

1. Моментално отговарям: рОлца=рУлца=дублетна форма, според Правоговорния речник на българския книжовен език (никога не забравяй, че едно от няколкото ми образования е филолог...)
И, все пак, не е рОло Стефани, а рУло Стефани, въпреки, че е едно и също от правоговорно-правописна гледна точка.
А идеЯлен = идеАлен (в 99,9999% от случаите...)
И аз те харесвам...
Но е по-добре хората да знаят, когато ги лъжат, отколкото да пребивават в безпрогледно заблуждение... Противно на писаното в Дебелата Книга, че "знанието носи тъга".
Аз обичам да съм тъжен в този смисъл и това е моето съкровено право, нали?
и 2. Ако ти знаеш нещо, задължително ли е целият свят също да го знае? Така, че остави на останалия свят, освен тебе, да научи нещо ново, без да го смята за грубо попълзновение в интимната му сфера на незнанието...
3. В 90% от часовете на деня съм широко усмихнат. Натъжава ме безпросветното скудоумие, което ти се опитваш да оправдаеш като нешо съвършено нормално. Е, за мене глупостта не е нормално явление, съжалявам...

Редактирано от Sapiens на 21.01.11 03:53.

Автор MoPcKuМодератор (звяр)
Публикувано21.01.11 12:55

Всичко може да сложиш: моркови, грах, майонеза, лимон, мариновани краставички, лъжица кисело мляко, царевица просто опитай различни комбинации, но не слагайвсичко изброено наведнъж...

Аз е правя с царевица, краставички, майонеза, малко кис. мляко...разбърквам и готово!

Автор femina (Mис Kаприз)
Публикувано06.02.11 15:32

Аз нарязвам ролцата от раци на парченца, добавям нарязани печени червени чушки, царевица, маслини и малко майонеза за слепването им. Може и кисели краставички.

България - няма невъзможни неща!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.