Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:11 12.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Апетитка от тиквичкинови  
Автор Буболечка (непознат )
Публикувано30.12.10 15:11

Съставки

* 200 г извара
* 1 средно голяма тиквичка
* 3 скилидки чесън
* няколко клонки копър
* 1/2 ч.л. кимион
* 1/2 ч.л. чубрица
* сол на вкус

Приготвяне

Тиквичката се нарязва на едро и се сварява заедно с чесъна. Отцежда се добре и се пасира с останалите продукти докато се получи пухкава смес.

Тема Re: Апетитка от тиквичкинови [re: Буболечка]  
Автор Luchezara ()
Публикувано31.12.10 19:15

Това е добре, ще го приложа.

Четох, че тиквичките лекували от хронична умора, защото прочиствали черния дроб (препоръчано от лекар). Просто трябвало често да се ядат сготвени тиквички и да се пие, мисля около 1/2 чаша сок от сурови тиквички. Е, аз само се опитвам да ям често тиквички и определено има ефект. Отдавна не съм се чувствала отпаднала или уморена като преди.

Тема Re: Апетитка от тиквичкинови [re: Luchezara]  
Автор Pyмeтo (слънчева)
Публикувано03.01.11 23:49

Когато тиквичките са още малки можеш да ги свариш с малко сол (за предпочитане цели) след това ги нарязваш на колелца заливаш ги с лимон или оцет-ябълков, винен или какъвто ти е по вкуса и добавяш зехтин. Става чудесна салата, а също така и за гарнитура.
Успех

Тема Re: Апетитка от тиквичкинови [re: Pyмeтo]  
Автор ket1234 (много добър чов)
Публикувано04.01.11 00:23

Още по здравословно и не по-малко вкусно е салата от сурови тиквички.

Настъргваме една тиквичка и овкусяваме със зехтин, оцет балсамико, /по възможност бял - въпреки, че най-истинския е тъмен/ сол, лъжица мед, черен пипер.
Бях много предубедена към сурова тиквичка, но имайте ми доверие, просто страшно си заслужава!

При възможност люспи пармиджано отгоре.

Тема Re: Апетитка от тиквичкинови [re: ket1234]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано04.01.11 01:19

Най-невероятната салата, която си откраднах от Гърция, беше подобна на нашата шопска, но с прясна тиквичка и настърган морков, сиренето на кубчета, маслини, кашкавал... От 20 години ми се иска да живея само на това

П.П. Извинявам се, че в друга рецепта, но да подкрепя горките онеправдани сурови тиквички, ама трябва да са тиквички, не тикви...

Тема Re: Апетитка от тиквички [re: chavdar4e]  
Автор ECLlPSE (Nutella Mentor)
Публикувано04.01.11 14:35

Ммммм...как така не съм си я поръчвала никога? Голям пропуск!Отвеяла съм се покрай калмарите и октоподите явно....
Мерси за рецептата, сега само чакаме пресните тиквички!

Free your mind and the rest will follow.

Тема Re: Апетитка от тиквичкинови [re: ket1234]  
Автор Luchezara ()
Публикувано05.01.11 21:42

Да, срещала съм тази салата, аз й добавях малко настърган морков. Наистина е много вкусна, но от суровите тиквички ми става много тежко на стомаха. Затова вече ги ям поне леко сготвени. Иначе съм виждала, че в арабските заведения слагат тънки лентички от сурови тиквички за гарнитура.

Редактирано от Luchezara на 05.01.11 21:44.

Тема Re:нови [re: chavdar4e]  
Автор Luchezara ()
Публикувано05.01.11 21:43

Тиквичките настъргани ли са или на лентички, кубчета?

Тема Re:нови [re: Luchezara]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано05.01.11 23:34

На кубчета, като останалото, освен настъргания морков, всичко е на кубчета! Включително сиренето и кашкавала.
Ааааа, и с риган, не помня написах ли

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.