|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Сърми със субституция
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 13.12.10 17:28 |
|
Днес се зачудих как, мама му стара толкова време не съм го правил тоя номер, а се каня от години: Да направя сърми, в които оризът е заместен със сварен боб. Планирам това за края на седмицата, а дотогава бих искал методически съвети от по-опитните от вас, които са правили това. Тънкости, табиети етц.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
Тема
|
Re: Сърми със субституция
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 13.12.10 18:17 |
|
С боб не съм пробвала, но с ориз и леща стават страхотни.
| |
|
лещата в моите представи е бедният братовчед от семейство Бобови. Може д а пробвам лятото.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
|
Класиката си е класика.Опитвах и сърми, и чушки с боб,през лятото с настърган картоф и взех окончателно решение,че не си струва повече да хабя материала.
| |
|
А бе мисли каквото искаш, но ако на бъдни вечер правите постни манджи - пробвайте. На вкус с леща и ориз са по-добри, отколкото ако са само с ориз. А ако се сложат и малко нарязани орехи стават фантастични. Почти като с мръвка.
| |
Тема
|
Re: Сърми със субституция
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Фиши (Емарципанена) |
Публикувано | 13.12.10 19:31 |
|
Свекър ми, светла му памет, приготвяше сърми със ситнонакълцано или едросмляно месо с булгур. Холестиролно- с парчета шарено месо, сланинчесто. Въобще не се страхуваше от мазното и с право, от друго почина.Хубав спомен ми върна!
А щерка ми сподели, че са я гостили със сърми с листа от панджар.Макар много често у дома (поне 2-3 пъти седмично) да се яде такава салата, никога не съм употребявала листата за готвене
| |
Тема
|
Re: Сърми със субституция
[re: Фиши]
|
|
Автор |
Kaлoмaин (горгона Медуза) |
Публикувано | 13.12.10 19:36 |
|
Стават добри, но според мен листата стават много меки. Лозовите винаги си имат една такава леко киселичка и хрупкава жилка - независимо колко са крехки. А тези от цвеклото стават почти като лапад.
| |
Тема
|
аз понякога(отскоро)
[re: Фиши]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 13.12.10 19:46 |
|
слагам 10-20 на сто от ориза, булгур. Добро е. А свинското за хубавите сърми задължително трябва да е тлъсто. Ейвалла на тъст ти.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
Тема
|
не, не мога да с енахраня с постни изгъзици.
[re: Kaлoмaин]
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 13.12.10 19:49 |
|
Исус и вегетарианците дгд.
Единствените постни сърми, които съм харесвал някога, за тези на бабата на един приятел в Лозница, Разградско. Моите баби, лека им пръст, правеха понякога и според очевидци ставали добри. Не, благодаря, това си е порнография, макар, разбира се, всеки има право да яде истински, постни, лай.яни и каквито и да е сърми и други неща.
Но з алещата ме убеди, ще пробвам след Нова година. Още повече, че тя увира лесно, просто ще субституирам част от ориза с нея.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе си
| |
|
Там е работата, че при мен сърмите и бобът сами по себе си са богохулство: те предефинират границите на съвършенството, отричайки самата Координатна Система на възприятията.
Затова искам да се опитам да съчетая несъчетаемото в тоя смисъл.
Днес Бог дава много чудеса и прави смешна науката, за да прибере СВОИТЕ при Себе сиРедактирано от Kиpo на 13.12.10 19:52.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|