Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:21 20.05.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Първите луканки  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано25.11.10 21:41



Месото го купих и след малко ще започвам да меся каймата.
Утре ще се пълнят първите луканки. Решили сме да са "а ла карловски".
До сега сме имали винаги успех.





Тема Re: Първите луканкинови [re: Asen38]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано25.11.10 21:49



Желая те успех! И да почерпиш!





Тема Re: Първите луканкинови [re: Asen38]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано25.11.10 21:54




Може ли един съвет - ако желаеш малко да промениш отработената си рецепта, можеш да добавиш по 20 мл. добър коняк на килограм кайма.
Но не и какъвто и да е алкохол, а точно коняк.
Зная, че трудно се променят вече отработени и от години "работещи" рецепти, но пробвай на доверие.
Ако ми нямаш доверие, добави 1 ч.л. само в сместа за една луканка и я маркирай, за да видиш по-късно разликата...




Тема Re: Първите луканкинови [re: Sapiens]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано25.11.10 21:58



Каква е целта?





Тема Re: Първите луканкинови [re: Sapiens]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано25.11.10 22:07



Мерси! Миналата година ти прочетох съвета и сложих. Смятам че това е сигурно типичната подправка за карловките - мерси.
Преди години бях сложил ром, но не ми харесаха и го оставих.
Аз ги правя по къси от стандарта, защото ти обичам когато са пресни.
Не знам дали в следващите да не сложа и малко лосово месо, верно че е малко сухичко....., но ще рискувам една проба



Тема Re: Първите луканкинови [re: Asen38]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано25.11.10 22:35



Забравих за напиша, че слагам и малко /50мм на кило месо/ добър ризлинг.



Тема Re: Първите луканкинови [re: Asen38]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано25.11.10 22:37



Къде уби лоса?





Тема Re: Първите луканкинови [re: Гинec]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано25.11.10 22:37



Мерси Гинес за пожеланието. Черпя с удоволствие, да го знаеш!



Тема Re: Първите луканкинови [re: Asen38]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано25.11.10 22:38



благодаря, но ще черпиш като станат луканките.





Тема Re: Първите луканки [re: Гинec]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано25.11.10 22:42



Не съм го убил - това не правя аз, не мога да взимам живота на някоя душичка. Купува се на готово, тогава не знам какво и как е станало.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.