|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  Пудинг с пилешко филе и зеленчуци   |  |  | Автор | Sapiens (The Pope's Boss) |  | Публикувано | 09.10.10 19:09 |  |  | 

Сигурно повечето от вас като чуят "пудинг" и се стряскат като от нещо сложно и много изтънчено...
 Нищо подобно...
 Както повечето знаят, много обичам да развенчавам такива митове...
 Разликата между пудинга и една обикновена яхния е, че яхнията се готви по-сложно...
 Какво отличава пудинга от дргите ястия - наличието на разбити на пяна белтъци и готвенето му на водна баня. И едно абсолютно задължително условие - по време на печенето - никакво отваряне на фурната!

Ето ви един много вкусен и прост за приготвяне пудинг:

ПРОДУКТИ:
 две пилешки филета (бялото месо от едно пиле)
 2 моркова
 около 1 кг. карфиол
 1 средна тиквичка
 2 яйца
 1 чаша сварен ориз
 3 с.л. разтопено масло (или 3 с.л. зехтин)
 четвърт връзка ситнонарязан магданоз
 четвърт връзка ситнонарязан копър
 1/2 ч.л. черен пипер
 1 ч.л. сол
 на върха на ножа прясносмляно индийско орехче

ПРИГОТВЯНЕ:
 В достътъчно голяма тенджерка наливаме и оставяме да заври 2 л. вода, подсолена с 3 ч.л. сол.
 Докато чакаме да заври, накъсваме карфиола на цветчета, нарязваме тиквичката на две надълго, бялото месо на четири парчета - всяко филе на две части.
 като заври добре водата, хвърляме всички продукти вътре, плюс целите моркови и варим 10 мин. от възобновяване на вренето.
 След десет минути изваждаме всичките продукти и нарязваме всичко на ситни кубчета.
 Към нарязаните продукти добавяме ориза, маслото, подправките и разбитите жълтъци.
 Разбиваме с щипка сол на твърда пяна белтъците и с много внимателно ръзбъркване ги добавяме към останалите продукти.
 Изсипваме бъдещият пудинг в дълбок съд от йена-глас, намазан леко с масло.
 Печем 30 мин. на водна баня в загрята до 180° фурна.
 И - никакво отваряне на фурната през тези 30 мин.!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуци  [re: Sapiens] |  |  | Автор | rade6ki (професионалист) |  | Публикувано | 12.10.10 00:07 |  |  | 

Това ще се пробва(без месото,специално за мен)задължително!Дано не е глетаво само.Я кажи каква консистенция има след като се изпече?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуци  [re: rade6ki] |  |  | Автор | Sapiens (The Pope's Boss) |  | Публикувано | 12.10.10 01:04 |  |  | 

Обикновено - на пудинг...
 Обаче, ако го направиш не както съм го описал, а както ти дойде, със сигурност може и да стане "глетаво".
 Но пък ще е чудо да сбъркаш толкова просто ядене...
 И ще те пишат по вестниците...
 Гледай само белтъците да са разбити добре, да ги смесиш внимателно и да не отваряш вратичката на фурната поне 15 мин.
 Ще ти хареса много и ще го правиш често.

|  |  |  
             | 

| Тема |  И къде е пуддинга?  [re: Sapiens] |  |  | Автор | himbeer (седмият елен) |  | Публикувано | 12.10.10 22:30 |  |  | 

Като видях заглавието и щях да изпадна в кома

Това е пуддинг:

А как изглежда пиле в пуддинг, не искам и да знам

by himbeer

п.п. Да не би да печеш пилето във формата за мармор сладкиш и да прилича по форма?
 Редактирано от himbeer на 12.10.10 22:42. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: И къде е пуддинга?  [re: himbeer] |  |  | Автор | Sapiens (The Pope's Boss) |  | Публикувано | 13.10.10 11:35 |  |  | 

Ха-ха-ха, значи, след като у нас има "мляко с ориз", китайците и да не си помислят да го консумират по някакъв друг начин, освен с мляко и захар, isn't it?...
 Ако излезем извън шеговитата форма, нещата са по-различни...
 Пудинг е видово название, като "супа", например...
 Пудинг може да се направи от всичко на света, стига да има наличие на разбити белтъци, загрята фурна и забрана да се отваря вратичката на фурната за 15 мин. поне.
 При пудинга белтъците играят ролята на маята в хляба - мехурчетата и при двата случая служат за "скелет, арматура" на останалата смес, докато се втвърди достатъчно при печенето и така се получава обем на това, което печеш.
 Абсолютно идентично, както при всичките видове хляб, така и при пудинга.
 От както се помня като съзнателен човек, винаги ми е била чужда догмата: "То ТАКА се прави!".
 За мене робуванети на тази догма издава наличието на скован, затворен за новостите и различните варианти ум и конформистки начин на мислене...

Редактирано от Sapiens на 13.10.10 17:30. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  То затуй  [re: Sapiens] |  |  | Автор | jamie (добре познат) |  | Публикувано | 13.10.10 14:48 |  |  | 

martyr: Джейми, въздържай се от провокации, защото нямам по цял час на ден да изчитам целият форум, за да видя кой се закача с някого и кой как му отговаря.

По темата: В линка, който си пуснал ясно пише за английските пудинги, един от който имам честта да съм опитвал (Black/Blood pudding). Представлява нещо като нашата кървавица, натъпкан в черво. Още горе в описанието пише, че е общо название за някой десерти, но може да бъде и savoury.

Моля ви, четете по-внимателно и си пестете силите за нещо смислено, вместо да се дъвчете със Сапиенс.
 Редактирано от martyr на 13.10.10 18:26. 

|  |  |  
             |  |  | 

Кой е казал, че пудингът е непременно сладък ? Ето един пудинг с маслини и риба тон.

|  |  |  
             |  |  | 

Добре, за тези опечени на водня баня кийш съм съгласна, но супа?

И не разбирам защо замесваш белтъците в характеристиката на пуддинга?
 Не бих казала, че са характерни за пуддинг, има ги при малка част от видовете.

п.п.  Тези не-сладки пуддинги са изключения, също както "сладката паста" ( Боже! сладка пастаа!!!  )

by himbeer

|  |  |  
             |  |  | 

Що, бре, макароните на фурна кво са? Или юфката със захар.. Все "паста"

|  |  |  
             |  |  | 

Именно

Но това е въпрос на вкус, аз не съм фенка.

by himbeer

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички) |   | 
 |