Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:20 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Пудинг с пилешко филе и зеленчуцинови  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано09.10.10 19:09

Сигурно повечето от вас като чуят "пудинг" и се стряскат като от нещо сложно и много изтънчено...
Нищо подобно...
Както повечето знаят, много обичам да развенчавам такива митове...
Разликата между пудинга и една обикновена яхния е, че яхнията се готви по-сложно...
Какво отличава пудинга от дргите ястия - наличието на разбити на пяна белтъци и готвенето му на водна баня. И едно абсолютно задължително условие - по време на печенето - никакво отваряне на фурната!

Ето ви един много вкусен и прост за приготвяне пудинг:

ПРОДУКТИ:
две пилешки филета (бялото месо от едно пиле)
2 моркова
около 1 кг. карфиол
1 средна тиквичка
2 яйца
1 чаша сварен ориз
3 с.л. разтопено масло (или 3 с.л. зехтин)
четвърт връзка ситнонарязан магданоз
четвърт връзка ситнонарязан копър
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
на върха на ножа прясносмляно индийско орехче

ПРИГОТВЯНЕ:
В достътъчно голяма тенджерка наливаме и оставяме да заври 2 л. вода, подсолена с 3 ч.л. сол.
Докато чакаме да заври, накъсваме карфиола на цветчета, нарязваме тиквичката на две надълго, бялото месо на четири парчета - всяко филе на две части.
като заври добре водата, хвърляме всички продукти вътре, плюс целите моркови и варим 10 мин. от възобновяване на вренето.
След десет минути изваждаме всичките продукти и нарязваме всичко на ситни кубчета.
Към нарязаните продукти добавяме ориза, маслото, подправките и разбитите жълтъци.
Разбиваме с щипка сол на твърда пяна белтъците и с много внимателно ръзбъркване ги добавяме към останалите продукти.
Изсипваме бъдещият пудинг в дълбок съд от йена-глас, намазан леко с масло.
Печем 30 мин. на водна баня в загрята до 180° фурна.
И - никакво отваряне на фурната през тези 30 мин.!

Тема Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуцинови [re: Sapiens]  
Автор rade6ki (професионалист)
Публикувано12.10.10 00:07

Това ще се пробва(без месото,специално за мен)задължително!Дано не е глетаво само.Я кажи каква консистенция има след като се изпече?

Тема Re: Пудинг с пилешко филе и зеленчуцинови [re: rade6ki]  
Публикувано12.10.10 01:04

Обикновено - на пудинг...
Обаче, ако го направиш не както съм го описал, а както ти дойде, със сигурност може и да стане "глетаво".
Но пък ще е чудо да сбъркаш толкова просто ядене...
И ще те пишат по вестниците...
Гледай само белтъците да са разбити добре, да ги смесиш внимателно и да не отваряш вратичката на фурната поне 15 мин.
Ще ти хареса много и ще го правиш често.

Тема И къде е пуддинга?нови [re: Sapiens]  
Автор himbeer (седмият елен)
Публикувано12.10.10 22:30

Като видях заглавието и щях да изпадна в кома

Това е пуддинг:

А как изглежда пиле в пуддинг, не искам и да знам

by himbeer

п.п. Да не би да печеш пилето във формата за мармор сладкиш и да прилича по форма?

Редактирано от himbeer на 12.10.10 22:42.

Тема Re: И къде е пуддинга?нови [re: himbeer]  
Публикувано13.10.10 11:35

Ха-ха-ха, значи, след като у нас има "мляко с ориз", китайците и да не си помислят да го консумират по някакъв друг начин, освен с мляко и захар, isn't it?...
Ако излезем извън шеговитата форма, нещата са по-различни...
Пудинг е видово название, като "супа", например...
Пудинг може да се направи от всичко на света, стига да има наличие на разбити белтъци, загрята фурна и забрана да се отваря вратичката на фурната за 15 мин. поне.
При пудинга белтъците играят ролята на маята в хляба - мехурчетата и при двата случая служат за "скелет, арматура" на останалата смес, докато се втвърди достатъчно при печенето и така се получава обем на това, което печеш.
Абсолютно идентично, както при всичките видове хляб, така и при пудинга.

От както се помня като съзнателен човек, винаги ми е била чужда догмата: "То ТАКА се прави!".
За мене робуванети на тази догма издава наличието на скован, затворен за новостите и различните варианти ум и конформистки начин на мислене...

Редактирано от Sapiens на 13.10.10 17:30.

Тема То затуйнови [re: Sapiens]  
Автор jamie (добре познат)
Публикувано13.10.10 14:48

martyr: Джейми, въздържай се от провокации, защото нямам по цял час на ден да изчитам целият форум, за да видя кой се закача с някого и кой как му отговаря.

По темата: В линка, който си пуснал ясно пише за английските пудинги, един от който имам честта да съм опитвал (Black/Blood pudding). Представлява нещо като нашата кървавица, натъпкан в черво. Още горе в описанието пише, че е общо название за някой десерти, но може да бъде и savoury.

Моля ви, четете по-внимателно и си пестете силите за нещо смислено, вместо да се дъвчете със Сапиенс.

Редактирано от martyr на 13.10.10 18:26.

Тема Re: То затуйнови [re: jamie]  
Автор veceлyшka ()
Публикувано13.10.10 15:46

Кой е казал, че пудингът е непременно сладък ? Ето един пудинг с маслини и риба тон.

Тема Oh neeeнови [re: Sapiens]  
Публикувано13.10.10 19:03

Добре, за тези опечени на водня баня кийш съм съгласна, но супа?

И не разбирам защо замесваш белтъците в характеристиката на пуддинга?
Не бих казала, че са характерни за пуддинг, има ги при малка част от видовете.

п.п. Тези не-сладки пуддинги са изключения, също както "сладката паста" ( Боже! сладка пастаа!!! )

by himbeer

Тема Re: Oh neeeнови [re: himbeer]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано13.10.10 19:22

Що, бре, макароните на фурна кво са? Или юфката със захар.. Все "паста"

Тема Re: Oh neee [re: chavdar4e]  
Публикувано13.10.10 19:30

Именно

Но това е въпрос на вкус, аз не съм фенка.

by himbeer

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.