|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос за супа топчета.
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 20:52 |
|
Готвя я редовно и съм чела някои рецепти. Доста са различни. Дайте и вашия принос. Просто съм любопитна и отворена за нови хоризонти в готвенето на тази популярна супа.
Редактирано от Гинec на 11.10.10 21:45.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчата.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
bobiO8 (член) |
Публикувано | 11.10.10 21:25 |
|
Става вкусотия. Продължението утре. Лека вечер!
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: bobiO8]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 21:34 |
|
Лека! До утре.
Редактирано от Гинec на 11.10.10 21:46.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 21:42 |
|
Ето моятя рецепта:
СУПА ТОПЧЕТА - 2
250 гр.кайма
1 малка глава лук
1 по-голям морков
1 ч.ч. настъргани или нарязани домати
1 к.ч. ориз
1 кубче телешки бульон (предпочитам Костиля)
сол, черен пипер, чубрица
магданоз
Застройка:
1 яйце
5 с.л. кисело мляко
2 с.л. брашно
Лукът и морковът се нарязват на ситно. Слагат се с щипка сол в около 2 литра студена вода да се варят. Оставят се да поврят около 10 минути. През това време се смесва каймата с половината ориз и от нея се оформят малки топчета. Прибавят се топчетата от кайма и кубчето бульон. След като са врели около 15 минути, се добавя и останалият ориз. Когато вече са добре сварени, се прибавят доматите и подправките на вкус. Ври до готовност на доматите и се прави застройката.
Яйцето се разбива добре и към него се добавят брашното и киселото мляко. Слага се на котлона да заври, като се бърка непрекъснато. След като заври, се добавя по малко от супата и се разбърква до еднородна смес. Връща се в супата и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Само че не варя застройката а я забървам и прибавам постепенно към супата.
Редактирано от Гинec на 11.10.10 21:47.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
chavdar4e (бивше 4ave) |
Публикувано | 11.10.10 22:05 |
|
Слагам и картофи, нарязани на по-дребничко, морковът - настърган, а топчетата не си играя да ги въргалям, а с две лъжички просто пускам от каймата. Слагам и целина. Ако ими и малко чушка. Някой път - без картофи, но с фиде. Абе, вариации - бол.
И задължително си слагам лют червен пипер в моята купичка, това е едно от малкото ястия, в които сякаш имам нужда.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: chavdar4e]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 22:24 |
|
Ами... Да. правила съ и този вариант откъм подправките ,ама все връткам топчетата. Нали това е основната идея в тази супа?
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
Cirrus (пристрастен) |
Публикувано | 11.10.10 22:27 |
|
в каймата се слага и белтъка от яйцето и чубрица,
а се зестройва с жълтъка, малко брашно и мляко
това е оригиналната рецепта от рецептурника за готвачи
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Cirrus на 11.10.10 22:28.</EM></FONT></P>Редактирано от Cirrus на 11.10.10 22:29.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Cirrus]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 22:32 |
|
В каймата слагам и чубрица. Също и кимион. Ще пробвам по твоята рецепта. Изглежда ми добре, пък и щом от рецептурника за готвачи... Ти готвач ли си?
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Cirrus]
|
|
Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
Публикувано | 11.10.10 22:40 |
|
Любов 20-30 30-40 Готварски рецепти Медицинска Физика Окултизъм Индия За наркотиците Женски клуб Goa & Psychedelic Trance Романтични души Метафизика Йога Ошо Православие Споделено Приятели Езичество Вегетарианство Висоцки Гоблени Алкохолно зависими Клуб на купонджиите Метеорология и климат
Кой е твоят клуб? Т`ва го извадих от дирника.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за супа топчета.
[re: Гинec]
|
|
Автор |
rade6ki (професионалист) |
Публикувано | 11.10.10 23:39 |
|
Моята мързелива супа топчета:Лук и морковче запържвам набързо в малко олио.Заливам с гореща вода и като заври нарязвам вътре готови сурови КАЧЕСТВЕНИ кебабчета(на 6-8 парчета,зависи от големината),шепа ориз,и след малко доматките.Като се сварят доматите свалям от котлона и застройвам с кисело мляко и яйце и малко чубрица.(То другите подправки ги има в кебабчетата)И най-накрая наситнен магданоз.Нарязаните кебабчета докато се варят стават топчета.
Редактирано от rade6ki на 11.10.10 23:40.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|