Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:41 05.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема И да се отбележи за протокола!  
Автор rade6ki (професионалист)
Публикувано12.10.10 00:20



Суровата туршия е направена!3 глави карфиол,3 кг. моркови,2 кг.запъстрели дребни доматчета,1 кг. чушки селски,целина-една връзка,500 гр. сол и една бутилка оцет,другото е вода до запълването на 25 л. бидонче.(Едва ги натиках вътре тия зарзавати,но се събраха

.Сега следва претакане 2 седмици,но после е много вкусно.От няколко години правя така и винаги става.Ние я изяждаме бързо,но ако остане я разпределям в 3 литрови буркани,като заливам с нейната саламура и добавям па 6 аспирина на буркан.



Тема Re: И да се отбележи за протокола!нови [re: rade6ki]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано12.10.10 19:07



Рапорт приет!

Да ви е сладко.



Тема Браво!нови [re: rade6ki]  
Автор jamie (добре познат)
Публикувано12.10.10 22:40



+вместо да претакаш - използвай помпичка за аквариум



Опитай да направиш и маринован лук - използват се дребен до среден размер обелени глави червен лук, вода с оцет + малко чер пипер и евентуално копърчета. Само внимателно да седи на хладно, инак главите лук омекват прекалено и се скашкват



Тема Re: Браво!нови [re: jamie]  
Автор rade6ki (професионалист)
Публикувано17.10.10 23:42



Нямаше ме една седмица,ама ей ме на-пак съм тук.Ти не ме мисли за претакането.То не е истинско

.Ние си ги гледаме туршиите в банята(че то баня като хол)и милото като се къпе търкаля бидончето по плочките.Това е претакането.Ама става туршийка като на баба навремето(и сега си е такава нейната де,да е жива и здрава още много години!)Ама и моята мързелива технология дава чудесни резултати.За една седмица и вече мирише на туршия,като отвориш бидончето.На вкус саламурата е екстра,зеленяшите според мен до 2 седмици ще са готови.После на студено и Пей съце!Явно на гадинките,дето я правят тая млечно-кисела ферментация нашата баня им харесва.
И лук направих днес.Свеки е гледала тази година един,който вместо една глава оформя няколко дребни главички една до друга с общи корени.Та от него-с оцет,сол и вода на вкус.Той не е в банята,направо в мазето го тикнах.Ще видим какво ще стане.

Редактирано от rade6ki на 17.10.10 23:46.



Тема Re: Браво!нови [re: rade6ki]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано18.10.10 12:53



Направо си представих как милото голо търкаля бидончето.



А този лук с няколко главички съм го виждала в една руска книга. Не помня как се казва, но ме впечатли. Питай дали има оставено семе, че да го завъдим в Габрово. Аз нямам двор, но ще го дам на две приятелки да го засеят. Пък може да го засея в саксия на балкона. Любопитна съм.

Лек и плодотворен ден!



Тема Re: Браво!нови [re: Гинec]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано18.10.10 13:23



Хм, това нормален лук ли си е така или мутирал?
Ако е мутирал, защо ще трябва да се разпространява и разсажда мутация?
Например, има един чесън, от китайския, който със сигурност е ГМО и ако ти останат скилидки до пролетта и решиш да го засадиш, получава се един огромен чесън, като топче, без скилидки, всъщност, само една голяма кръгла скилидка...




Тема Re: Браво!нови [re: Sapiens]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано18.10.10 13:34



Нормален лук е, но друг вид. Имам му картинката в една руска книга отпреди повече от 20 години. Ще погледна в библиотеката си, ама няма да е скоро, че утре или в други ден ще влизам в болница.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.