Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:43 30.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема "Триетажно меню"нови  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано01.10.10 21:42



Какви предложения имате за официално пълно меню /с 1, 2 и 3/?
Салатата е извънаредно, не се числи като част от менюто защото е си е като прибавка.



Труден въпрос, нали?



Тема Re: "Триетажно меню"нови [re: Asen38]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано01.10.10 21:49



Салатата е много важна защото аз се наяждам със салата и после не ми вървят другите ястия. Пък да ти кажа: В Габрово сервират първо баница. Хората се наяждат и после боцкат по малко от другите неща. Това беше в кръга на майтапа. Просто досега не съм имала толкова официални гости, че да съставям строго меню. Не мога да помогна.



Тема Re: "Триетажно меню"нови [re: Asen38]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано01.10.10 23:10



Прочетох е първия момент тревожно меню
Дай малко джокери



Тема Това ще отнеме средно 3 часанови [re: Asen38]  
Автор martyrМодератор (m3lk0r)
Публикувано01.10.10 23:49



4 Пилешки бутчета (тарелка), вариши ги докато костта в долната част се оголи. Препенваш редовно бульона, защото ще го ползваш после.

Изваждаш бутчетата и ги обезкостяваш след като поизстинат. Отделно запържваш до златисто лук, моркови и кафена чаша ориз. Подправките, които аз харесвам са сол, чер пипер, кимион на зърна и няколко зърна бахар, които после махам. Добавяш ги във къкрещият бульон заедно с обезкостеното пиле. Вариш докато ориза стане готов. Махаш от огъня и застройваш с цяло яйце и 3 супени лъжици кисело мляко, разбити с бульон от супата. Няколко стръкчета пресен магданоз за украса, ако имаш. Няколко супени лъжици оцет или изцеден лимон.

Паралелно с това: 2, 3 или 4 пържоли (свински или пилешки) се запържват на бавен огън от едната страна, обръщаш ги. През времето в което се запържват разбиваш в 3-4 водни чаши вода една гъбено-картофена крем супа Маги (аз ползвам буркан пълен почти до горе и го раздрусвам силно с ръце, докато се разтвори). Когато пържолите започнат да цвъртят след обръщането го изсипваш с уверено движение върху тях, намаляваш огъня и захлупваш. Трябват им 40 минути на бавен огън да омекнат. Подправките по мой вкус са сол, черен и червен пипер и млян кимион.

За десерт: Сварявам в 1 литър вода плодове със солидно количество захар, изчаквам да се охладят (пресен компот на практика) добавям пакетче желатин и разсипвам в 3-4 купички. Охлаждам. След 2 часа обръщам купичките в чинийки. Става приятно на вкус и до известна степен на вид ^_^ (все пак не обичам неферментирала захар и там съм слаб)

Не, не ме интересува, че знаеш!

Редактирано от martyr на 01.10.10 23:51.



Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: martyr]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано02.10.10 02:18



Супер martyr, харесва ми. Играчка си е, но е хубаво!

Понеже Фишчето иска джокерчета.
Ние правим доста различни. Има винаги разлика - от каква нация са гостите ни и пр. Например ако са немци, се започва винаги още след обяд:

Herzlich Willkommen
Am 28. 12. 2009

Nachmittag 15.оо ]
Begrussungstrunk Sambuka - Flambe
Weihnachtsstollen
(aus Oberwiesenthal)
Baklava
(Orientalisches Dessert)
Suessigkeiten
Goldwasser und
Kaffe od. Tee Obst und Kаеse

Abend
Apperetiv
Mastika od Grappa
gemischte Salate
( Weisskohl, Tomate, Oliven, Piperone)

Filet Medalion mit Pilze
( Garntura: Basmati, Ragout fin, Mischgemиеse)

verschiedene Rotweine
zum Wein - Raclette

Mocca
..............................................................................................................
Или когато е само вечерта:

Menue
fуеr den Abend mit Fam. Niemann
den 07.03.2010 18.оо

Als Aperitif und zur Vorspeise
trockener Sherry

Honigmelone mit Andonows Schinken
Fisch-Hors d’oeuvre

Teleschko wareno
Kalbfleisch gekocht

Chadonnay
trockener Bourgogne 1996

Gebratenes Schweinefilet
Basmatireis, Grueneerbsen, Bratgemuese und Rettichsalat

Chateau-Fontana
Trockener rot Bordeaux 1996

Bananen mit Tequila-Ananas- Stuecken

Espresso
Cognac Larsen


Не ми се сърдете, направо го взех от архива си ( така го архивираме за да не забравим кой какво е ял)- късно е в момента за превод. Но това са примерни менюта - т.е. по този начин го правиме.





Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: Asen38]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано02.10.10 12:08



Рецептите на martyr са много хубави.

Не сме ги правили още.

Сега съм вече буден и ще напиша някое меню на български.
Ние правим винаги една карта която гостите си я взимат за спомен.
Разбира се, тя е красиво направена, но така не мога да я поместя тук. Например ето едно меню:

МЕНЮ
и програмата за деня
За нашите гости семейство........
Датата 20.08.2010
При ....... /нас/ на нашето Gartenparty

Поздравление в 15.oo часа
с Prosecco – La Gioiosa

mini Eclair und Tiramisu
Кафе “Placio Dоro”,- или
чай “ Rooibos” с карамел
от AMWAY

Вечеря 19.оо
Гроздова ракия - Bulg. - Grappa
Tarator, лозови сармичкии и панирани тиквички

Мешена скара– gemischte Grillplatte
Кебабчета- Grillwuеrstchen, Кюфтета - Boulette,
Bauchspeck /?/, Пържолки –Steckchen,
Лютеница – Paprikapкеree, Кьопоулу – Auberginenpuеree,
Фасул салата ,Weisbohnensalat, Печени чушки Paprikastreifen
и малки шопски салати Schopskasalat

червено вино Dornfelder 2001 er aus Pfalz
или Бира Bier

Плодове Betthupfer

Добър апепит и приятно прекарване

Рецептите няма да ги напиша, защото вие си ги знаете



Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: Asen38]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано02.10.10 12:20



Не ми се превежда пък и всичко се разбира.Това са нашите съседи

Menuе
Fuеr Familie Emmi und Willi Trulsson
Als unsere Anerkennuneng für sie als gute
Gartennachbarn
am 21.02.2010 im нашата къща –

Zur Begruеssung & Apperetiv
Cardinaal- Campari Cocktail
Florida Salat

ORDEOUVRE
Zucchini & Aubergine
Pfalz-Riesling 1998
Gimmeldinger Meerspinne

SUPPE – Toptscheta
Fleischklоеsschen

ТЮРЛЮ - Guеwetsch
Schweinefleisch mit frischen Gemuеse
(uеberbacken)
Chickori-Salat

BEAUJOLAIS
99er Rotwein aus Caves du Soleil

BANANEN-Mechikanisch

Galliano - MOCCA



Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: Asen38]  
Автор slynze ()
Публикувано02.10.10 14:24



Ако търсиш просто идея-на мен ми хрумва следното, което ми се струва подходящо за сезона и сравнително непрентенциозно, но незнам дали е по вкуса ти:

1. тиквена крем супа
2. сьомгово филе в сметанов сос с картофена салата
3. домашно направен сладолед с плодове или сирена и кашкавали с грозде

аз бих избрала сирената

. Вина не смея да препоръчам, на мен би ми вървяло някое шардоне, grauer burgunder или любимото ми мелнишко от хърсово дето си го пия със всичко, но не разбирам толкова.



Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: Asen38]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано02.10.10 17:35



Чудесно си ме разбрал!Разбира се, че важно какви са гостите - националност, възраст, предпочитания. Колко официално е гостуването. Обичат ли експериментите или са традиционалисти. Когато имам гости се опитвам да измисля меню, което няма да ме завре в кухнята, когато гостите вече са дошли. някои от роднините ни и приятелите ни не обичат ярешко и агнешко месо, други паста, трети магданоз или орехи в салата.
С няколко приятелски семейства си имаме и тематични менюта- заповядайте на толущо уловена риба, италианска кухня, или вечря с карти(за игра)



Но подкрепям идеята посрещането на гости да става с обмисляне и желание!



Тема Re: Това ще отнеме средно 3 часанови [re: slynze]  
Автор Asen38 (ентусиаст)
Публикувано02.10.10 23:28



драго СЛЪНЦЕ, мерси за предложението ти. Хубаво ти е менюто, десерта ти е оригинален със собствено направения сладолед, винаги се оценява високо.
Благодаря ти.






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.