|
Тема
|
Интересно за бамята:
|
|
Автор |
_maycal (refab) |
Публикувано | 30.09.10 08:51 |
|
"1) Бамята трябва да бъде приготвена така, че лигавата й субстанция да бъде премахната. Гърците имат най-добрата технология за постигането на това. Отрежете върха на бамята с остър нож и я потопете в червен винен оцет за 30 мин., като съотношението е 1/2 ч. ч. оцет за 500 гр. бамя. След това прецедете, изплакнете и изсушете бамята."
| |
|
Благодаря, не я знаех тази технология, но дали няма за поеме бамята от оцета и да стане кисела??? Ако, се накисне в разтвор вода+оцет.... Трябва да се пробва.
| |
Тема
|
Re: Интересно за бамята:
[re: vyprosche]
|
|
Автор |
ellina (legal alien) |
Публикувано | 30.09.10 11:37 |
|
Не поемат от оцета, изпробвано е, аз оставям бамята в оцет докато подготвям останалите продукти, горе долу 20-30мин. Важно е само след това да се изплакнат много добре, не стават кисели, маха се само това лигавото вещество.
Особено важно е да се накисне в оцет, ако бамята е прясна, не знам как обработват замразените, но те не са толкова лигави.
Ох, след мойте обяснения на човек ще му се отще да яде бамя, исках само да кажа, че не поемат киселина от оцета
| |
|
На други места пише: вода и оцет, още повече, че за да има достатъчно обем течност, трябва да се добави вода!
| |
Тема
|
Re: Интересно за бамята:
[re: _maycal]
|
|
Автор |
slynze () |
Публикувано | 30.09.10 14:24 |
|
На мен бамята ми харесва лигава и за първи път се замислям, че може би затова някои не я хапват...тва с оцета е полезно да се знае, мерси.
| |
|
|
|
|