Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:29 15.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Интересно за бамята:нови  
Автор _maycal (refab)
Публикувано30.09.10 08:51



"1) Бамята трябва да бъде приготвена така, че лигавата й субстанция да бъде премахната. Гърците имат най-добрата технология за постигането на това. Отрежете върха на бамята с остър нож и я потопете в червен винен оцет за 30 мин., като съотношението е 1/2 ч. ч. оцет за 500 гр. бамя. След това прецедете, изплакнете и изсушете бамята."





Тема Re: Интересно за бамята: [re: _maycal]  
Автор vyprosche ()
Публикувано30.09.10 10:41



Благодаря, не я знаех тази технология, но дали няма за поеме бамята от оцета и да стане кисела??? Ако, се накисне в разтвор вода+оцет.... Трябва да се пробва.



Тема Re: Интересно за бамята:нови [re: vyprosche]  
Автор ellina (legal alien)
Публикувано30.09.10 11:37



Не поемат от оцета, изпробвано е, аз оставям бамята в оцет докато подготвям останалите продукти, горе долу 20-30мин. Важно е само след това да се изплакнат много добре, не стават кисели, маха се само това лигавото вещество.
Особено важно е да се накисне в оцет, ако бамята е прясна, не знам как обработват замразените, но те не са толкова лигави.

Ох, след мойте обяснения на човек ще му се отще да яде бамя, исках само да кажа, че не поемат киселина от оцета





Тема Re: Интересно за бамята:нови [re: vyprosche]  
Автор _maycal (refab)
Публикувано30.09.10 12:52



На други места пише: вода и оцет, още повече, че за да има достатъчно обем течност, трябва да се добави вода!



Тема Re: Интересно за бамята:нови [re: _maycal]  
Автор slynze ()
Публикувано30.09.10 14:24



На мен бамята ми харесва лигава и за първи път се замислям, че може би затова някои не я хапват...тва с оцета е полезно да се знае, мерси.




*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.