|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Люти чушки (трушия)
|
|
| Автор |
BиK (BMBD) |
| Публикувано | 13.09.10 16:52 |
|
|
Здравейте трябва ми изпитана и хубава рецепта за трушия от люти чушки, може да е дюс, може да е със комбинация от зеле, моркови и т.н. важното е да е доказана, разрових се днеска цял ден из интернет, но няма една с една рецепти да си приличат. В една се слага оцет до резката в друга се слага оцет до капака ебагоооо за едно и също 10 пъти разлика в количеството на оцеда...
Мерси предварително.
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: BиK]
|
|
| Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
| Публикувано | 13.09.10 20:15 |
|
|
Добре, де, не мрънкай...
Кажи точно какви люти чушлета ти харесват най-много, пък ще ти измислим рецепта точно по твоя вкус.
Пукани, печени, пържени, мариновани, със захар или без, с оцет или без, с препържено или сурово олио или без, с домати и други зеленчуци или дюс.
Освен това, лютите чушки са поне 10 вида различни, ориентирай се и кажи кой точно сорт те интересува, да помислим за рецепта с него.
Хайде, със здраве!
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: Sapiens]
|
|
| Автор |
bobiO8 (член) |
| Публикувано | 13.09.10 20:26 |
|
|
Пукани люти чушлета
4 кг. люти чушлета
1л. вода
1л. оцет /6 градуса/
160 гр. захар
100гр. сол
100мл. олио
3 връзки копър
2 глави чесън
4-5 дафинови листа
Чушлетата се измиват, изрязва се част от дръжките и леко се опукват. Оставят се да изстинат и се нареждат в еднолитрови буркани., като помежду им се нареждат ситно нарязания копър, скилидки чесън и дафинов лист. Водата,солта,захарта, оцетът и олиото се кипват. Сместа се оставя да изстине и се залива с нея чушлетата. Бурканите се запечатват с капачки или целофан. Съхраняват се на хладно.
По един аспирин на буркан 500мл.
Аз леко модернизирах рецептата, като добавих бахар, малко чер пипер, целина и магданоз.Направих ги в 3л. буркан.
тазгодишните, без олио и копър.
Да станеш човек е изкуство.Редактирано от bobiO8 на 13.09.10 20:28.
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: bobiO8]
|
|
| Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
| Публикувано | 13.09.10 20:52 |
|
|
Идеални са!
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: bobiO8]
|
|
| Автор |
Гинec (G.G.Q.) |
| Публикувано | 13.09.10 20:59 |
|
|
Аз не ям люти чушки, но твоето творение е направо съблазнително. Харесва ми, че си направил карашик различни сортове.
| |
|
|
|
Аз обичам тези които ги даваха в шкембеджиниците /шипки?/ Ако имах семена, бих си ги посадил.
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: BиK]
|
|
| Автор |
cveteto99 (cvete) |
| Публикувано | 15.09.10 11:50 |
|
|
Ето моята изпитана рецепта, облизват си пръстите моите хора, дори от таз годишните вече липсват няколко буркана.
Количеството чушки е произволно. Аз правя толкова, с колкото разполагам - това й е хубавото на рецептата, че няма точна доза.
Чушките се пукат / аз го правя на барбекю/ и още топли веднага се слагат в бурканите.
На 1 буркан омния 800 се слагат:
1 с.л. сол
3 с.л. захар
1/2 к.ч. оцет или малко повече според вкуса
2 аспирина
Между чушките слагам склидки чесън, копър или целина.
Запечатват се веднага и се обръщат. Покриват се с дебела кърпа.След няколко часа се обръщат няколко пъти и се прибират на хладно.
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: cveteto99]
|
|
| Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
| Публикувано | 15.09.10 20:21 |
|
|
Става и с аспирин, но не всеки го понася.
Има едни пликчета, на Д-р Йоткер, специално за туршии - стават перфектно, с много малко труд (само се оставя да заври) стават прекрасни туршии, от всичко, което ви дойде на акъла.
Ползвал съм ги 2-3 години и нямам забележки.
| |
|
|
|
С фиксовете става бързо и вкусно. С тях правя една китайска трушия - става почти като тази по китайските ресторанти.
Едро нарязано зеле
Моркови на лентички
Ситно норязана люта зелена чушка
Заливам със смес от двата фикса /лют и кисело-сладък/
Става много сполучливо.
| |
|
Тема
|
Re: Люти чушки (трушия)
[re: cveteto99]
|
|
| Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
| Публикувано | 18.09.10 02:06 |
|
|
Благодаря ти за подкрепата.
Да, понякога трябва да преборим конформизма и консерватизма си и да опитаме нови, по-модерни начини за правене на туршии...
Редактирано от Sapiens на 18.09.10 02:07.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|