Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:57 25.10.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Люти чушки (трушия)нови  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано13.09.10 16:52

Здравейте трябва ми изпитана и хубава рецепта за трушия от люти чушки, може да е дюс, може да е със комбинация от зеле, моркови и т.н. важното е да е доказана, разрових се днеска цял ден из интернет, но няма една с една рецепти да си приличат. В една се слага оцет до резката в друга се слага оцет до капака

ебагоооо за едно и също 10 пъти разлика в количеството на оцеда...
Мерси предварително.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: BиK]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано13.09.10 20:15

Добре, де, не мрънкай...
Кажи точно какви люти чушлета ти харесват най-много, пък ще ти измислим рецепта точно по твоя вкус.
Пукани, печени, пържени, мариновани, със захар или без, с оцет или без, с препържено или сурово олио или без, с домати и други зеленчуци или дюс.
Освен това, лютите чушки са поне 10 вида различни, ориентирай се и кажи кой точно сорт те интересува, да помислим за рецепта с него.
Хайде, със здраве!

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: Sapiens]  
Автор bobiO8 (член)
Публикувано13.09.10 20:26

Пукани люти чушлета
4 кг. люти чушлета
1л. вода
1л. оцет /6 градуса/
160 гр. захар
100гр. сол
100мл. олио
3 връзки копър
2 глави чесън
4-5 дафинови листа
Чушлетата се измиват, изрязва се част от дръжките и леко се опукват. Оставят се да изстинат и се нареждат в еднолитрови буркани., като помежду им се нареждат ситно нарязания копър, скилидки чесън и дафинов лист. Водата,солта,захарта, оцетът и олиото се кипват. Сместа се оставя да изстине и се залива с нея чушлетата. Бурканите се запечатват с капачки или целофан. Съхраняват се на хладно.
По един аспирин на буркан 500мл.
Аз леко модернизирах рецептата, като добавих бахар, малко чер пипер, целина и магданоз.Направих ги в 3л. буркан.

тазгодишните, без олио и копър.

Да станеш човек е изкуство.

Редактирано от bobiO8 на 13.09.10 20:28.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: bobiO8]  
Публикувано13.09.10 20:52

Идеални са!

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: bobiO8]  
Автор Гинec (G.G.Q.)
Публикувано13.09.10 20:59

Аз не ям люти чушки, но твоето творение е направо съблазнително. Харесва ми, че си направил карашик различни сортове.

Тема Re: Люти чушки (трушия) [re: Sapiens]  
Автор engel2 ()
Публикувано14.09.10 12:50

Аз обичам тези които ги даваха в шкембеджиниците /шипки?/ Ако имах семена, бих си ги посадил.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: BиK]  
Автор cveteto99 (cvete)
Публикувано15.09.10 11:50

Ето моята изпитана рецепта, облизват си пръстите моите хора, дори от таз годишните вече липсват няколко буркана.

Количеството чушки е произволно. Аз правя толкова, с колкото разполагам - това й е хубавото на рецептата, че няма точна доза.

Чушките се пукат / аз го правя на барбекю/ и още топли веднага се слагат в бурканите.
На 1 буркан омния 800 се слагат:
1 с.л. сол
3 с.л. захар
1/2 к.ч. оцет или малко повече според вкуса
2 аспирина

Между чушките слагам склидки чесън, копър или целина.

Запечатват се веднага и се обръщат. Покриват се с дебела кърпа.След няколко часа се обръщат няколко пъти и се прибират на хладно.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: cveteto99]  
Публикувано15.09.10 20:21

Става и с аспирин, но не всеки го понася.
Има едни пликчета, на Д-р Йоткер, специално за туршии - стават перфектно, с много малко труд (само се оставя да заври) стават прекрасни туршии, от всичко, което ви дойде на акъла.
Ползвал съм ги 2-3 години и нямам забележки.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: Sapiens]  
Автор cveteto99 (cvete)
Публикувано17.09.10 11:16

С фиксовете става бързо и вкусно. С тях правя една китайска трушия - става почти като тази по китайските ресторанти.
Едро нарязано зеле
Моркови на лентички
Ситно норязана люта зелена чушка
Заливам със смес от двата фикса /лют и кисело-сладък/

Става много сполучливо.

Тема Re: Люти чушки (трушия)нови [re: cveteto99]  
Публикувано18.09.10 02:06

Благодаря ти за подкрепата.
Да, понякога трябва да преборим конформизма и консерватизма си и да опитаме нови, по-модерни начини за правене на туршии...

Редактирано от Sapiens на 18.09.10 02:07.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.