|
Тема
|
Питанка за газова фурна
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 25.08.10 09:02 |
|
Та значи казусът е следния - вила извън регулация, ток няма (освен 12 волтов). Вариант за готвене - или газ (от бутилка) или печка на дърва. Второто ми се вижда садистично през лятото вътре, а за фурната на газ (само на газ, без ел. грил) не чувам добри отзиви. Но пък повечето отзиви са от типа "една жена ми каза". Та питам дали някой от вас има опит с готвене с такава фурна и как се получават нещата? Или да се запася с добри тенджери за газовите котлони и да импровизирам готвене на всичко в тенджера?
| |
Тема
|
Re: Питанка за газова фурна
[re: Иpeтo]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 25.08.10 12:49 |
|
Нямам никакъв опит с готвене на газова фурна, но мога да ти помогна с една моя идея за .
"Безкрайни са само Вселената и човешката глупост.“ Айнщайн
| |
|
Ире, моята фурна е на газ, но има грил (така му викат на горния ел.реотан)
Когато пека само на газ, не винаги отгоре ястието (печивото) "хваща" розова коричка. Тогава допичам съвсем за кратко само с горния реотан, като задължително изключвам газта.
Когато пека погачи,баници и др тестени, слагам тавата по средата на фурната, пека на 1.5 или 2 позциия(фурната е от 1-ва до 8-ма позиц.), понякога се зачервяват и отгоре, но не винаги се получава. незнам коя е причината. Може би по-тежките теста, трябва да се доопичат и отгоре.
Ако има компетентни да обяснят, моля. И мен ме интересува това.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
leonora7 (momi4e) |
Публикувано | 26.08.10 03:12 |
|
Няма такова нещо, като-на газ, не ставало подобре отколото на ...........
От 8 години фурната ми е на газ!
Повярвай ми-всико, ама всичко, каквото ти дойде на ум за готвене на една фурна, ще се получи на газова!
В началото, съм си оправдавала, някои неуспехи( те са си били мои грешки), с Газовата Фурна!
Беше ми оправдание-А .......ама то няма как да стане , като на ток!
Това са измислици премислици и скриване на грешки на готвача!
Успех с новата фурна!
| |
Тема
|
[re: leonora7]
|
|
Автор |
Иpeтo (ентусиаст) |
Публикувано | 26.08.10 08:28 |
|
Leonora, сподели моля те на пропан-бутан ли готвиш или с пр.газ?
Каква марка фурна ползваш (може и на лични).
Сапиенс, аз на теб разчитах да дадеш инфо за газовата, че си като ходеща енциклопедия, ти пък ме изненада . Лошо няма, съветите ти пък са много ценни. Аз също дълго време съм готвила само в тенджера, нямахме си фурна, но някои неща просто не стават без нея - хляб, баници...вкуса на печената на фурна пържолка е различен. Но пък с хубава тенджера/тиган/тавичка и на котлон ще се справям, то пък нали е само за уикенди и ваканции.
Въпросче, мерси за влючването и на теб
| |
Тема
|
госпожо,
|
|
Автор |
Kиpo ( ) |
Публикувано | 26.08.10 09:37 |
|
В детските ми спомени, когато няколко години бях с нашите по родопските сокаци, в оная дивотия готвеха само на газова печка(+фурна), само че, освен долу, въпросната имаше "пита" за горивото и горе. Ставаха си перфектни нещата, без разлика с ел., дори, макар, че би могло да е субективно, сякаш по-хубави, както всяко нещо, погалено от открит огън.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
leonora7 (momi4e) |
Публикувано | 28.08.10 05:48 |
|
Печката ми е на Газ!
4 котлона, една фурна и една скара на газ!
| |
|
Добре де, но въпросът е друг:
"....Та питам дали някой от вас има опит с готвене с такава фурна и как се получават нещата?..."
| |
|
|
|
|