|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Тема за софиянци
|
|
Автор |
MitreШoпa (OнзиСъщия123итн) |
Публикувано | 02.08.10 10:59 |
|
Нищо против хората извън София ама сега съм в София та имам куп въпроси - кое от къде, защо и т.н. Щото май ще бъда по дълго време и освен по ресторанти искам да имам и в къщи топла храна, освен разни бутчета, вратове и други месънца.
1. Замразени пилета: Много ги обичам, разделени на 1/4, 1/6, с картофи, чушки, домати и малко вино в "специално" пликче и във фурната. Купих от Била ама...без да добавям течности ми изкара към 300 гр вода. Това нейсе ама месото ЖИЛАВООО - тая кокошка е била ветеран' свръхсрочник в някоя елитна военна част май.
Та случайно ли съм попаднал на такъв продукт (СТАРА замразена кокошка) или...? Щото не видях други замразени цели пилета. От къде купувате свестни замразени пилета?
2. Какво е качеството (и сравнителните цени) на месата (свински/телешки пържоли) в Била и къде другаде купувате (между Хиподрума и центъра) свестни меса?
3. Минах пешком поне първите 2-3 (от трамвая) пресечки между Мария Куиза и пазара. Навремето имаше куп арабски/арменски месари, сега видях само 2 и те...не нещо особено. Има ли ги още тези месарници или...
4. Ям много салати. Не видях по пазарите (Красно село и женския/бившия Георги Кирков) голями ряпи (червени и бели) и ряпички, и марули не видях. Не им е сезона сега или просто не съм видял единствената сергия на която ги продава?
5. Купих (пак от Била) зехтин, не евтин, към 16 лв/литър, Монини класико екстра вирджин и т.н.за консумиране до 3/2/2011. Доста ми нагарча - това нормално ли е (щот' не съм му свикнал) или...?
...
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
Редактирано от MitreШoпa на 02.08.10 11:02.
| |
|
За 1) - оцелил си кофти марка, и аз съм се натрисал на такива, дето вътре джвака половин кило желе. Има едни Дюк, не са лоши, също ако намериш в квартален месарски магазин незамразени.
| |
|
То и тебе да те замразят и размразят 2-3 пъти, и ти ще пожилавееш...
"Колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно спиш...“ Библията
| |
|
не купуват замразени - а охладени пилета.
Ходи в ХИТ също, Кауфланд чат-пат стават. За месата най-вече ХИТ, месарниците по Женски пострадаха от реконструкцичта на пазара (и от ХЕИ ).
Марули има няколко вида - пак в ХИТ.
Зехтина явно не го разбираш, не е нужно да е 16лв/л (най-добрите видове които съм взимал са 9-12лв). Не купувай Pomace/салатни смеси, мога да препоръчам Hojiblanca (испански) за пържене особено на риба но не за салати (има собствен аромат). Зехтина принципно е странно да нагарча, няма какво да му свикваш!
| |
Тема
|
Re: Тема за софиянци
[re: MitreШoпa]
|
|
Автор |
Gnus (гнусен) |
Публикувано | 02.08.10 17:32 |
|
За меса, птици, колбаси, скари и т. н. ще те пратя на пазара Красно село. Магазинът се намира се на ъгъла, който е най-отдалечен от светофара. Наред със суровите меса има и щанд за печени, а наблизо по улицата има на същата фирма за субпродукти. Ще познаеш мястото по вечните опашки.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Дokи (понякога GP) |
Публикувано | 02.08.10 18:37 |
|
Ами както се казва:"С питане до Цариград се стига".Първо бих ти препоръчал следната дестинация:"Сити център:-а до хотел "Хемус" и по-точно магазин "Пикадили",намиращ се в -2 нивото му.Има това,което те интересува,като цените не са от ниските,но за част от нещата:месо,замразени меса,субпродукти,сосове,колбаси и мезета си заслужава.Има доста голям избор от всичко и като видиш,можеш да прецениш кое и как.Зеленчуците и плодовете не са на ниво,но има разни гъделчета-аспержи,ряпа,авокадо,манго,няколко вида пресни гъби и т.н.Зехтин,олио-оризово,царевично,от семките на грозде,шарлан....Лошото е,че ако си без кола директен достъп от Хиподрума нямаш.Трамвай по линията на №5,от Руски паметник в дясно до Петте кьошета и от там с трамвай №6 или пеша през парка на НДК.А от там вероятно с такси за към къщи,че ще си малко натоварен.Като имай предвид,че пътя покрай басейна "Спартак" е затворен и трябва да се връщаш или по бул."България" и после по бул."Д.Несторов",или по бул."П.Славейков".
П.П.Колкото до арабските-много западнаха и не ти препоръчвам.
П.П.П."Била" я забрави и като качество и като обслужване.Има и още един вариант-"Карфур"на Цариградско(срещу Окръжна болница),ама много гмеж,много далеч и...Абе май че не си заслужава.
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Дokи на 02.08.10 18:39.</EM></FONT></P>Редактирано от Дokи на 02.08.10 18:42.
| |
|
Много зависи в кой район си.. Наблизо до нас /центъра, до НДК/ има страхотен фирмен магазин само за пилешки продукти, винаги има опашки и няма грешка!
Месо купувам от един квартален семеен магазин или от един, който е до съдебната палата. Някой друг път ще разказвам колко съм очарована и от двата...
Плодове и зеленчуци - пак от кварталните малки магазинчета, не обичам особено големите магазини, нищо, че имам 2 Пикадилита, Ена и Фантастико наблизо.
Сирене - от един друг, маслини - от Халите, абе изобщо тва пазаруването е тежък кръст
Съвет: поговори с бабите-съседки, те винаги знаят
П.П. Около нас има и репички, и марули, че и ряпа, заради теб погледнах
| |
Тема
|
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 03.08.10 01:54 |
|
Аз обикновените пакетирани стоки ги купувам от Билла. Карфур, Пенимаркет, Т-маркет и Фантастико са разпространители на боклуци. Дискаунтъри са.
Метро в БГ не е онова Метро от други места!
Пазарувам без притеснение от Пикадили, Била и Елемаг. От ХИТ маркет пазарувам рядко, защото не ми е на път, много е голям и ужасно се изкушавам от изобилието. Иначе има какво да се купи. И от избрани фирмени магазини пазарувам . Препоръчания ти месарски магазин е отличен.
Зехтин купувам само Артемис от Билла. Пилета и пилешки продукти от фирмените магазини на Джиев само! И яйца оттам. Иначе си вътре с качеството всякак. Никоя друга марка не е добра в София. Казват, че Поло комерс били добри- вятър. Дядката щеше да се натрови от тяхното филе изяде ми 20 Смекти и 2 Имодиума.
Зарзаватът тази година е много труден за пазаруване, защото оня вулкан с онова име изригна и навсякъде има тежки метали, които променят климата, вкуса на продуктите и каквото и да се говори не са полезни.
Салати не обичам особено, но когато ми потрябват за украса и сервиране купувам от ХИТ маркет, небългарските плодове там са с най-добри цени и качество.
МОЛЯ подкрепете читанка.инфо
http://bgpetition.com/chitanka_info/index.html
| |
|
Относно месарски магазин, бих ти препоръчала в Халите - този, който е от лявата страна при влизане през централния вход. Месата са пресни, предлагат телешко и свинско, могат да ти смелят кайма. За бързи вечери има и приятни полуфабрикати - агнешки кюфтета, различни кайми омотани в було, шишчета - пилешки и свински. Понякога може да улучиш и агнешки разфасовки. Зеленчуци - най-близкия пазар до теб, и без това наистина това лято нещо има затруднение с доставките, и ако си нямаш специална явка с производител, не си прави труда да обикаляш, навсякъде са еднакви! С едно предупреждение - не и от Женския пазар /бившия Кирков/, там правят едни трипръсти номера, наредената отпред хубава стока никога не попада точно в твоята торба и ако направиш забележка започват едни скандали!
| |
|
Първо да благодаря на всички отговорили ми в темата - съветите ви цена нЕмат, дет' се казва. Ако пък бяхте и дали и координатите на препоръчаните места, ама като за марсианец, както ми обясни "ГНУС" (мерсИМ ти, човек)....аВе нЕмам думи!!!
Гнус, магазина май е или на Пикадили, или на друга средна мрежа, имат в уличката и малък търговски център с куп магазинчета за разни неща, нали? Бях там да си купя нещо, следващия път влизам и в мръвкарницата им.
Папи и Доки, Била е скъпичък магазин но обслужването им е безупречно. Върнаха ми парите за горчивия зехтин и си купих баш Артемис - Е, не е като нашенския ама не горчи и е с вкус на качествен зехтин. Ако разбрах добре - Била е мястото за пакетирани стоки, друго - в други магазини. Моя квартален Била си го обичам вече защото ми е на 1/2 цигара разстояние от къщи през парка и хладилниците им за бира функционират отлично. И имат най хубавата (за мен) местна бира - Тъмно Софийско Пиво, И изстудено!!! Па и бачка през почивните дни до 8-9 вечерта - Кеф, Коко, КЕФ!!!
Чавдарче, дай ми, моля, и точните координати на месарския магазин до НДКто и този до Съдебната палата, с имената им, ако не те мързи. Тези фирмени магазини на Джиев (така ли се пише името му?) имат ли клон някъде към Хиподрума да знаеш? Ще ги търся и чрез Гугъл ама...
Диана_б, днес следобед съм на биропой до Халите и след това ще пробвам твойта препоръка първа, мерси за което.
Още веднъж благодаря на всички обадили се в темата (ВКЛЮЧАЯ и жимито който има временно ограничение в любимия му клуб) и моля всеки който мисли че има нещо да добави - да добавя.
Живи и здрави 'сичките барабар с домочадията
THESE ARE MY PRINCIPLES. AND IF YOU DON'T LIKE THEM, I HAVE OTHERS.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|