|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Mozzarela buffala
|
|
Автор |
Бacapбoвckи (новак) |
Публикувано | 22.07.10 22:35 |
|
какво толкова й харесват.. и какво бихте приготвили от нея (проверени лично рецепти)
| |
|
Първо, казва се и се пише Mozzarella di Bufala или buffalo mozzarella.
Второ, въпросът ти е все едно да попиташ "Какво толкова му харесват на биволското мляко/сирене?". Разни хора, разни вкусови предпочитания.
Това си е моцарела, просто е разновидност, направена от биволско мляко и, точно както и българското биволско бяло сирене, е по-скъпа точно поради факта, че самото биволско мляко е по-скъпо. Иначе техниката на приготвяне, ако не се лъжа, е същата.
Та Mozzarella di Bufala може да се използва във всички рецепти, в които се използва и "обикновената" моцарела.
Аз лично я предпочитам в салати, с печени патладжани/тиквички, в лазаня и тн.
Free your mind and the rest will follow.
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: ECLlPSE]
|
|
Автор |
Фиш (Емарципанена) |
Публикувано | 25.07.10 19:21 |
|
Хм, има една верига Фратели Буфала. Храната, каквото поръчахме си беше супер.
Я, да използвам и аз да запитам, да дадеш една идея за рикота, моля те.
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: ECLlPSE]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 25.07.10 20:07 |
|
И, най-вероятно, въпросната моцарела е малко по-мазничка от другите, тъй като биволското мляко е всеизвестно, че е мазничко...
И, още по-вероятно, на опаковката си пише ясно маслеността в проценти...
"В гората всичко е възможно...“ Мечо Пух
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: Фиш]
|
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
Публикувано | 25.07.10 22:57 |
|
За десерт или за нещо солено?
Ако е за десерт-мисля, че даже съм поствала тук няколко чийзкейка.
А ако искаш за нещо солено....на мен за закуска любимо ми е:
Взимаш една пълнозърнеста тортила питка на фирма Mission(продават ги в Метро, полузамразени, мноого тънички и хрупкавки при препичане) или една палачинка (домашна, разбира се ). Естествено, ще стане и с препечена филийка, но естетиката е 1/3 от удоволствието Взимаш 3 яйца, 100 гр. рикота и малко настъргано синьо сирене. Разбъркваш ги хубаво, като от яйцата аз ползвам трите белтъка и само един от жълтъците. Изсипваш сместа в нагорещен тефлонов тиган, разбъркваш, докато стегне по твой вкус, след което изсипваш в тортила питката и я завиваш. Аз лично понякога намазвам самата питка с много тънък слой от едно от пестотата на Barilla - с рикота и ядки. Но става малко по-мазно.Ей това е страхотна закуска "за шампиони"...зареждаш с белтъчини, сложни въглехидрати, а ако добавиш и малко плодове - и с фибри
Рикотата я ползвам предимно за десерти.Иначе...понякога настъргвам в нея сирене, чушка, подправям я с босилек, с песто (носи на доста подправки, понеже няма силен вкус сама по себе си) и после пълня домати с нея - това за салата, да кажем.
Free your mind and the rest will follow.
| |
|
Моззарела,е вид кашкавал,казано по български.От тоя вид кашкавали сигорно има толкова,колкото страни по света.Спокойно кашкавала може да замести в много отношения моззарелата,та и по вкусно.Моззарелата може да си поръсиш пицата,но нищо особенно и омръзва бързо,а бе нищо особенно.
Например в квартал Басарбово,кашкавал балкански и витоша са по вкусни,а и може да си ги купиш от всеки бакалски магазин.
Редактирано от redjeep на 25.07.10 23:41.
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: ECLlPSE]
|
|
Автор |
Фиш (Емарципанена) |
Публикувано | 26.07.10 10:58 |
|
Благодаря ти!
Да ти призная, никога не броя калорииАз празнувам, не броя Просто ще пробвам всичките ти блестящи предложения!
Успешна седмица ти желая!
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: redjeep]
|
|
Автор |
Фиш (Емарципанена) |
Публикувано | 26.07.10 12:02 |
|
Мисля, че моцарелата и кашлавалът са единствено млечни продукти и не си приличат по цвят и вкус.За технологията няма как да се изкажа, защото никога не съм подсирвала/подкашкавалчвала
Аз не обичам моцарела, за разлика от домашните ми.
| |
|
По- скоро моцарелата е вид прясно бяло сирене, отколкото кашкавал- нямат общо нито на цвят, нито на консистенция, нито на вкус.
| |
Тема
|
Re: Mozzarela buffala
[re: Фиш]
|
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
Публикувано | 26.07.10 17:25 |
|
Дано ти харесат предложенията и след изпълнението, не само като идеи
И аз не броя калории - аз броя въглехидрати Калориите сами по себе си не носят никаква информация..
Весела седмица!
Free your mind and the rest will follow.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|