Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:38 12.11.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Mozzarela buffalaнови  
Автор Бacapбoвckи (новак)
Публикувано22.07.10 22:35



какво толкова й харесват.. и какво бихте приготвили от нея (проверени лично рецепти)





Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: Бacapбoвckи]  
Автор ECLlPSE (Nutella Mentor)
Публикувано25.07.10 18:22



Първо, казва се и се пише Mozzarella di Bufala или buffalo mozzarella.
Второ, въпросът ти е все едно да попиташ "Какво толкова му харесват на биволското мляко/сирене?". Разни хора, разни вкусови предпочитания.


Това си е моцарела, просто е разновидност, направена от биволско мляко и, точно както и българското биволско бяло сирене, е по-скъпа точно поради факта, че самото биволско мляко е по-скъпо. Иначе техниката на приготвяне, ако не се лъжа, е същата.
Та Mozzarella di Bufala може да се използва във всички рецепти, в които се използва и "обикновената" моцарела.
Аз лично я предпочитам в салати, с печени патладжани/тиквички, в лазаня и тн.

Free your mind and the rest will follow.

Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: ECLlPSE]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано25.07.10 19:21



Хм, има една верига Фратели Буфала. Храната, каквото поръчахме си беше супер.

Я, да използвам и аз да запитам, да дадеш една идея за рикота, моля те.





Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: ECLlPSE]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано25.07.10 20:07



И, най-вероятно, въпросната моцарела е малко по-мазничка от другите, тъй като биволското мляко е всеизвестно, че е мазничко...
И, още по-вероятно, на опаковката си пише ясно маслеността в проценти...

"В гората всичко е възможно...“ Мечо Пух

Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: Фиш]  
Автор ECLlPSE (Nutella Mentor)
Публикувано25.07.10 22:57



За десерт или за нещо солено?
Ако е за десерт-мисля, че даже съм поствала тук няколко чийзкейка.


А ако искаш за нещо солено....на мен за закуска любимо ми е:
Взимаш една пълнозърнеста тортила питка на фирма Mission(продават ги в Метро, полузамразени, мноого тънички и хрупкавки при препичане) или една палачинка (домашна, разбира се ). Естествено, ще стане и с препечена филийка, но естетиката е 1/3 от удоволствието Взимаш 3 яйца, 100 гр. рикота и малко настъргано синьо сирене. Разбъркваш ги хубаво, като от яйцата аз ползвам трите белтъка и само един от жълтъците. Изсипваш сместа в нагорещен тефлонов тиган, разбъркваш, докато стегне по твой вкус, след което изсипваш в тортила питката и я завиваш. Аз лично понякога намазвам самата питка с много тънък слой от едно от пестотата на Barilla - с рикота и ядки. Но става малко по-мазно.Ей това е страхотна закуска "за шампиони"...зареждаш с белтъчини, сложни въглехидрати, а ако добавиш и малко плодове - и с фибри
Рикотата я ползвам предимно за десерти.Иначе...понякога настъргвам в нея сирене, чушка, подправям я с босилек, с песто (носи на доста подправки, понеже няма силен вкус сама по себе си) и после пълня домати с нея - това за салата, да кажем.

Free your mind and the rest will follow.

Тема Re: Mozzarela buffala [re: Бacapбoвckи]  
Автор redjeep (TJ-Sport)
Публикувано25.07.10 23:14



Моззарела,е вид кашкавал,казано по български.От тоя вид кашкавали сигорно има толкова,колкото страни по света.Спокойно кашкавала може да замести в много отношения моззарелата,та и по вкусно.Моззарелата може да си поръсиш пицата,но нищо особенно и омръзва бързо,а бе нищо особенно.

Например в квартал Басарбово,кашкавал балкански и витоша са по вкусни,а и може да си ги купиш от всеки бакалски магазин.

Редактирано от redjeep на 25.07.10 23:41.



Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: ECLlPSE]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано26.07.10 10:58



Благодаря ти!

Да ти призная, никога не броя калории

Аз празнувам, не броя Просто ще пробвам всичките ти блестящи предложения!
Успешна седмица ти желая!



Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: redjeep]  
Автор Фиш (Емарципанена)
Публикувано26.07.10 12:02



Мисля, че моцарелата и кашлавалът са единствено млечни продукти и не си приличат по цвят и вкус.За технологията няма как да се изкажа, защото никога не съм подсирвала/подкашкавалчвала


Аз не обичам моцарела, за разлика от домашните ми.



Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: redjeep]  
Автор PipilotaViktualija (не онази)
Публикувано26.07.10 14:14



По- скоро моцарелата е вид прясно бяло сирене, отколкото кашкавал- нямат общо нито на цвят, нито на консистенция, нито на вкус.






Тема Re: Mozzarela buffalaнови [re: Фиш]  
Автор ECLlPSE (Nutella Mentor)
Публикувано26.07.10 17:25



Дано ти харесат предложенията и след изпълнението, не само като идеи


И аз не броя калории - аз броя въглехидрати Калориите сами по себе си не носят никаква информация..
Весела седмица!

Free your mind and the rest will follow.


Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.