|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Идва времето на коктейлите
|
|
Автор |
Djasta-Prasta (Познат) |
Публикувано | 30.04.10 16:15 |
|
Та ето ви една рецепта.
Мляко краве истудено
бадемов ликьор
смялно кафе за кубинска кафеварка
захар
сламка
намокряте ръба на чашата ( тя също да е истудена)
потапяте във захър
напълвате чашата с мляко, добавяте люкьора, поръсвате със смляното кафе.
Мушкате сламката в чашата и започвате да цокате.
Ако имате желание за по добра окраса може да си поиграете със лъжичка за коктейли на различни нива да сипвате ликьора.
сътношение мляко към ликьор 10: 1.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от Djasta-Prasta на 30.04.10 16:18.</EM></FONT></P>Редактирано от Djasta-Prasta на 30.04.10 16:19.
| |
|
Нещо с водка нямаш ли подръка?
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.
| |
Тема
|
Re: Идва времето на коктейлите
[re: Milley]
|
|
Автор |
3aeka ((бившия Заек)) |
Публикувано | 30.04.10 16:48 |
|
Водка с кола, джин с тоник и т.н.
| |
|
Водка с вишнев ликьор- 50 на 50- било "Ред Лайън", р-р-р-р...
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
|
Водка с портокалов сок, може би ...
Водката се пие със сладък разредител - кола, фанта, портокалов сок натурален, защото на другия ден няма да ти е толкова зле. Не се пие с газирана или минерална вода, гадно е.
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.
| |
|
Ами, не знам... Аз само чета и се образовам теоретично по отношение на алкохола. Но имам голям естетически афинитет към коктейлите.
Ама тук, щом лъвът ще е червен, както говори названието на въпросния коктейл, ще трябва "насрещната" напитка да е червена. Хм..., веднага започвам да фантазирам дали за да се олекоти коктейла, както казваш, не може да се измисли някоя друга безалокохолна напитка към водката, за да се запази цвета, а и да е достатъчно екзотична, за да пасва отново името "Ред Лайън"...
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
|
Водка с вишнев ликьор- 50 на 50- било "Ред Лайън", р-р-р-р...
пийвам я и с натурален сок от вишна
Да станеш човек е изкуство.
| |
Тема
|
Re: Идва времето на коктейлите
[re: Milley]
|
|
Автор |
bobiO8 (минаващ) |
Публикувано | 30.04.10 18:59 |
|
Коктейл "Чарина"
2/4части водка
1/4част ликьор от кайсии
1/4част сух бял вермут
2-3 капки битърс
Всичко се разбърква в блендър и сервира без лед.
Да станеш човек е изкуство.
| |
|
ЕЕЕ водката не ми е първа любов. Кво беше тя, млад спирт плюс стар спирт захар дистилирана вода и малко глицерин.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
Re: Идва времето на коктейлите
[re: Djasta-Prasta]
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 03.05.10 10:17 |
|
Моята рецепта за колкото порции стане или пък за малко пиячи с голямо желание за приятно охлаждане:
Сокът на 3 портокала около 500 мл
Сокът на 1 лимон 100 мл
150 мл гренадин
500 мл водка/джин по вкус. Аз слагам руска водка, пила съм и с джин и е добро.
Разбива се в шейкъра и се сервира в чаши за шампанско с много лед. и парче портокал, лимон. Протягаш краци на плажа и консумираш бавно с поглед в далечината.
2 рецепта за 2-4 човека ще стигне
По 100 мл сок от ананас, потокал, пъпеш
100мл гренадин/сока на един лимон с 50г захар/
плодове на вкус и каквото има 500г
1 бутилка шампанско
Смесват се в тенджерата на сервиза за хранене и се разбъркват. Чашите се напълват 1/4 с лед и се сипва с черпак. и пак така с поглед в далечината
3 рецепта за по яки пиячи
1 малка диня се издълбава до зеленото. Червената част се нарязва на малки парченца. В динената тенджера се слага нарязаната вътрешност и мастика колкото дойде. Чашите се пълнят с лед 1/4 и сипвай и се не бой. Става и с водка, но се губи аромата и вкуса на мастиката.
4 рецепта
25 мл Бейлис се налива в чаша с парченца праскова/малко течен шоколад, аз не го харесвам така/ Слага се леден сняг 2 с.л. и се долива с шампанско
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|