|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Въпрос за зехтина
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 28.04.10 15:05 |
|
Винаги досега от поне 5-6 години си купувам гръцки зехтин Артемис суровопресуван. Вкусно, отвсякъде добро нещо. Купувала съм и Монини също отличен.
Тези дни сестра ми донесе една бутилка от 2 л Ибарра. Много силен до натрапчивост аромат, вкусът е леко горчив, силно натрапчив също. Цветът е направо зелен. Страшно мазен.
Така, сега да се примиря ли и да се опитам да свикна или да го давам "на бедните" роднини?
| |
|
Питай някой гръг да те светне. Може се окаже че е развален или пък да си е 100% истински.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
|
А бе, Джаста, много си Праста. "Гръг" и посмъртно не може да я светне, ама някой посветен в тайнството на зехтина гръК, като едното нищо.
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
|
Я че кво като съм написъл гръг. Ти сега ли разбра че съм Праста.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
|
Е, не, ти честичко даваш основание за подобни мисли, ама нека не бъдем дребнави сега. Просто това гърчавото "гръг" ми стана смешно.
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за зехтина
[re: papyy]
|
|
Автор |
diana_b (непознат
) |
Публикувано | 28.04.10 15:49 |
|
Здравей Паппи, аз от известно време използвам зехтини на марката Ybarra, купувам си ги от Билла, там имат 3 различни вида extra virgin - селекции от различни сортове маслини, предпочитам т.н. Gran Seleccion Afrutado...според производителя с изявен плодов аромат, на цвят е също тъмно-зелен, вярно доста по-силен на вкус от Монини, но нали и зехтините са като вината, всеки с различен вкус в зависимост от сорта на маслините, начина на отглеждане и т.н....По моему не трябва да се смущаваш от твоя, а смело да го използваш и да му се радваш такъв, какъвто е...
| |
|
Горчив е щото са го смачкали заедно със костилките.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
Re: Въпрос за зехтина
[re: papyy]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 28.04.10 16:08 |
|
Папи, има една огромна тема за зехтина в Архива, сигурно преди 3-4 години, в която сме разнищили всичко по темата...
Това, което мога да ти кажа е, че колкото е по-качествен един зехтин, толкова е по-гаден на вкус - нагарча сериозно, плътно мазен е и най-вече е направо зелен.
Друго, по което се съди за качеството му - ако го сложиш за една нощ в хладилника, на сутринта ще видиш една сериозна восъчнобяла утайка на дъното, която "отзвучава"едва, когато се затопли до стайна температура.
Най-вероятно този зехтин, който са ти подарили, е със супер качество.
Честито и със здраве да си го ползваш!
"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак..."
| |
Тема
|
Re: Въпрос за зехтина
[re: papyy]
|
|
Автор |
diana_b (непознат
) |
Публикувано | 28.04.10 16:10 |
|
Хе, хе, а и ако обичаш да си приготвяш ястия от различни видове кухни, този тъкмо ще ти дойде добре, за да докараш "автентичен" испански вкус!
| |
|
С една дума пак съм познал
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|