|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Богата пролетна салата "Сапи"
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 12.04.10 23:07 |
|
Интересна и вкусна пролетна салата "Сапи"
===============================
Добре измит и почистен, 250 г спанак се нарязва на ситно.
Към него се добавят
- сърцевината на една бяла марула (или половин салата Айсберг)
- само перата на 3 връзки чесън и 3 връзки лук,
- зелените свежи листа на 3 връзки репички,
- 100 г кашкавал, нарязан на кубчета или къси ивици,
- 150 г сварено пилешко месо, нарязано на ситно (или накъсано на конци, ако е от бялото месо)
- 4 твърдосварени яйца, (белтъците - нарязани на едри кубчета в салатата, а жълтъците - в дресинга).
Салатата се обърква много добре и се полива с дресинг приготвен от четирите жълтъка, половин ч.л. сол, 1с.л. зехтин (олио), сокът от един лимон и 3 с.л. кисело мляко.
Дресингът се полива върху салатата, без да се разбърква.
Това става в момента преди сервирането.
Забележка: В моя оригинален вариант към зеленчуците бяха добавени и половин връзка левурда и голяма шепа листа от радика (листата на глухарчето), но отчитайки екзотичността на този вид зеленчуци, не ги включих в това представяне. В интерес на истината, споменавам ги само заради любителите.
"Колкото по-умен е човек, толкова по-лесно се признава за глупак..."
| |
Тема
|
Re: Богата пролетна салата "Сапи"
[re: Sapiens]
|
|
Автор |
Haдя-Haдя (Двойната Надя) |
Публикувано | 13.04.10 01:59 |
|
Салатата е чудесна, обаче не разбрах за ЛИСТА на репички ли говореше или за самите репички вътре?
Terror incognita
| |
|
За листата от репите.
репичките предварително за изядени като мезе за ракиика.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ECLlPSE (Nutella Mentor) |
Публикувано | 13.04.10 09:52 |
|
Страхотна салата!
Единствено дресингът ми идва тежък с всички тези жълтъци Зависи колко голяма си я направиш салатата де...може би трябва да я направя така, че да се пада по жълтък на човек, т.е. - голяма
И тъй като аз имам традицията винаги да слагам и по някакъв плод в салатите, какъв би предложил за тази?Нещо не мога да го комбинирам...мисля си за сушени череши...и малко филирани бадеми за хрупкавост към сърцевината на айсберга?М?
Благодаря!
Free your mind and the rest will follow.
| |
|
На тази салатка според мен би отивало и нещо по- семпло, щом си падаш по подобно съчетаване на вкусовете- стафиди и нарязани на дребно орехи.
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
|
С бадемите ще стане тежка, тая салатка. салатите преди всичко са за разяждане, а не за нахранване. Тва е лично мое мнение.
Дрън и бръм, всеки ден и нощ.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 13.04.10 11:41 |
|
Може и с китайско зеле. Аз не обичам Айсберг.
За сгъстяване и уплътняване на салати се използва в дресинга авокадо. Няма вкус и мирис. Полезно е.
| |
|
Така е, но дойде ли лято, аз, например, много обичам да се храня със салати.
Да се усложнява е просто, да се опростява е сложно.
| |
|
Абсолютно Аз да не кажа, че се храня предимно със салати...просто в тях слагам какво ли не .
| |
|
Принципно да, орехи слагам в почти всички салати, но в случая не ми се връзват с пилешкото. Филираните бадеми са по-крехки и ненатрапчиви. А стафидите стават
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|