Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 03:09 10.06.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Патладжани на скаранови  
Автор Turing ()
Публикувано27.03.10 19:44



Патладжани на скара

Три-четири средно големи патладжана
няколко скилидки чесън
връзка пресен чесън
връзка магданоз
пикантина
зехтин
а,и скара



Патладжанита се нарязват по дължина на тънки филии. Предварително ги обелвам. Нареждам ги в тендежерка и ги поръсвам с пикантина за зеленчуци и малко олио. Хубаво и внимателно ги разбърквам. Оставям за около час.
Загрявам скарата, отцеждам водата от патладжана и печа съсредоточено с бира в ръка.
Нарязвам на ситно стария и пресния чесън и магданоза. След като патладжаните са заприличали на пържоли ги вадя и редя в голяма купа. Ред патладжан ред зеленилка, полята с оцет, хубаво е да е хубав и зехтин на вкус. Оставят се да изстинат и ако имате воля и кураж да престоят няколко часа.
След като се сложат на масата никой нищо друго не поглежда. Ако по-някаква неимоверна случайност останат за другия ден, стават най-вкусното нещо на света.
Вървят и с бира, и с водка и с ракия.
Добър апетит и наздраве.





Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Turing]  
Автор slynze ()
Публикувано27.03.10 20:15



ммм, благодаря за вкусната идея...тва е готино и с тиквички

.
Другата седмица ще зарадвам великденските гости. Само да питам-какво е пикантина?



Тема Re: Патладжани на скаранови [re: slynze]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано27.03.10 20:55



Универсална подправка на базата на много сушени зеленчуци, натриев глутамат и 95% сол...
Такива са абсолютно всички универсални подправки по света.

"Ако искаш любов, вземи си куче..."

Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Turing]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано27.03.10 20:58



Направо се олях и покапах...
Умирам за патладжани, а рецептата е толкова хубава и съблазнителна...
Само имам един много деликатен въпрос, ама да отговориш честно.
Имало ли е случай да останат "за другия ден"?
И да кажеш "да", пак няма да ти повярвам...

"Ако искаш любов, вземи си куче..."

Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Sapiens]  
Автор slynze ()
Публикувано27.03.10 21:24



Еми значи може и да се прескочи, макар че се сещам за нещо подобно, с което си овкусявам ориза понякога

, ама не е много полезно май...



Тема Re: Патладжани на скаранови [re: slynze]  
Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано27.03.10 22:51



Дето се вика, ако не ядете натриев глутамат/вей дзин, ще умрете здрави





Тема Re: Патладжани на скара [re: slynze]  
Автор Turing ()
Публикувано27.03.10 23:51



Разбира се, че може да се прескочи. Едно време като не е имало пикантина та какво? Гладни ли са ходили хората?


Слагай сол и готово. Може и копър, ако не те дразни аромата. Същата зеленилка става и за тиквички и най-паче за люти чушки. Там добавям настърган морков, копър и малко захар.



Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Sapiens]  
Автор Turing ()
Публикувано27.03.10 23:58



Е, има такива случаи. Когато ги приготвям от предишния ден за някое пътешествие.
Става и с пържен патладжан, даже е убийствено вкусно с подобна заливка, но е по-тежко.
Има общоприето мнение, че патладжанът е тежка храна за храносмилане, което не е точно така. За нормален, здрав организъм даже е лек за храносмилане.
Проблем е за хора с бъбречни и жлъчни заболявания, ама то за тях е проблем и марулата и зелето...



Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Turing]  
Автор AGLER ()
Публикувано28.03.10 00:02





Няма лоша рецепта с патладжан!



Тема Re: Патладжани на скаранови [re: Turing]  
Автор Фиш (SandsInMyShoes)
Публикувано28.03.10 13:23



Благодаря за рецептата.Заместих патладжаните с тиквички, защото мъжът ми ги обича, а и пости в момента.Макар от години да правя една рецепта с люти и не дотам люти чушки с подобни герлуци.






Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.