|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема
|
фурничките за хляб са супер
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 03.02.09 10:17 |
|
Просто няма как човек да се върне на мизерните ментета по шир-магазините, след като опита веднъж подобно нещо!)
Прочее, като стана дума, мога да устоя на аромат на брюнетка или пържола на дървени въглища, но на тоя на горещ, разчупен току-що изпечен хляб- няма как!)
Препоръчвам ви това решение, макар, че ако нямате източник на евтино и истинско брашно в добри количества, решението не е оправдано, главно по икономически причини, тъй като времето, което отделяте за самото приготвяне на хляба , е не повече от минута.
| |
Тема
|
Re: фурничките за хляб са супер
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 03.02.09 10:19 |
|
ще се сетиш ти откъде изгрява слънцето...отдавна аз имам една такава благинка и редовно ме гощава с пресен хлебец, че даже и гостите ми го оценят с масълце и мирудийка...
| |
Тема
|
Re: фурничките за хляб са супер
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
Roxana (Ivory) |
Публикувано | 03.02.09 12:19 |
|
И аз мисля да си купя такова.
И мен ме спира липсата на качествено брашно.
Ако четеш внимателно етикетите, готовите брашна по магазините са пълни с консерванти, за да не ги ядат всякакви буболечки и да стоят по складове с месеци, докато го купят.
Баба ми държеше брашно в избата в брашнени платнени чували, и го загръщаше с дебели тъкани, за да не го нападат животинки. Цяла година там го държеше, а през лятото ядяхме често само варено жито или варен булгур, вместо хляб. Понякога нямаше време заради работата на полето да се готви стриктно, и тя вареше вечер булгур, особено около жътва, от събирани класове по нивите. Свари го вечер, сутрин му добави малко мед или рачел, и го даваше на паници на хората в къщи за закуска.
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
Тема
|
Re: фурничките за хляб са супер
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
BиK (BMBD) |
Публикувано | 03.02.09 16:48 |
|
барем дай снимка на това устройство да видиме за какво става въпрос
| |
Тема
|
Re: фурничките за хляб са супер
[re: BиK]
|
|
Автор |
mimensita (беля на главата) |
Публикувано | 03.02.09 21:21 |
|
Марки,модели, фасони и размери каквито искаш:
но истината е една - вкуса на хляба няма нищо общо с купешкия. А и за брашното не е съвсем така, аз си купувам чували по 25 кг на Софиямел, изкарваме в къщи около 3-4 месеца с един чувал и с тази марка все още провали нямам, а правя и хляб, и питки, и козунак и каквото се сетя. От година и 2-3 месеца имам хлебопекарна и съм доволна не, ами супер доволна.
| |
Тема
|
не твърдя нищо такова за брашното, само
[re: mimensita]
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 04.02.09 08:51 |
|
екстраполирам ЗНАНИЕТО си какво представляват колбасите, млечните продукти и вината, които пием и върху брашното.
Затова аз товаря два чувала с пшеница, отиван на мелницата, мятам симпатичните 10-25 килограмови чувалчета бнрашно в багажника и знам какво ям. Прекраясно, ароматно, без никакви подобрители брашно, при това със средно пепелно съдържание(не е някаквяа гнусна чиста скорбяла).
Разбира се, предполагам, че тук натискът на икономическата необходимост е по-малък и по принцип при брашната ментетата са по-малко или, в зависимост от дефиницията, ги няма.
| |
Тема
|
аз дълго време не се снабдявах
[re: BиK]
|
|
Автор |
Kиpo (homo pro se) |
Публикувано | 04.02.09 08:56 |
|
от чист консерватизъм и умствена леност- признавам.
Понеже понякога си меся(месех) хляб и това ми бе от най-омразните занимания, макар, че се справям, а и крайния продукт винаги излиза добър, някак бях приел, че фурничките само пекат))
А те правят всичко)
Дори започнах да се замислям, от чисто любопитство, ако имах многобройна челяд като едно време, вероятно щях да пригодя една стара пералня от ония с неръждаемия корпус, да меси. С подходящата перка и редуктор, естествено!)
Просто изумях, като гледам колко гениално и елементарно просто е решен проблемът с месенето- всъщност основният: изпичането е най-лесната част от целия процес.
| |
Тема
|
Re: не твърдя нищо такова за брашното, само
[re: Kиpo]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 04.02.09 10:18 |
|
това, което занесеш ли ти мелят или ти дават готово брашно?
| |
Тема
|
е няма как ТОЧНО това да ми дадат
[re: MoPcKu]
|
|
Автор |
Дekcтъp (батко-психопат) |
Публикувано | 04.02.09 10:28 |
|
всеки път. Но аз виждам как го мелят, последния път нямаха готово, та изчаках половин час да посмелят)
Редактирано от Дekcтъp на 04.02.09 10:31.
| |
Тема
|
защото съм чувал...
[re: Дekcтъp]
|
|
Автор |
MoPcKu (известен) |
Публикувано | 04.02.09 10:32 |
|
че не винаги ти дават това, което си донесъл, а че мелничаря ти е дал някакво, което не винаги отговаря на зърното, което си занесъл, разбираш ме нали?
Качеството е различно...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
|
|
|