Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:52 06.05.26 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Тема Дъски за рязане?  
Автор _maycal (refab)
Публикувано10.02.10 11:35

Преди време купих някакви пластмасови от Метро - турски, но установих, че се променят - нараняват се от рязането, стават с дребно - неравна повърхност...и, изобщо, малко се разочаровах. Сега ползвам една дървена дъска за немесни продукти и една малка пластмасова - турска за рязане на месо.... Знаете ли дъски , недървени, с гарантирано и добро качество?

http://prikachi.com/users/refab/95A.jpg

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: _maycal]  
Автор AGLER ()
Публикувано10.02.10 12:19

Ползвам само дървени дъски.
Бях купил преди 4-5 години няколко от пловдивският склад на ТСМ от слепени малки кубчета, но те се пукат от влата и миене, та свършиха. Миналата година купих от един турски магазин в Харманли китайски дъски от бамбуково дърво /на смешната цена от 3 лева за брой/, пак слепени но от дълги летвички. Нямат мърдане, много съм доволен от тях. Нито се напукват, нито се нараняват от ножа.

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: AGLER]  
Автор Cин Mapмoт (в целофан)
Публикувано10.02.10 13:12

Я аз да питам - мажете ли ги с олио дървените, както пише на тях:)
Мен това ме спря, сега действам с пластмасова, наранява се, и ме е страх да сложа нещо горещо на нея ама за сега търпя :)

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: Cин Mapмoт]  
Автор AGLER ()
Публикувано10.02.10 13:26

Не, ползвам и мия.
Толкова.

Като се спука - нова.
Няма да взема да "слугувам" и на някаква си дъска.
Нищо не е вечно на този свят.

А в бамбуковите които сега имам се съмнявам, че олио би попило.
Самото дърво е като импрегнирано.

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: AGLER]  
Автор toje (новак)
Публикувано10.02.10 15:04

Като се оправи времето се разходи до ;Етъра; в Габровския Балкан и си купи на прилична цена и кръгли ,и продълговати,дървени,направени както трябва и ще бъдеш доволна години наред

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: _maycal]  
Автор diana_b (непознат )
Публикувано10.02.10 16:05

Ако можеш да понесеш стъклена дъска за рязане, купувала съм от Крео. Те са от някакво стъкло обработено по специален начин, така че издържат и на висока температура и могат да се използват като подложка за горещи съдове, а и принтовете им са весели - зелени подправки, цитрусови плодове...създават настроение в кухнята. Имам такава, купих я уж от съображения за хигиеничност, но лично на мен ми е трудно да работя с нея, продуктите се пързалят върху нея и се страхувам да не остана без някой пръст, освен това ножовете бързо се изхабяват, а и не на последно място от тях се вдига страшна олелия от тракането на ножа....хе, хе, аз си ползвам добрите стари дървени дъски, мия след всяко ползване, нямат гореизброените недостатъци, . Моите са на Fackelmann, суркам ги от 5 години и не са мръднали, а също са от слепени парчета, мисля че са букови, доволна съм от тях...

Тема Това за китайските е интересно!нови [re: AGLER]  
Автор _maycal (refab)
Публикувано10.02.10 23:40

Ще се огледам за тях!

http://prikachi.com/users/refab/95A.jpg

Тема Re: Дъски за рязане?нови [re: Cин Mapмoт]  
Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано15.02.10 10:41

Само първият път преди употреба. Последният път си купих от Трявна една дървена дъска и продавачката така каза... аз не го знаех това за мазането с олио.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.