Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:35 09.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Още две идеи.нови  
Автор Дokи (понякога GP)
Публикувано08.02.10 15:05

Абе прави ми впечатлиние,че Сапи отива към сложните и многопластови,с много продукти и врътня ,рецепти,докато аз открих семплите.

Ма то е щото трябва да пазя диета,че спрях цигарите,качих кила,те ми качиха кръвното и те така.Оказах се на диета-ма както вчера ми казаха:"Дай Боже всеки му такава диета!!"
Държа да кажа,че рецептите са на една дама,която безкрайно ценя като кулинар-с ник Лемурия.Обаче от оргинала почти нищо не остана,така че :
1.Салата(италианска??).Прави се от колкото вида домати намерите.Аз сложих-розов,обикновен,виолетов,чери и сушен в олио.Та-нарязват се на полумесеци,черито на половинки,сушените на кубчета,слагат се в купа,леко сол,олио от буркана на сухите и светло балсамико.Отгоре 4-5 листа пресен босилек на мноого ситно.Обръщаш 2-3 пъти и толкоз.В толяма чиния се прави розичка(по-нашироко)от тънки резани "Моцарела",вътре доматите,върху тях листче босилек и....В блендера 3-40мл.зехтин,скилидка чесън и 10-тина листа босилек-пасиране и в/у сиренето от тая зелена красота!!!???Бяло,зелено,червено?!!МММ,а и вкусно.Естествено в сосиерка оставих и от "песто"-то,който иска си сложи и в/у доматите.
2.Патешки сърца се измиват,цепят и почистват.За 4-5 часа се мариноват в сока от два лайма,настърганата им кора,2-3 щипки риган и ...розмарин!!След което се набучват на шиш(6броя от 1кг).Взех белени картофи от "Пикадили",че са еднакви на големина.На шиш-картоф,морков,картоф и т.н.Желателно е на едно "сърдечно",2-3 зеленчукови.Оребрен тиган на котлона,загрят,без мазнина-първо патешките шишова(не да са готови,нао да се позапече),вадят се и се слагат в голяма и дълбока тава.За зеленчуковите-в купа смесих зехтин,червен пипер и малко сол.И те заминаха в оребрения,предварително намазани с четка от горната смес.В тавата се редят плътно шишчетата,а в тигана се слагат 2глави крамид,не на много ситно и 250 гр.печурки.Мазнина има от патешкато,а и добавих остатъка от мазането на зеленчука.Като поомекне и го обърнете 3-4 пъти и върху шишовете.Отгоре една бутилка домашен доматен сок(салца)и кафеена чашка вода(ако не ви е по-рядко доматетоФолио и 50 мин. на предварителни 220.Отвиваш,обръщаш шишовете и печеш до готовност,но не повече от 3-40мин. на 200.Аранжирането е ваша воля,но изглежда разкошно в ослепително бялата чиния.Шишчетата на "клада",под тях от лука с гъбите и отстрани доматеното сосче.
П.П.Понеже тавата ми е малка,се наложи няколко пъти да сменям местата на шишовете-отгоре в соса и обратно.Ако може да наредите всичко на един ред,ще си спестите"опичане"на пръстите.
П.П.П.Рискувах за гости да приготвя нещо,което не съм правил до сега,но ефекта беше....

Безплатният секс развращава,платения-озлобява!

Редактирано от Дokи на 08.02.10 15:18.

Тема Re: Още две идеи.нови [re: Дokи]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано08.02.10 15:17

О, Доки, май само ти не си открил слабостта ми към прекалено сложните и "връткави" манджички...Ти съвсем правилно си открил за себе си "простите" манджички...
Разбира се, нали знаеш ""Всичко гениално е просто...
Естествено, въпреки всичко, ако вложиш любов и мерак, ти от всяка една простичка манджичка като нищо можеш пак да направиш "връткава", да не си мислиш, че не е възможнно?
И двете ти рецепти са само "уж" простички, защото отдавна съм забелязал, че влагаш много любов и страст като готвиш, а това неминуемо прави готвенето по-процедурно и с по-голямо наслаждение.
Поне моите впечатление от твоето готвене са такива... Меракът и насладата няма как да се скрият...

"Ако искаш любов, вземи си куче..."

Тема Re: Дokинови [re: Дokи]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.02.10 16:03

Ма то е щото трябва да пазя диета,че спрях цигарите,качих кила,те ми качиха кръвното и те така

Ще отслабнеш ти с тези салати и шишчета от патешки сърца, ама на кукульовден!

Тази салата колко ракийка носи,
а и тези патешки шишове колко вино поемат,
а и както ги описваш, с един два няма да минеш - та дето са ти казали приятелите - дай боже всекиму такава диета.

Един съвет от мен!
Ако искаш наистина да отслабнеш - копваш всички рецепти на НикиФин
и един месец - само на тях! Но спазваш и количеството и технологията!
Резултата съм сигурен, че ще е изненадваш, като виждам какво уважение отдаваш на храната.

Добре, че не си ги снимал тези шишове, че като нищо щях да хукна за патешки сърца на момента.

Редактирано от AGLER на 08.02.10 16:09.

Тема Понеже и аз съм на диета,нови [re: AGLER]  
Автор Milley ()
Публикувано08.02.10 16:12

ето какво сътворих вчера:
6-7 лъжици овесени трици се смесват с кисело мляко да омекнат за около 1 час. В по-дълбока купа разбих 2 яйца и добавих извара /повечко/, сложих и малко сирене, после прибавих и овесените трици с млякото, отделно малко сода разтворих в кисело млако, получи ми се като че ли рядко и сложих малко корнфлекс. Леко намазах тавата и с лъжица оформих нещо като мини-питчици. Опекох първо на силна фурна 5 мин. и после на по-слаба.
Много вкусни станаха тези овесени питки - стават за похапване между другото.

За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.

Тема Re: Дokинови [re: AGLER]  
Автор papyy (стара коткарка)
Публикувано08.02.10 16:15

Хайде сега холан!

Аз като чета и си мисля, че всички сме по-охраненички, така над 85 килца... Аз напр. съм над 100, но това не се брои, нали съм слон и не ям мърша.
Ако всички минем на Никифинските рецепти клубът ще се стопи с някой и друг тон .
Мисля утре да закуся сандвичи с варени картофи и горчица, да видим колко ще изям.
Доки има добри идеи, но не знам защо мисли, че са простички, ами не са.

Тема Re: papyyнови [re: papyy]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.02.10 16:24

Ще ти призная нещо под секрет.

Току що се обадих да ми донесат патешки сърца............
.....................нещо ми щракта на акъла, че и беконче мога да аранжирам по шишовете, за по голяма "диетичност".................може и да поувия всяко сърчице в тънко беконче...........................
А на килограмите - майната им, аз поне много се движа та "до някъде" ги ограничавам.

Тема А,не...нови [re: AGLER]  
Автор Дokи (понякога GP)
Публикувано08.02.10 16:26

Имам си мярка-75мл. мастика с ледена вода до 150мл.Със салатата-толкоз

.С основното 330мл."Туборг" и тва е...За десерт-тиква на пара,кестени,ананас-плод,а не консерва.Хляб няма,салати на кокал-не,мазни сирена-тоже.А това 1/2 кутия сладолед или две парчета от лешниковата торта на "Неделя".От месец почти(като високосна година ми е)го карам така-4кг.свалих,а за през деня има една супа за отслабване на една немска фирма(аре да не й права реклама),засища и не ти се яде друго.Плюс някакво "Алое с праскови" на сироп по три пъти на ден,че подновявало клетките....Абе паднах й в ръчичките на моята Дулсинея и ме следи стриктно и изкъсо...

Тема Re: А,не...нови [re: Дokи]  
Автор AGLER ()
Публикувано08.02.10 16:33

така-4кг.свалих

Аз свалих 18 килограма /за около 3 месеца/ само с ходене откакто си взех голямо куче в София.
Без никакви диети.

През деня обикалям по външните алеи три пъти парка на паметника на Съветската армия, вечерта от Свети Седмочисленици до басейните на Мария Луиза и обратно. И това всеки ден когато съм в София.

Тема Re: Дokинови [re: papyy]  
Автор Дokи (понякога GP)
Публикувано08.02.10 16:38

Ами,когато времето за готвене-активно около масата или печката,е в рамките на 45мин.,за мен са по-семпли и прости

.

Тема Re: Дokинови [re: Дokи]  
Автор chavdar4e (бивше 4ave)
Публикувано08.02.10 20:13

Eeee, ни си прав, аз пък най-"простите" и бързи рецепти съм ги научила тук, вкл. и от Сапиенс.

А иначе по "страничната" тема - минус 25 кила съм, с движение и хранене, оня ден констатирах, че мога да си свяля дънките без разкопчаване и имам нужда от колан

А иначе готвя всеки божи ден различно ядене, щото момчетата не повтарят

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.