Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:09 21.09.24 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Старовремска датска рецепта с телешконови  
Автор NikiFin (стар клубар)
Публикувано30.01.10 23:50



Това го направихме за сватбата си преди малко повече от 5 години, защото дори най-капризния датчанин ще го яде и защото е адски елементарно и безпроблемно за готвене.





Тема Re: Старовремска датска рецепта с телешконови [re: NikiFin]  
Автор leonora7 (непознат)
Публикувано31.01.10 00:13



A това на мен ми прилича, на едно най-обикновено телешко варено, само остава въпроса, какво ще е това месо-телешко ( може би прадядото на телето), че да му е нужно над 3 часа.



Тема Re: Старовремска датска рецепта с телешконови [re: leonora7]  
Автор NikiFin (стар клубар)
Публикувано31.01.10 00:40



За да се свари добре голямо парче месо точно от този вид 3 часа е горе долу ориентировъчно времето за да е крехко и каквото трябва да бъде. Сигурно и след 2 часа ще е готово, но просто няма да е същото. Ако го нарежеш на парченца гаранция времето за варене ще се съкрати сигурно наполовина. Но тогава не знам какво ще се получи, не съм го пробвала.



Тема Какво представлява тозинови [re: NikiFin]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано31.01.10 01:01



оцветител? Питам от любопитство, защото едва ли бих употребила. Бих запекла брашното за цвят и за вкус.

Апропо...щом има оцветител, рецептата няма да супер древна, нали така?





Тема Старинна илюстрирана рецепта за варена пуйканови [re: leonora7]  
Автор AGLER ()
Публикувано31.01.10 01:04



A това на мен ми прилича, на едно най-обикновено телешко варено, само остава въпроса, какво ще е това месо-телешко ( може би прадядото на телето), че да му е нужно над 3 часа.

Заради кафявия оцветител за сос се вари 3 часа.
Иначе не става нищо.

Ако ще използваш лилав оцветител за сос, тогава се вари 4 часа и 45 минути.
Елементарно.

Ако пък искаш да получиш туткал - тогава задължително 7 часа варене.


Аз използвам тази старинна рецепта за варене на весела жива пуйка, много стара рецепта,
но много лесна и вкусна.

Първо, намирате весела пуйка.
Ще я познаете, че е весела, за разлика от обикновените по това, че...
.....може да е скачаща на въже............


........може да е играеща тенис.................

...............или просто една танцуваща пуйка............



Следващият ход е малко по сложен и изисква повече готварски умения.
Пуйката трябва да се омаломощи с възможно най малко подледствия за готвача, в това е майсторлъка.................

................следва елементарно поставяне в тенджера и варене
3 часа, редувайки ту под похлупак, ту без похлупак...............


Сервира се в чиния ...............

.................с гарнитура от..............

...............опс, пардон, грешка, гарнитура от............



Както вече писах, майсторлъка е в омаломощаването на пуйката,
защото в противен случай резултата може да бъде.................

......................или.................

което и в двата случая е нежелателно....................



Тема Re: Какво представлява тозинови [re: mirror_]  
Автор NikiFin (стар клубар)
Публикувано31.01.10 01:31





Прави се от карамелизирана захар. Сигурно може да се ползва и др кафяв оцветител за храна какъвто има наличен в магазините. При липса може сама да си го направиш по следния начин:
Разтопяваш захар в съд докато стане тъмно кафява. Добавяш малко масло за да спреш загарянето. И след това вода докато добие консистенция на рядък сос. От това нещо се слага в соса накрая като е готов. Оцветява много затова се слага капка по капка докато си докараш желания цвят.
Др варианти са малко чист натурален шоколад или обикновен соев сос. Разбира се дава отражение на вкуса, но не е фатално. Ако ще се оцветява със соев сос се внимава колко сол се слага, защото той е доста солен. Аз лично не бих оцветила със соев сос защото ще придаде китайски привкус, а аз си предпочитам традиционния.
Кафяв сос в Дания се ползва сигурно от 1 век насам и е много типичен за датската кухня.



Тема Re: Старинна илюстрирана рецепта за варена пуйканови [re: AGLER]  
Автор slynze ()
Публикувано31.01.10 01:41



Не е истина

...



Тема Ясно...нови [re: NikiFin]  
Автор mirror_ (mirror image)
Публикувано31.01.10 01:53



Малко нетрадиционен вкус ще има сосът после, защото е с карамел.



Тема Re: Ясно...нови [re: mirror_]  
Автор NikiFin (стар клубар)
Публикувано31.01.10 09:41



то е толкова малко, че нищо не се усеща.



Тема Re: Старинна илюстрирана рецепта за варена пуйка [re: AGLER]  
Автор noble (любител)
Публикувано31.01.10 09:42



EEE, супер, благодаря ти много! Хубаво е да почнеш деня със смях. Много ми хареса!




Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.