|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Какво си сготвих днес?
|
|
Автор |
MaмaMъpмopaнa (Разкошна) |
Публикувано | 10.01.10 14:26 |
|
Няма начин да няма такава манджа, че и име си има сигурно.
Значи накратко, в малко олио запържих пилешко филе на хапки, после му добавих моркови на кръгчета и лук на полу-филийки. Попадна ми погледа на плика със сухите чушки, та накъсах и малко парченца чушка.
Не бях сигурна как съм го дакарала на сол, та сложих и малко подправка Маги.
Сипах малко водичка, че не знаех как ще се държи само на мазнина.
Значи, стана за отрицателно време и аз много си харесах и морковите и лука.
Синковеца, разбира се, избоде само мръвките.
Та сега въпросите:
- какви други зеленчуци могат да се добавят на тази манджа?
- ако намаля олиото до колкото да е изцапан тигана, ще стане ли само на соковете от месото и зеленчуците и добавената вода? Не виждам причина защо не.
- има ли име такова нещо, да знам поне кво готвя?
За много готварски години
Hello, is it me you're looking for?
| |
|
Можеш да сложиш тиквичка, праз, чесън, зеле.. правя подобно "китайско" пиле със зеленчуци. Тиквичката и моркова са нарязани на ленти, капвам и малко бира.
| |
|
Да, звучи добре, хем ако го пробутам като китайско, повече има шанс онова диване да гризне и нещо друго освен мръвката.
А да питам, реда на слагане в тигана добре ли е така? Щото реших, че месото трябва повече от другото да се поготви. Да си призная, лука накрая беше почти на каша, та явно на него му трябва много по-малко време.
Чушки дали може?
Hello, is it me you're looking for?
| |
|
Всичко изброено от Кикс плюс соеви кълнове, също така пресна краставица ( на жулиени ), и соев сос, аз поне така я готвя тази манджа.
Може и със свинско месо, и на вкус лют пипер.
И чушки може да
Любовта започва с усмивка, увеличава се с целувка и завършва със сълза.
| |
|
само да допълня, първо приготвяш месото до почти готово и тогава слагаш лука, а малко след това всичко останало, така лука няма да е на каша
Любовта започва с усмивка, увеличава се с целувка и завършва със сълза.
| |
|
Ами реда ми е малко безреден, в смисъл, че първо запържвам месото (и то е на лентички) и го вадя, като в същата мазнина бухам луците и морковите, накрая тиквичките. Леко като поомекнат връщам пилето и слагам бирата/ вино, сосове и т.н. Идеята е зеленчуците да са като китайскоте, да хрупат.
| |
|
Пробвай да добавиш повечко гъби към морковите и лука.
Вместо тази подправка маги сложи четвърт пакетче гъбена крем супа
разтворена в съответното количество вода според упътването на
пакетчето и в началото към олиото добави масло.
Комбинациите с тиквички, кълнове, патладжан и там кво още беше ми навява на тюрлюгювеч от продуктите за изхвърляне.
| |
Тема
|
Re: MaмaMъpмopaнa
[re: AGLER]
|
|
Автор |
bobiO8 (непознат
) |
Публикувано | 10.01.10 19:42 |
|
Пробвай тази рецепта за пилешко месо със сметана.
Продукти:
750гр. пилешки гърди, 4бр-пиперки- червени, 350гр.картофи,1 бр. пащърнак,1 малка глава лук, 150мл. течна сметана, 120мл. прясно мляко, 1с.л.-брашно,100мл. олио, 150гр. , кашкавал, сол,червен и черен пипер,риган.
Приготвяне: Месото се нарязва на по-големи парчета и изпържва от всички страни в олиото. Прехвърля в тавичка. Пиперът, лукът, картофите и пащърнакът се режат на ситно,като се запържват в същата мазнина и също се прехвърлят върху месото.В малка част от същата мазнина се запържва брашното, изсипват се сметаната и прясното мляко. Бърка се докато стане гъст сос.Слагат се подправките. Изсипва се в тавичката с месото и се слага във фурната на 180градуса да се запече за около 35мин. След като месото е готово се настъргва кашкавал отгоре и се запича още 7-8мин., докато се зачерви леко кашкавала.
можеш да видиш снимките.
| |
|
уж мислех да ядем остатъци от предни дни, ама децата капризни и рекох да им опека картофки, че близнаците обичат, пък и хем бързо и лесно.
Та наразях на тънки парченца почти 1 кг картофи и ги сложих в тава. Сипах малко вода, около 250 мл, около около 80лм олио и посолих. Разбърках и опекох на 250 градуса. Извадих тавата и поръсих отгоре с парченца шунка и запекох още 15-20 мин. Нищо особено, ама децата хапнаха с което целта е постигната
| |
Тема
|
Re: пък аз какво сготвих одеве
[re: NikiFin]
|
|
Автор |
papyy (стара коткарка) |
Публикувано | 11.01.10 20:58 |
|
Какво си хапнахме днес?
Само вкусотийки. Купих кашкавал около 300 г, настъргах го на едрото ренде на робота, добавих 4 яйца, 2 с. л. брашно, бял пипер и щипка сода и го обърках . В една тавичка подмазах с масълце обилно и изсипах сместа. Пече се на 200 градуса около 15 минути и е готово. За гарнитура салата от 1 връзка репички и 2 връзки магданоз. с биричка
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|