Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Пресечен шоколаднови  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано05.01.10 08:36



Здр и за много години. Въпросът е изключително важен!
Защо се пресече шоколада на водна баня след като му беше добавено пресно мляко? И какво се прави в случаи в които се иска да стане по-рядък?



Тема Re: Пресечен шоколад [re: BиK]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано05.01.10 11:51



Пресякло се е млякото.
За по-рядък, му добавяш вода. Или масло.


прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: BиK]  
Автор Иpeтo (ентусиаст)
Публикувано05.01.10 14:09



А каква беше температурата на млякото, която добави? Ако е било от хладилника ефектът ще е такъв, какъвто го описваш.

[URL=http://puzkarapuz.ru/][IMG]http://lines.puzkarapuz.ru/children/m334296.gif[/img][/URL]


Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: Иpeтo]  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано05.01.10 16:30



аха, явно от тука иде проблема. Млякото беше директно от хладилника тцтцттц ебаси пропуска. Мерси



Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: BиK]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано05.01.10 18:20



Ако е това, то не е пресичане и като постои на котлона се заглажда. Надявам се, не си го хвърлила.


прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: BиK]  
Автор bobiO8 (непознат )
Публикувано05.01.10 18:26



Когато се разтапя шоколадът на водна баня с прясно мляко е хубаво млякото да бъде на стайна температура. В зависимост дали искате да правите крем за слепване на блатове или шоколадова глазура се прибавят краве масло, захар и сметана.
При всички случаи за да не стане щоколадът на бучици /топка/ или "конци" е желателно да се прибави малка бучица краве масло на стайна температура.
Шоколад или кувертюр се разтопяват на водна баня (без водата да завира) като преди това се добавя мазнина върху твърдия шоколад - по-добре масло, но пък олиото дава повече блясък. Бърка постоянно за да не загори, като се внимава и капчица вода да не попадне в шоколада!

За кувертюра дозата е:
за кафяв - на 1кг кувертюр се добавят 100 мл олио
за бял - на 1кг кувертюр се добавят 120 мл олио



Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: ha!]  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано06.01.10 07:18



аз не съм жена. А го хвърлих през прозореца

два шоколада швоге заминаха за кучетата. Мислих да го ям ама не ми хареса на вкус, а и изглеждаше много грозно



Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: bobiO8]  
Автор papyy (стара коткарка)
Публикувано06.01.10 09:32



Добавя се растителна мазнина, но слънчогледовото олио ее не много добро на вкус. Препоръчва се да се добави сусамово, фастъчено или бадемово олио в зависимост от наличността и будещото използване. Аз предпочитам сусамово, пък и заради китайския ориз винаги имам бутилчица. На 100 г шоколад 1 к.л. мазнина. Добавката на мляко е непрепоръчителна, по-добре разреждане с краве масло.
Ако искате да си направите топъл шоколад , то той не се прави с разтапяне на млечен шоколад и добавка на мляко.
За 4 чашки доза:
300 мл студена вода, 3 с.л. сухо или 5 с.л. сгъстено мляко, 4 с.л. хубаво какао се смесват до хомогенна смес без бучици, ако е необходимо се минават с пасатора. Добавя се шоколадова есенция или ванилена или канела/ аз винаги слагам канела/, 6с. л. захар или 12 бучки захар, вари се на водна баня около 10 минути, добавя се при желание какаово масълце 1 ч.л. или 4 блокчета настърган шоколад или на гранули. Слагането на блокчета винаги води до неприятности. Може и както прави моят мъж: Начупеният шоколад се стопява в стъклена чаша, изплакната с мъничко разстителна мазнина на 120 w в микровълновата за 1 м ако не се е стопило добавяш още 30" и го наглеждаш, вадиш, бъркаш.

Редактирано от papyy на 06.01.10 09:35.



Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: papyy]  
Автор BиK (BMBD)
Публикувано06.01.10 11:34



Исках да си направя скалички и от горе нали се слага шоколад ама работата утече. Стана и без шоколад. Ако имате дайте хубава резепта за скалички, че мойта ми се струва прекалено елементарна. бисквите, какао, пудра захар, един жълтък, прясно мляко и меси месиииииии



Тема Re: Пресечен шоколаднови [re: BиK]  
Автор ha! (дрисльо)
Публикувано06.01.10 12:27



"Скаличка" се прави от обрезки. Затова имат различен състав, вариращ според. Обикновено за обединяващ елемент се прибавя шоколад и есенция. Ром е подхощящо

.
Това което ти си правил, повече прилича на "лекарството на Карлсон".
Не виждам смисъл от главоболията със жълтъка. Млени ядки, вафли, шоколад - не топен, а на малки парченца/настърган, бисквити, пандишпан, кокосови стърготини...За свързващо краве масло, маргарин, ром, мляко. Премесено, оформено, топнато в шоколадов кувертюр...

прекрасна, ужасна - все тая, резултатът е съсипващ

Редактирано от ha! на 06.01.10 12:32.




Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.