|
Тема
|
Чревоугодникът се нуждае от помощ!
|
|
Автор |
Чpeвoyroдниk (яде и пие) |
Публикувано | 22.12.09 13:45 |
|
Жена ми загорила безвъзвратно любимата ми тенджера! Някой знае ли от къде човек може да си купи свястна тенджера. Много съм консервативен и не мога да си харесам никой от боклуците, които се продават.
Ето и необходимите параметри:
- около 5 литра
- емайлирана или от неръждаема стомана
- дебело и равно дъно
- диаметър на дъното (отвътре) 20-22 cm
Въпросът е спешен! Постните сарми за Бъдни Вечер са застрашени!
Редактирано от Чpeвoyroдниk на 22.12.09 13:46.
| |
Тема
|
Re: Чревоугодникът се нуждае от помощ!
[re: Чpeвoyroдниk]
|
|
Автор |
Дokи (понякога GP) |
Публикувано | 22.12.09 14:04 |
|
Ако си от София-мисля,че на 4-я етаж(всъщност на етажа на "Технополис")на Сити центъра до хотел "Хемус",има такъв магазин,но не е от евтините.Виждал съм и в "Метро",но...
Безплатният секс развращава,платения-озлобява!
| |
|
Е надали ще е чак пък безвъзвратно загоряла Загорялото безпроблемно се маха като я свариш тенджерата с белина+вода, ама задължително на включен абсорбатор, че иначе става лошо.
| |
Тема
|
Re: Чревоугодникът се нуждае от помощ!
[re: Шeмeтнa]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 22.12.09 18:56 |
|
Неръждаемата стомана има един крайно досаден навик - "помни" местата, на които е загоряла и след това винаги загаря точно на тях.
А при емайлираните най-лошото е, че емайлът се пука при пържене или силно загаряне.
Най-добрият вариант е тенджера от лят чугун, но петлитрова сигурно няма, а ако има, със сигурност ще трябва да я вдигаш с кран...
| |
|
Накисваш я с форте плюс , изчакваш 15 минути и изплакваш .
| |
|
Ще пробвам да спася старата тенджера. Днес обикалях по магазините и съм отчаян - най-евтината, която ми хвана окото беше някаква италианска от неръждаема стомана за 99 лева. А иначе истински хубавите са 200+ лева на Силит или Солинген ... .... няма ги вече старите руски тенджери от Тулския завод ..... Имаще някакви емайлирани, ама емайлът е черен и не става .... За да си контролираш процеса на готвене, трябва емайлът да е бял или светъл .....
| |
|
За да си контролираш процеса на готвене, трябва емайлът да е бял или светъл .....
може ли да обясниш?
To ensure ongoing quality of service, your death may be monitored for training purposes.
| |
|
Ами като запържвам нещо в тенджерата, ако е черен емайла - не виждам хубаво Това важи за тенджери, не за тигани - просто много тъмно става вътре ..... ама може и да е от ЕГН-то .....
| |
|
Не е от егн-то . Аз също харесвам светлите тенджери . Всички са ми бледожълти или бяли - и от вътре и от вънка .
| |
|
|
|
|