|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
На рибата
|
|
Автор |
*лили* () |
Публикувано | 16.11.09 20:57 |
|
как най-лесно и възможно най-чисто й отстранявате люспите?
| |
|
А к о нямаш такова нещо
става и с нож - но невинаги е лесно, пък за чисто - улала...
| |
Тема
|
Re: На рибата
[re: *лили*]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 16.11.09 21:44 |
|
Бланшираш.
Поливаш от едната страна обилно с вряща вода и след 10 секунди охлаждаш със студена вода. Така люспите се отделят значително по-лесно с остъргване "по косъма".
Същото правиш и с другата страна.
С всякакви стържещи инструменти единствения ефект е люспи по възможни и невъзможни места в кухнята, някои от които се откриват случайно месеци след стърженето.
Бланширането не пречи на никакъв вид последваща обработка.
"Неназованите неща не променят смисъла си."
| |
|
Стъргах с нож, но това е робски труд за две риби по половин метър - един час ги чистих и половин час след това почиствах.
Явно, че е най-добре да се ориентирам към готови транжирани.
| |
|
А няма ли някакъв препарат, както действа депилатоара - намазваш или напръскваш рибите и люспите сами да падат?
| |
Тема
|
Re: На рибата
[re: *лили*]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 16.11.09 23:15 |
|
Има...
Ядосваш ги жестоко и от яд им изпадват люспите...
"Неназованите неща не променят смисъла си."
| |
|
В къщи съпруга ми чисти рибата и понякога,когато не разполага с много време вместо да стърже направо я дере.Обаче пък аз обичам препечената кожичка на рибата и моя съвет да е да постъпиш както каза Сапиенс.Постави рибата във вряла вода за няколко минути и после процедурата е много лесна и бърза.
| |
|
Да, обаче рядко се ядосвам, но дълго ме държи.
А клуб на ядосаните има ли - да отида там?
| |
|
Благодаря много на всички!
Може да се възползвам от тези съвети, но като ми минат раните и евентуално отново ми се появи такова желание.
| |
|
другия вариант е взимай риба без люспи...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|