Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:21 13.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Готварски рецепти
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Салата от червено цвеклонови  
Автор Milley ()
Публикувано27.09.09 13:02

Препоръчвам я, много е вкусна, още повече- страшно полезно е това цвекло - за анемии, сваля кръвното, противораково и какво ли още не. Особено ценен е сока на цвеклото.

А салатата - цвеклото се обелва и се настъргва на едрото ренде, настъргват се и няколко моркова, може да се сложи и друг зеленчук /например снощи нарязах и чушка/. Правя сос винегрет по следния начин: равни части олио /зехтин/ и оцет, една глава лук, може малко горчица, розмарин - всичко това се пасира и с него се подправят салатите, било от цвекло, било от нещо друго.

"Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие." Далай Лама

Тема Re: Салата от червено цвеклонови [re: Milley]  
Автор Aлa-Бaлa ()
Публикувано27.09.09 13:29

Аз добавям и една скилидка чесън, настъргана, за да убие малко земният вкус на цвеклото.

Тема Re: Салата от червено цвеклонови [re: Aлa-Бaлa]  
Автор ECLlPSE ()
Публикувано29.09.09 12:29

А аз слагам и много лимонов сок и мед.
Страхотна е салатата,не случайно по ресторантите все я водят "Витаминоза" или някакво производно наименование....

Free your mind and the rest will follow.

Тема Re: Салата от червено цвеклонови [re: Aлa-Бaлa]  
Автор Sapiens (The Pope's Boss)
Публикувано29.09.09 22:23

Ами, хората, може би от чиста перверзия, твърдят че обичат точно този землист вкус...
Да не говорим, че деликатеси, като черният и белият трюфели и аспержите също имат твърде отчетлив, даже натрапчив землист вкус...

"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят и хаоса..."

Тема Re: Салата от червено цвеклонови [re: Sapiens]  
Автор Milley ()
Публикувано30.09.09 08:02

Да ви кажа, че вече 1 седмица си правя всеки ден такава салата. Не знам дали си въобраявам, ама наистина се чувствам много добре.

Снощи я правих с настъргани моркови.
Донесох на работата, но колежките ми не бяха въодушевени, най-вече заради сладкия вкус на цвеклото. На мен обаче ми харесва.

"Споделяйте знанията си с други. По този начин ще достигнете безсмъртие." Далай Лама

Публикувано30.09.09 20:14

Морковите са сладки, цвеклото има блудкаво-сладникав вкус.
Но в съчетание, най-вероятно доминира сладостта на морковите.
Става страхотно с няколко капки лимонов сок и няколко стружки на ситно ренде от хрян.
А, ако му пуснеш и няколко парченца синьо сирене, направо "се е утепало..."

...И, разбира се, една идея чесънче, просто за разкош...
Само много внимавай със суровото червено цвекло - доста хора се оплакват, че при продължително ядене започва да им дразни стомаха, идва им тежичко...

Редактирано от Sapiens на 30.09.09 20:17.

Автор Dolce De Leche (Delicious)
Публикувано01.10.09 05:28

Присъединявам се към почитателите на тази салата. Моите вариации са добавяне на царевица или! ряпа към цвеклото, морковите, скилидката чесън, лимоновия сок и зехтина.

Тема Така значи,нови [re: Dolce De Leche]  
Автор Milley ()
Публикувано01.10.09 09:39

няма разминаване - ще трябва да пробвам да сложа чесън.

Аз не прекалявам твърде, но редовно си я правя, тъй като имам цял сак цвекло, израснало на село, екологично чисто.

Тема Re: Салата от червено цвеклонови [re: Dolce De Leche]  
Публикувано01.10.09 22:18

С ряпата съм съгласен, но с царевицата - никак...
По никакви показатели не се "връзва" вкусово нито с червено цвекло, нито с ряпа, нито с моркови.
Все пак, това е само моето мнение.

Автор PipilotaViktualija (неоназиПипилота)
Публикувано11.10.09 20:44

Ето рецепта за една салата с цвекло, която вчера научих.

САЛАТА ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО СЪС СОС ОТ ЦЕЛИНА

3 средно големи глави цвекло
2 моркова
7- 8 стръка целина
1/3 връзка магданоз
1 гл. чесън
1/2 лимон
6-7 с.л. зехтин
сол на вкус

Цвеклото и морковите леко се сваряват поотделно ) аз не бих варила морковите обаче), нарязват се на малки кубчета и се посоляват на вкус.
Сосът за салатата се приготвя като се нарязват ситно листата и стеблата на целината и магданоза и се поставят в купата на пасатора. Към тях се прибавят нарязаната на ситно глава чесън, сокът на лимона и зехтинът. Пасират се, докато се получи хомогенна и не много гъста смес.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.