|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема
|
хем вкусно, хем без холестерол
|
|
Автор |
мишoka (новак) |
Публикувано | 18.08.09 15:48 |
|
знаете колко е вреден и прави плаки в кръвоносните съдове
за холестерола много се замислям в последно време, защото май няма продукти без тези втвързени растителни мазнини, те са навсякъде - от млякото, сиренето, сладоледа и всички сладкиши, да не говорим за чипсовете...
то по-добре тогава чисто масло, но вече и такова няма - навсякъде с прибавка на растителни мазнини!!
аз си го равя от каймак от домашно млако
Дайте сега някои рецепти - хем вкусно, хем без холестеролРедактирано от мишoka на 18.08.09 16:20.
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: мишoka]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 18.08.09 18:22 |
|
А защо реши, че холестерола има нещо общо с
каквито и да е растителни мазнини?
Между другото точно в качественото чисто масло има
бая холестерол, повече отколкото ако някой реши да го
смесва с растителни мазнини.
И още нещо - именно поради холестерола маслото е един
от продуктите който е в огромен излишък на световният
пазар поради това, че млеката и сирената се обезмасляват
от диетична и здравословна гледна точка.
Хранителен продукт Холестерол
Прясно мляко 2%......................6,7
Телешко месо (шол) ...............71,0
Прясно мляко 3% ....................10,0
Пиле, бяло месо (без кожа) ....43,0
Кисело мляко 2% .......................6,7
Пиле, бяло месо (с кожа) ........67,0
Кисело мляко 3% .....................12,0
Варена наденица.....................65,0
Обезмаслена извара ..................5,0
Краве сирене ...........................70,0
Кашкавал "Витоша" ...............100,0
Свинско филе (без кост) ..........65,0
Краве масло ......................230,0
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: AGLER]
|
|
Автор |
мишoka (новак) |
Публикувано | 18.08.09 19:31 |
|
защото е така - и не просто растително масло, а втвърдено
и тук не е мястото да се обясняваме - който го знае, го знае
и именно сиренетата и кашкавалите са тъпкани с палмово масло и др. ходрогенирани масла, обикновеното пресно и кисело мляко също
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: мишoka]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 18.08.09 19:49 |
|
защото е така - и не просто растително масло, а втвърдено
и тук не е мястото да се обясняваме - който го знае, го знае
и именно сиренетата и кашкавалите са тъпкани с палмово масло и др. ходрогенирани масла, обикновеното пресно и кисело мляко също
Тогава уточни нещата а недей да говориш, че
кравето масло не съдържа холестерол. От таблицата която
качих се вижда, че кравето масло съдържа най-много холестерол
от всички млечни продукти.
Говори за ерзаците на млечни продукти натъпкани с твърди
/хидрогенирани/ растителни мазнини.
С ТЯХ ВРЪЗКАТА С ХОЛЕСТЕРОЛА Е СЪВСЕМ ДРУГА!
Поради съдържанието на наситени и транс-мастни киселини в хидрогенираните мазнини се увеличава риска от ОСВОБОЖЗАВАНЕ НА ПРИЕТИЯТ С ХРАНИТЕ холестерол в кръвоносните съдове и отлагането
му по стените им.
Това няма нищо общо със съдържанието на холестерол в мечните продукти.
И пак ти казвам - в кравето масло /вносното/ никой не слага хидрогенирани мазнини като в сиренето кашавалите и киелото мляко по простата причина, че кравето масло е в огромни количества на световният пазар - в излишък.
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: AGLER]
|
|
Автор |
мишoka (новак) |
Публикувано | 18.08.09 19:55 |
|
къде съм казала, че маслото не съдържало холестерол?
а в интернет има много информация за хидрогенираните масла
освен това не ядем по 100г краве масло на ден, а от сирене и др неща си докарваме много повече скрит холестерол...
Редактирано от мишoka на 18.08.09 20:05.
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: мишoka]
|
|
Автор |
AGLER () |
Публикувано | 18.08.09 20:21 |
|
освен това не ядем по 100г краве масло на ден, а от сирене и др неща си докарваме много повече скрит холестерол...
А би ли ми обяснила как ще си доставиш "скрит" холестерол
от сиренето, след като твърдиш, че там вместо /естествените му/ животински
мазнини има хидрогенирани растителни мазнини. Ами ако няма животински
мазнини в сиренето просто вяма и холестерол!
А и какво е това "скрит холестерол" също не разбирам.
Явно е някой термин - послдно постижение на науката, който аз лаика не разбирам.
Нещо разговаряме на различни езици........................
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: AGLER]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 18.08.09 20:34 |
|
Глупости!
Твърде отдавна е доказано, че т.н. "хидрогенизирани" растителни мазнини са потенциална опасност от пканцерогенни заболявания.
Това, че те присъстват в млека, сирена, кашкавали, сладоледи, сладкарски изделия е, че така се сваля рязко цената им, т.е., процесът не е здравословен, а чисто меркантилен.
Освен това, такова понятие, като "скрит холестерол" нито теоретично, нито практически съществува.
Хората, които се интересуват от здравословно хранене много добре знаят, че продуктите с хидрогенизирани растителни мазнини, особено палмово масло, са в пъти по-вредни от "истинско" сирене, примерно, направено с мляко с ниско съдържание на мазнини, т.е. полу- или напълно обезмаслено.
И аз смятам, че разговаряте на различни езици...
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: AGLER]
|
|
Автор |
мишoka (новак) |
Публикувано | 18.08.09 20:40 |
|
Хайде сега да не спамим повече, потърси си в интернет
Не случайно задължиха навсякъде на етикетите да пише хидрогенизираните растителни мазнини, (палмово или кокосово масло)
Те действат като свинската мас, но отгоре на всичко са и канцерогенни поради технологията си на получаване
Често пропускат първата думичка например в сиренето, но то е ясно че с олио нямя да стане :))))
| |
Тема
|
Re: хем вкусно, хем без холестерол
[re: мишoka]
|
|
Автор |
Sapiens (The Pope's Boss) |
Публикувано | 18.08.09 21:21 |
|
Факт!
"Неназованите неща не променят смисъла си"
| |
|
Глупости!
Твърде отдавна е доказано, че т.н. "хидрогенизирани" растителни мазнини са потенциална опасност от пканцерогенни заболявания.
Кой ти го оспорва?
Хидрогенизираните мазнини са
не само са канцерогенни ами съм обяснил и втората им вреда.
Въздействието им е, че блокират мембранните рецептори за "лошия холестерол" и спомагат за отлагането му в кръвоносните съдове вместо да влезне в клетките.
Ако държиш ще ти го обясня и още по подробно с формулата за
ел де ел це и хаш де ел це /"лошият" и "добрият" холестерол/.
Спора се върти в това, че мишката ми философства за вредата от хорестерола
и ми дава акъл да ползвам краве масло което съдържа най много холестерол от
всички възможни мазнини та и сама си го прави от каймак за да е с ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОЛЕСТЕРОЛ! Прочети първият постинг и сам се увери.
И темата и ако забелязмаш звучи нещо като "вкусно без холестерол"!
Не вкусно без хидрогенизирани мазнини!
Това, че маслото е вкусно е вярно но само до тук е вярното в темата й
защото маслото е пълно с холестерол.
Редактирано от AGLER на 18.08.09 21:44.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
|
|
|